/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -1
    Ay'ın Güneşin Işığını Yansıttığı ile ilgili Ayet ;
    “Güneş’e ve onun parıltısına andolsun, onu izlediği zaman Ay’a, onu (Güneş) parıldattığı zaman gündüze, onu sarıp-örttüğü zaman geceye." (Şems Suresi, 1-4)

    Güneş Sistemi , Gece ile Gündüz ile ilgili Ayet ;
    “Gökleri ve yeri hak olarak yarattı. Geceyi gündüzün üstüne sarıp-örtüyor, gündüzü de gecenin üstüne sarıp-örtüyor. Güneş’e ve Ay’a boyun eğdirdi. Her biri adı konulmuş bir ecele (süreye) kadar akıp gitmektedir. Haberin olsun; üstün ve güçlü olan, bağışlayan O’dur.” (Zümer Suresi, 5)
    “(Allah) Geceyi gündüze bağlayıp-katar, gündüzü de geceye bağlayıp-katar; Güneş’i ve Ay’ı emre amade kılmıştır, her biri adı konulmuş bir süreye kadar akıp gitmektedir. işte bunları (yaratıp düzene koyan) Allah sizin Rabbinizdir; mülk O’nundur. O’ndan başka taptıklarınız ise, ‘bir çekirdeğin incecik zarına’ bile malik olamazlar.” (Fatır Suresi, 13)

    Güneş'in Bir Yörüngede Hareket Ettiği Ayeti;
    “Güneş de, kendisi için (tespit edilmiş) olan bir müstakarra doğru akıp gitmektedir. Bu, üstün ve güçlü olan, bilen (Allah)ın takdiridir. Ay’a gelince, Biz onun için de birtakım uğrak yerleri takdir ettik; sonunda o, eski bir hurma dalı gibi döndü (döner). Ne Güneş’in Ay’a erişip-yetişmesi gerekir, ne de gecenin gündüzün önüne geçmesi. Her biri bir yörüngede yüzüp gitmektedirler.” (Yasin Suresi, 38-40)

    Dünyanın Güneş'den Aldığı Işık ile Gece-Gündüz Olması ;
    “Güneş’e ve onun parıltısına andolsun, onu izlediği zaman Ay’a, onu (Güneş) parıldattığı zaman gündüze, onu sarıp-örttüğü zaman geceye." (Şems Suresi, 1-4)

    Dünyanın Döndüğü ile ilgili Ayet;
    Dağları yerinde donmuş gibi durur görürsün, oysa onlar bulutlar gibi geçerler. Bu her şeyi sağlam tutan Allah’ın işidir. Doğrusu O, yaptıklarınızdan haberdardır.
    (Neml - 88)

    Big-Bang Ve Sonrasındaki Toz Bulutu ile ilgili Ayetler:
    “inkâr edenler göklerle yer bitişik iken onları birbirinden kopardığımızı ve her canlıyı sudan yarattığımızı görmediler mi?” (Enbiya: 30)
    “Sonra Allah semaya yöneldi, sema duman halinde idi.” (Fussilet: 11)

    Evrenin Genişlediğine Dair Ayet:
    “Biz semayı kudret elimizle bina ettik ve elbette onu genişleticiyiz.” (Zariyat: 47)

    Güneş Sisteminin Kusursuz işlediğine Dair Ayet:
    “Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir, bunlardan her biri belli bir yörüngede yüzmeye devam ederler.” (Yasin: 40)

    Dünyanın Yuvarlak Olduğu, Kutuplardan Baskın Ekvatorun ise Şişkin Olduğu Ayeti:
    “Görmüyorlar mı ki biz dünyaya geldik (kudretimizle yöneldik) ve onu uçlarından eksilttik.” (Enbiya: 44)

    Son Olarak ; Bakara 164- Şüphesiz göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelişinde, insanlara yarar şeylerle denizde akıp giden gemide, Allah'ın yukarıdan bir su indirip de onunla yeri ölümünden sonra diriltmesinde, diriltip de üzerinde deprenen hayvanları yaymasında, rüzgarları değiştirmesinde, gök ile yer arasında emre hazır olan bulutta şüphesiz akıllı olan bir topluluk için elbette Allah'ın birliğine deliller vardır.

    Sen Bu Ayetler 1400 Yıl Önce indirildikten Sonra inkar Ediyorsan Peki Buna Sorumluluktan Kaçmak Değilde Ne Denir Be Kardeşim .
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster