/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +4 -6
    insanları ve cinleri bana kulluk etsinler diye yarattım diyor.
    yani bak düşün haşa hz muhafazid kendisi uydurdu ya burada cin diye bişey uydurmuş neden böyle birşeye gerek duydu acaba sadece insan diyebilirdi:)

    şimdi kulluk ne demek şunu bi öğrenelim:
    https://www.youtube.com/watch?v=gt11hS4M2qE
    ···
    1. 1.
      +3 -5
      muhafazid kuran'ı sadece kendii kafasına göre uydurmadı tevrat, incil,zebur'dan, sümer efsanelerinden alıntı yaptı ve o kitaplardan değişik olsun diye birazcık değişiklikler yapmıştır.
      ···
    2. 2.
      +7 -2
      Hz. muhafazid oralardan nasıl alıntı yapsın daha okuma bilmiyor bu kitaplardaki bazı kesitlerin benzer olması zaten aynı yaratıcı tarafından gönderildiğinden . incil tevrat zebur bunların bazı yerleri tahrif edilmemiş bundan dolayı benzerlik olacak illaki ve her ümmetine peygamber gelmiştir sümerlere de gelmiştir kesitlerin benzer olması normaldir.
      ···
    3. 3.
      +4 -2
      Nah okuma bilmiyordu okuma bilmeyen adam nasıl ticaret yapsın yarak kafası
      ···
    4. 4.
      +1
      Okuma bilmiyorum falan yalan onlar amk
      ···
    5. 5.
      0
      okuma yazma bilip bilmediğini bilmiyoruz. ancak bildiğimiz tek bir şey var. o da kur'an'dan başka bir dini kitap okumamıştır.
      ···
    6. 6.
      0
      aga furkan 53. ayette biz tatlı suyla tuzlu suyu birbirine karıştırmadık der bunu o devrin imkanlarıyla bilmesi mümkünmüdür
      ···
    7. 7.
      +1
      HER iLiM VE KELAM SAHiBiNiN iLMiNi VE KEMALiNi GÖSTERECEK BiRiLERiNE , BiRŞEYLERiNE iHTiYACI VARDIR TOPLUM OLMADAN SANATCININ SANATININ HiÇBiR DEGERi OLMADIGI GIBI iNSAN OLMADAN O KADAR KUDRETiN VE GÜCÜN NE ANLAMI VARDIR ?
      ···
    8. 8.
      0
      BAK ALLAH IN BiZiM iBADETiMiZE iHTiYACI YOK AMA ADEM VE HAVVAYI YARATTIĞINDA ONLAR CENNETTE YAŞIYODU VE ALLAH ŞEYTANA(OZAMANLAR COK ONEMLi VE MELEKLERiN HOCASI) iNSANLARA SECDE ET DEDi AMA ŞEYTAN BEN ONLARDAN DAHA ÜSTÜNÜM ETMEM DEDi ALLAHA KARSI GELDi SONRA DEDi Ki; SENiN BENDEN USTUN TUTTUGUN KULARINI NASILDA KANDIRICAM ACiZLEŞTiRiCEM DEDi VE ADEMLE HAVVAYA CENNETTE ALLAHIN YENMESiNi YASAKLADIĞI AGAÇTAN MEYVE YEDiRTTi. ALLAH DA ADEM VE HAVVAYI DÜNYA YA GÖNDERDi CENNETTEN KOVDU VE ONLARIN COCUKLARINI(iNSANOGLU) SINAMAYA KARAR VERDi SEYTANA UYANLARI CEZALANDiRACAGiNi ARAMIZDAN KiSiLERi PEYGAMBER SECiP BiZi BiLGiLENDiRDi ÜSTELiK iNSANLARIN KENDiSiNi GÖRMEDEN ONA iBADET ETMESiNi ONA iNANMASINI BEKLEMESi BU SINAMAYA DEĞER VERiR SEN ONU GORMEDEN ONUN SECTiGi KULLARA iNANiRSAN iŞiN Bi DEGERi OLUR YOKSA ALLAHIN VARLIĞI TÜM KAiNATLA ORTADA AMA SANA BUNLAR SIRADAN GELiYO ALLAH KENDiNi GÖSTERiP BEN SiZi YARATTIM BANA UYUN SEYTANA DEĞiL DERSE BiZi DÜNYAYA GÖNDERMESiNiN VE SINAMASININ HiÇ BiR ANLAMI KALMAZ
      ···
    9. 9.
      +1
      (bkz: 7 1 3) de okuma yazma bilmeden nasıl ticaret yapıyor diyosunda benim dedemde okuma yazma bibilmiyordu (rahmetli) ama milyonluk ticaret yapıyordu. Hala deden kalma şeyleri yiyoruz bitmedi
      @7.1.3
      ···
    10. diğerleri 7
   tümünü göster