/i/Para

  1. 1.
    +23 -7
    Psudox hiçbir şeyi beğenmeme servisi olarak günümüzün önemli bir kısmını çeşitli şeyleri eleştirmekle ve ondan bundan şikayet etmekle geçiriyoruz. Bugünün konusu pahalılığına anlam veremediğimiz şeyler. Listemiz aşağıda, buyrunuz panpalar...



    Limonata



    Limonata = Su + limon + şeker. Bu üç bileşenin maliyetlerinin topldıbını 10 ile çarparsanız bir bardak limonataya ödeyeceğiniz paraya ulaşırsınız.

    Bu yediğimiz kazığın sırrı nedir? Bardağıdır... O ciksi bardağa takılan elma dilimidir, nane yaprağıdır, plastik şemsiyedir...







    Limonata = Su + limon + şeker. Bu üç bileşenin maliyetlerinin topldıbını 10 ile çarparsanız bir bardak limonataya ödeyeceğiniz paraya ulaşırsınız.

    Bu yediğimiz kazığın sırrı nedir? Bardağıdır... O ciksi bardağa takılan elma dilimidir, nane yaprağıdır, plastik şemsiyedir...



    Açık Büfe Kahvaltı



    Kıtlıktan çıkmadıysanız ne kadar yeseniz de, ne kadar içseniz de açık büfe kahvaltıya ödediğiniz paranın hakkını veremezsiniz. Askerden dün gece dönenler, "mideme kelepçe taktırmadan önce son bi kere doyasıyla brunch yapayım" diyenler bu maddeden müstesnadır.


    {

    [InciListeHaberYap]}

    Araba



    Bu ülke insanının mottosu zamanında "at, avrat, pusat" iken, teknolojik gelişmeler sonucunda at gitmiş araba gelmiştir. Devlet büyüklerimiz arabanın insanımız için ne kadar kıymetli olduğunu bildiği için salmaktadır vergiyi. Haksızlar mı? Şu dünyada başka nerede böyle vergilere karşı otomobil satışları rekor üstüne rekor kırar?





    Bodrum Beaches



    işte bu listedeki favorimiz. Neden pahalı olduğu anlaşılamayan tek bir şey olsaydı bu dünyada o da bu beaches olurdu. Bir lahmacun nasıl ocak söndürecek bir fiyata satılır? Bu paraları kimler, niye verir? Biz işin içinden çıkamadık; sosyologları, antrpologları, pgibologları göreve davet ediyoruz.





    Kahve Zincirleri



    Bu fahiş fiyatların sırrı kahvelerin isminde. "Mango Passion Fruit Yoghurt Frappuccino®" diye satılan bir kahve ucuz olabilir mi ?






    Kuruyemiş



    Kuruyemişi kim sevmez? Ama sevmek ayrı, alabilmek ayrı... Bunlara her yıl başka bir mazeret nedeniyle zam gelir. Bir yıl don olur ürünler donar, bir yıl kuraklık olur ürünler yanar, öbür yıl aşırı yağış olur ürünler çürür... Bizim gelirimiz de keşke bunlar gibi hava şartlarına bağlı olsaydı diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz. "Patron, bu yıl iyi soğuk yapacak diyorlar ona göre zam isterim" ya da "bu sıcaklarda işe gelmek tam bir işkence, patron at eline cebine" gibi...





    Makarna



    Öğrenciyken ucuzluğu nedeniyle her gün 2 öğün talim ettiğimiz makarna, mezuniyet sonrası beyaz yakalı olup italyan restoranlarına gittiğimizde servet ödemek zorunda olduğumuz bir yemeğe dönüşüyor. Efendim neymiş, italya'dan getirilen un kullanılarak elde hazırlanıyormuş. Sanki sen o bol sarımsaklı sosu üstüne dökünce ben o farkı çok anlayacağım...





    Otel Minibarı



    Saat gece sabaha karşı üç. Tıkabasa yediğiniz akşam yemeğinden dolayı içiniz yanarak uyandınız. Yatmadan önce otelin jest olarak bedava verdiği küçük şişe suyu bitirmiştiniz. Dolayısıyla o meşum dolaba muhtaç kaldınız. O anda minibar fiyat listesine sakın bakma, panpa. En azından suyunu içer, tekrar uyursun. Garanti veriyoruz; minibar listesine baktın mı uykun kaçacak. Yani hem parayı ödeyeceksin, hem de uykusuz kalacaksın. Yapma!






    Organik Ürünler



    Gerçekten organik olup olmadıklarına dair elimizdeki tek kanıt ya satıcısının "ablacım valla organik bunlar, biz yetiştiriyoz" demesi ya da ambalajında "organik" kelimesine yer verilmesi olan ürünlere deve yüküyle para veririz. Bir umuttur yaşatan insanı, di mi?





    Bebek Ürünleri



    Son 10 yılı bir mağarada geçirmediyseniz "el kadar bebek, ne yiyecek, ne giyecek, ne masrafı olacak" diye düşünmüyor olsanız gerek. Buna mukabil "akşamları taksicilik yaparım", "özel matematik dersi veririm" gibi şeyler düşünüyorsanız doğru yoldasınız panpalar.





    Kırmızı Et



    inanmayacaksınız panpalar ama çok şanslıyız. Et fiyatları sağolsun Türkiyemiz vejeteryen/veganlığa geçiş için dünyada en elverişli, en motive edici koşulları sunan ülke. Hem "pahalı abi nasıl et yiyelim?" demek yerine "abi o gaddarlıkla hiç işim olmaz!" demenin karizması da bonus oluyor.






    Noter



    Benim ben olduğumu onaylasın diye birisine para ödemek fikri bile absürdken, bir de o onay için deve yüküyle para vermek olayın absürdlüğünü katmerliyor.





    Havalimanları



    "Havalimanından illa birşey almak zorunda mısın, amk malı?" dediğinizi duyar gibiyim. Birileri almak zorunda olmasaydı bu adamlar o fiyatlara satabilirler miydi? Bugün ben mecbur kalırım, yarın sen...





    Benzin



    psudox olarak benzin fiyatlarının niçin bu kadar pahalı olduğunu çözdüm değerli panpalarim. Hatırlarsınız, okul yıllarında ülkemizin eşsiz jeopolitik konumu anlatılırdı. Cennet vatanımız Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayan bir köprüdür. E bu durumda Asya ve Avrupa arasında gidip gelen her Allah'ın kulu mutlaka bu ülke üzerinden geçiyordur. Yani acayip bir tekeliz biz. Devlet büyüklerimiz de tam bu nedenle benzini dünyanın en pahalısı yapmaktadırlar. Ülkeyi buradan taşıyın mesela Avustralya'nın güneyine göreceksiniz ki benzin fiyatları normal bir seviyeye gelecek. Yani, öyle sanıyorum...


    ···
   tümünü göster