/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +9 -3
    muhakeme yeteneğinden yoksun bebelerin ettiği laflar bunlar. bak mesela buradakilerin yaşları 15-20 arasında değiştiği için sanıyor ki her ateist hava olsun, karı kız kaldırsın diye ateist oluyor. akranları öyle yapıyor ya, gibimsonik çevresinde böyle tipler görmüş 2-3 tane, gelip bundan bahsediyor. he amk ateist olduğumdan beri peşimden karı kız ayrılmıyor. ateistim dediğimde millet çıldırıyor, zütlerini hunharca dayıyorlar. bunları geçin, giblemeye değmez, henüz çok ufaklar.
    asıl yaştan bağımsız fakat muhakemeden yine yoksun dindar tiplerin "bunlar aslında allah'a inanıyor, sorumsuzluktan kaçmak için ateistler" lafları var ki önceki veletlerden çok daha fena bu.
    he amk aslında inanıyoruz allah'a, sırf bikaç dakikamızı namaza ayırmayalım, bir ay oruç tutmayalım diye bilerek yanmayı tercih ediyoruz. kafaya bak lan.
    düşüncelerimizi sağlam bir zemine oturtmak adına tuğla gibi kitaplar okuyalım, insanların her derdinde sığındığı ve derman aradığı allah kavrdıbını reddedelim, doğal olarak yaşamımızın sadece bu hayattan ibaret olduğunu, öldükten sonra toprakta çürüyecek olmayı savunalım, "iyi insan" anlayışının "allah korkusu olan insan" şeklinde karşılık bulduğu toplumda yaşayalım, bireysel bir inanç alanından çok toplumun merkezinde olan, dolayısıyla insanların ilişkilerine dahi etki eden dini reddedelim, bunun karşılığında siyasetin en üst mercileri tarafından hedef olarak görülelim, alışveriş yaptığın bakkalından tut, sucusundan, gittiğin berberden, dedene kadar yaşadığın toplumun çok büyük bir çoğunluğu seni cezaların, işkencelerin en büyüğünü hak ettiğini düşünsün, sonra gelip bana "bunlar sorumsuz, sorumluluklarından kaçmak için inanmıyor kardeşşş" de, öyle mi? kodumun gerizekalısı seni.
    doğru düzgün alkol zaten kullanmam, hayatım boyunca alkol kullanmasam aramam, bir ay birkaç saatliğine aç kalsam çok da dert etmem, zaten az yerim. millet saatlerce meditasyon, yoga yapıyor, ben de namaz kılabilirim, öyle büyük bir zorluk değil, zina desen zaten durmadan sevişen bi adam değilim amk, o da dert değil.
    aksine keşke dindar olsaydım da kendimi dine adasaydım ve karşılığında da samimi olarak sonsuz güzelliklerin beni beklediğini düşünseydim içim o kadar rahat, huzurlu olurdu ki. keşke gerçekten allah olsaydı da, gerçek adaletin yerini bulacağını düşünseydim de bu şekilde yaşamımı sürdürebilseydim. sonsuz güzelliklerin karşılığında günlük yaşamımda düzeltmem gereken ne varsa onu gerçekleştirirdim. çok da zor değil bunlar. sanırım size zor geldiği için "ateistler kaçıyor" gibi saçma bir argümanla geliyosunuz, komik kaçıyor. zor olan nedir tekrar bi düşünün.
    ha bunlar demek değil ki hayattan memnun değilim, aksine bu inançsızlığımdan ötürü mutlu olmak için ekstra çaba sarf ediyorum, hayatı ıskalamadan yaşamaya çalışıyorum.
    ···
   tümünü göster