/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    +46 -14
    amın kıllısına insanın da nankörüne kaldık bu aralar ak
    ···
    1. 1.
      +11 -4
      "ak" yazan elini gibiyim.
      ···
    2. 2.
      +3
      ne yaziyim panpa
      ···
    3. 3.
      +2 -1
      "aq" yaz "amk" yaz "mk"yaz panpa.
      ···
    4. 4.
      +15 -16
      Bir arap dini düşmanı olarak Atatürk'e büyük saygı duyduğumu söyleyebilirim. Bence o Türk'ün tanrısı Ulu Kök Tengri'nin yeryüzüne gönderdiği bir elçiydi beyler. Zor zamanımızda Türk ulusunu düşmanlardan kurtarmak ve içimize sinmiş pis arap kültüründen bizi arındırmak için yeryüzüne gönderildi. Arapçıların kökünü temelli kazıyacaktı ama ömrü vefa etmedi garibimin, yüce Atam icraatlarını tamamlayamadığı için doğu-batı arasında sıkışıp kalmış dejenere bir kültür olduk çıktık. Umarım Ulu Kök Tengri bir elçi daha gönderir de bizi bu arapçı binlerden ve onlara dair maddi-manevi her şeyden tümüyle kurtarır. O güne değin her yıl tapınmak için Anıtkabir'e gitmeli ve kutsal kitabımız olan Nutuk'u bol bol okumalıyız.

      Ne demiş Kemalettin Kamu;

      "ne mucize ne efsun
      ne örümcek ne yosun
      çankaya yeter bize
      kabe arab'ın olsun... "
      ···
    5. 5.
      +21 -3
      Amk salağa şarapnel parçası saplanıyor saate bi tak bilmiyon çerkez ethem yunan tarafına geçmedi ataturk duzenli orduda rutbe teklif etti sırf hayır dememek için trenden atladı çunku kuvayi de emir alma derdi yoktu ve almak istemedi amk salağı azcık okuyun ya yazık
      ···
    6. 6.
      -4
      @1 hocam haklısında "çünki" ne amk
      ···
    7. 7.
      0
      Rez sjs
      ···
    8. 8.
      0
      evet sana sana sana hepinize be... rezil iğrenç yaratıklar.. hiç mi insanlık yok sizde ha? nedir bunlar ha nedir? nasıl yollarsınız bu pislikleri o tertemiz insanlara.. onlar kitap istiyor, kalem istiyor, okul istiyor okumak istiyor.. onlara yardım elinizi uzatacağınıza birde utanmadan, sıkılmadan alay ediyor küçük görüyorsunuz.. aslında alay edilecek küçük görülecek birileri varsa o da sizlersiniz.. hiç bir işe yaramayan asalak gibi yaşayan sizler.. utanacağınızı bilsem yüzünüze tükürmek isterdim ama ondan da anlamazsınız ki siz
      ···
    9. 9.
      +2 -1
      "Gercek ise benim diyecegimdir: Padisah , ataTürkü bandirma vapurundaki kutularca altinlarla Türk halkini düzenlemesi icin yolladi. Altinlar ise ataTürke sinirsiz gücü bahsetti. Padisahin ataTürke olan son sözü ise , "sen bu milletin son umudusun" olmustur."

      şuraya kadar yine "ulan çocuğun kendi görüşüdür, ne demiş acaba?" diye okudum ama "gerçek ise benim dediğimdir" diyen bir gavatı fazla bile okumuşum.

      vay amk ya.
      ···
    10. 10.
      +1 -1
      HAKLISIN KARDEŞiM YA ATATÜRK YAHUDi UŞAĞI ZATEN YA DOĞRU HAKLISIN

      BEYLER BEN OYALIYORUM SiZ SOPALARI HAZIRLAYIN
      ···
    11. 11.
      0
      Nesin necisin bilmem ama sadece bi tanesine cevap vericem diğerlerinde de ya bilgi yanlışın var yada yanlış yerden bakıyosun olalara... Yani olayları incelerken metodolojik hatalar yapıyosun."Türkiye'de size Almaynyadaki fransansadaki macaristandaki gibi şecere veremeyiz(şecere nedir ilk defa burda duymuşsundur-neyse önyargı mod:off-);çünkü bizde böyle nir imkan yok. Belirli nüfus kayıtları olabilir ama çoğu ya kayıptıriya yanmıştır, yada yangın geçirmiştir."Yani türkiyede bir aristokrasi bulamazsın.

      "Avrupa'da bu kayıtların arkasında herşeyden evvel, kiliselerdeki vaftiz defterleri nikah defterleri ölüm defterleri vardır. Birmüddet sonra belediye teşkilatlarının erkebdeb kurulması dolayısıyla belediyelerdeki vergi defterleri vardır,ki bunlar birçok şeyi açığa çıkarırı. Aristokratlardan farksız bir şeekilde köylülerde 10-15 kuşak geriye kadar gidiyordu, serf dedelerine kadar şecerelerini çıkarabiliyorlar;bütün bunlat mümkün. Böyle Bir bortamın içerisinde tarih kayıt sistemlerinin itibarıyla başka türlü yapılıyor;onu arz etmek istiyorum"Hülasası Osmanlı da aristokrası bulunmadığından kişinin 7-8 soy ötesini bilmesi pek mümkün değil. Geniş bi araştırma gerektirir.Sen kolayca Fatihten sonra Yavuz geliyodiyebilirsin ama bunu reayadan biri için diyemezsin.

      Şimdi Atatürk'ün dedsinin adını kim bilir demişsin ben sana söyleyeyim. Babasının babası Kırmızı Hafiz Ahmet(kardeşlerinin kini bile verebilirim sana * ) annesininki Feyzullah efendi dir. istiyosan onlarında ataları hakkından nerden geldiklerinin söyleyebilirim. Fakat genel olarak yörük olduklarını ve onlarında hoca olarak anıldıklarını ve dinle sıkı bağları olduklarını söyleyebilirim.

      Kaynaklar ilk iki tırnak ilber Ortaylı dan sondaki dede isimleri Sinan Meydan'dan (ki oda başka kaynakları kullanmış Lord Kinross)

      Şuku gelirse daha detaylı yazar ve diğer dediklerine de cevap veririmde değmez deli saçması şeyler yazmış mısıroğlunu mu okumuş ne etmiş acep
      ···
    12. 12.
      0
      Atatürkünde çok da gibindeydi amk
      Sen kimsin yaaaa
      ···
    13. diğerleri 10
   tümünü göster