/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +18 -6
    adam haklı amk. başlık değerlenir
    ···
    1. 1.
      +1
      OKUMAYIN MUSLUMAN OLDUM
      ···
    2. 2.
      +25 -3
      Kardeş rahmi koçun verdiği 200lira ile seninki tabi ki bir değil... sen fakirsindir camiye 20 lira atarsın diğeri cami yaptırır belki daha büyük sevap kazanırsın o cami yaptırandan.. Bunu ancak Allah bilir ..

      2. kısma gelirsek o konuyu ben de sormuştum.. Müslümanlığı bilmeyen Afrika kabilelerinin durumu nedir diye ?
      Şöyle bir cevap buldum Biz peygamber göndermediğimiz hiçbir halkı cezalandırmayız.”(isra, 17/15) Evet bu ayetin ışığında fetret ehli dediğimiz insanların ahirette sorumlu tutulmayacakları ifade edilmiştir. Bu kanaat, insanların dini bakımından sorumlu tutulmasını peygamber davetinden haberdar olma şartına bağlayan temel görüşün bir sonucudur. Buna göre peygamber davetine muhatap bulunmayan insanlar akıl yürüterek dini mükellefiyetlerin nelerden ibaret olduğunu bilemezler.
      Ben çok güvendiğim bir hocama danışacağım pampa bu durumu ona göre yazarım tekrar
      ···
      1. 1.
        +13 -7
        "Biz peygamber göndermediğimiz hiçbir halkı cezalandırmayız.” " bu sureye göre allah bizi de cezalandıramaz çünkü peygamberi bize değil araplara gönderdi.
        ···
      2. 2.
        +5
        Pampa ırk olarak ayrım yapmaya gerek yok. Özümüzde hepimiz Hz.Adem'den geliyoruz (tabi inanlar için konuşuyorum).. Zamanla ırk ayrımları oluyor.. ingilizi Fransızı şusu busu kaç millet Hristiyanlığa inanıyor her ülkeye ayrı ayrı peygamber gönderilmedi ki .. Bizler islamiyet'i seçmişiz islamiyet Araplara gönderildi diye bir kanun yok ..Ona inanan herkes için gönderildi..
        Bu da Efendimizin(sav) veda hutbesinden ; islamiyetin sadece Araplara gelmediğinin en güzel örneği..

        Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Âdem’in çocuklarısınız, Âdem ise topraktandır. Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız ondan en çok korkanınızdır.
        ···
      3. 3.
        0
        Yamyam kabilesi misyoneri de yemişlerdir ya da mehdiye
        ···
      4. 4.
        0
        Beyaz insanların kırmızı tenli olarak nitelendirilmesi dikkatimi çekti
        ···
      5. diğerleri 2
    3. 3.
      +2
      Aşağıdaki örneği Söyle mk asıl anlatmak istedigim o . annen baban iyiyse sende büyük ihtimal iyi olursun. ailen kötüyse sende buyuk ihtimal kotu olursun. Bütün olay nasıl yetiştirildiğinde yani annemizin babamizinda suçu yok onlarda oyle yetismis .bunu da sor pampa
      ···
      1. 1.
        +4 -6
        Ne temiz ailelerin kirli çocukları ne kadar şerefsiz ailelerinde pırıl pırıl çocukları var bir kere yetiştiğin ortam senin Allah'ı algılamana etki etmez. 2+2 dünyanın her yerinde 4 eder bu değişmez bahsettiğimde bunun gibi bir durumdur
        ···
      2. 2.
        +6
        Pampa sadece cepteki para değil ki her açıdan aynı.. Ateyiz din düşmanı bir ailenin çocuğunun kıldığı namazla , dinibütün ailenin çocuğunun kıldığı namz da bir olmaz.. Yaşadığınız şartlara göre yargılanacaksınızdiye açıkça belirtiliyor zaten... Bundan 200 yıl sonra dini kavramların çok azaldığı bir ortamda bir insanın bir gün orucu belki bizim 1 ay oruçtan değerli olacak..

        Allahu Teala'nın kurduğu bu kainatta adalet her zaman vardır bu kadar sığ olmayın.. Zaten din olgusu insan aklının yetmeyeceği noktalara uzanır bu yüzden kayıtsız şartsız Allah'a ve onun yasaklarına inanmayı gerektirir.. Allah herşeyi siz anlarsınız herşey sizin mantığınıza uyar demiyor zaten şartsız teslimiyet var bir noktadan sonra
        ···
      3. diğerleri 0
    4. diğerleri 1
   tümünü göster