/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 451.
    +1
    panpa bi ara bende kafama çok takmıştım ama sonra anladım ki kafayı yememe az kalmıştı. şimdi sorularına bakalım :

    1- Eğer Allah herkesin içine inanç verseydi bu haksızlık olurdu. çünkü inanmayı seçende insanlar yani mesela bi ateisti zorla müslüman yapamazsın. Allahta bunun için inanma işini serbest bırakmıştır. Önemli olanda zaten Allahın insan için algılanamayacak bir varlık olmasıdır. Yoksa herkes Allahın var olduğunu bilse ne dine ne de inanca gerek kalırdı sonuçta herkes biliyo varlığını.

    2-Allahın kusursuz yarattık demesinin sebebi başta seni insan olarak yaratmasıdır. insan olmadığını bir düşün mesela hayvan olacaksın ama kıyamet günü gelince toprak olacaksın. yani insan olunca hem önemli sorumlulukların hem de öteki dünya için bir beklentin oluyor. bu bakımdan bakarsak yakışıklılık, güzellik sadece bu dünya için olan, gereksiz şeyler. bir örnek vereyim : bir adam yakışıklıdır ama Allah onun bazı özelliklerini kısmıştır. ama bir adam vardır çirkindir Allah bazı özelliklerini yüksek kılmıştır. Bu yakışıklılık falan gelip geçici şeyler kafana takma (bende takıyordum eskiden) Allah herkesi farklı yaratmıştır ki insanın ne yapacağını test eder. yani bir adam sırf çok güçlü ve uzun boylu diye çevresindeki insanları dövme hakkını buluyorsa Allah bunu cezalandırır.
    - Allah bazı insanları engelli yaratır evet doğru. ama emin ol öbür dünyada o insanlar çok güzel şeylerle mükafatlandırılacaklar. şimdi diyebilirsin "o zaman bizide engelli yaratsaydı bizde öbür dünyada rahat ederdik" e canım kardeşim şükür et sağlıklı olarak gelmişsin dünyaya dünyanın güzelliklerini tadabiliyorsun.
    Şimdi her şeyi bir kenara bırak ve düşün bu dünya geçici eğer Allah olmasa senin neye dayanağın olacak ? öleceğiz ve her şey bitecek mi yani ? bana saçma geliyor. bende zamanında senden çok fazla kafayı taktım bu şeylere ve Allaha isyan ettim bir zamanlar ama sonra anladım ki insanlar boş hayat bir yere kadar. en kısa zamanda da namaza başlayacağım hayırlısıyla işler çok yoğun bu aralar. Dediğim gibi her şeyin bir dayanağı olması lazım.
    ···
    1. 1.
      0
      2. soruda ben hala direniyorum panpa çünkü orda geçmişte en iyi şekilde yarattık demiyor biz insanı en iyi şekilde yarattık diyor sonra da kalkıp biz sizi sakatlıklarla imtihan ediyoruz deniliyor
      ···
   tümünü göster