/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 376.
    +1
    1) Din, anlayamayacağın bişe değil kardeşim. Sadece çok derine dalarsan işin içinden çıkamayabiliyorsun. Allah'ın senden istediği çok şey yok. Sadece görevlerini yerine getir hayırlı iyi insan ol. islam dini araştırmayı emrediyor. Şimdi ki müslümanlık maalesef çok kötü. ilk vahiylerden anlayabilirsin islamın bilime verdiği önemi oku,oku,oku. Gavurlar bişe icat ediyo sonra Müslüman bilimciler şu sayfa şu ayette yazıyodu zaten bu. Ulan Allah sana beyin vermiş. Böyle kullan diye mi verdi? Yani kardeşim kısaca islam iyide Şuan ki Müslümanlık çok saptı. Dini araştırmıyor kimse.

    2) Kardeşim insan vücudu kusursuz yaratıldı evet. Sünnet olmak adı üstünde bi sünnet temizlik adına. Kestirmediğinde aforoz edilmiyosun yani :D :D Kestirmediğinde de kusursuzluğa engel değil. Kusursuzluğu şu açıdan düşün, Kaç milyar hücre var. Neler dönüyor hücrelerde neler yapılıyor ve vücudumuza bak. Mükkemel bi sistem. içimizde neler kusursuz sorunsuz çalışıyor ama biz hiçbişe olmamış gibi duruyoruz öylece hiçbişeyden habersiz. Kusurlu olmanın da sebebi şu. Bilimsel olarak genetik bozukluk ama bu kusurların sebebide biz kusursuzlara bi imtihan neticesinde. Biz beraber bi şekilde kusurları ortadan kaldırmalıyız. Neticesinde bize bi imtihan bu yani özetlersek. Diyeceksin ki kardeşim onlara haksızlık değilmi bizim gibi yaşama hakları var. Doğru dediğin, ama sadece burda yokki yaşam. Onlarda onun mükaafatını ahirette alacak:)
    Bende birzamanlar dini sorgular olmuştum yalan değil araştırdım araştırdım. Ama yinede vazgeçemedim. ibadet ederken ki ve sonrasında ki o huzuru hiçbişeyde bulamadım. Allah'a içten yalvardığında sana yardım ettiğini hissettiğin o duyguyu hiçbiyerde bulamadım kardeşim .
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana kardeşim
    ···
    1. 1.
      0
      2. cevabına tamam da kardeş. Benim bildiğim şöyle bir hikaye var Bir peygamber adını hatırlamıyorum Allahı görmek istiyor Allah da diyor ki sen buna dayanamazsın yapında yok vs vs Sonra Gözlerini kapat diyor karşıdaki dağa gözükücem bak o dağa nolacak diyor dağ çöküyor yıkılıyor. hala beni görmek mi istiyorsun falan diyor. Yani biz Allahı anlayabilecek kapasitede değiliz. Neden bizde bu kapasite olmadığı halde bize kabulleneceksin diye dayatılıyor onun yerine keşke bize anlayabilecek kapasite verilseydi kardeşim
      ···
    2. 2.
      0
      Ya kardeşim uzunca yazmıştım sayfa kendini yeniledi deli oldum amk. Kusura bakma yani uykuluyum biraz bidaha yazmaya uğraşamicam :(
      ···
      1. 1.
        0
        Olsun panpa daha sonra özet geçersin
        ···
   tümünü göster