/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +4
    sayın davutoğlu. koskoca akademisyen, ciddi başarılara da imza atmış bir akademisyen he, öyle boş adam değil, gayet birikimli, başarılı geçmişi bulunan değerli bir insan. akademide saygınlığı olan bir isim. bunlara kimsenin itirazı dahi olamaz. ancak insan siyasette aktif rol alınca, bir de ülke türkiye olunca ne kadar birikimli olursan ol vatan millet sakarya edebiyatına dalıyosun bi anda, ne acayip lan.
    yahu devletsin sen koskoca devlet, birinci görevin bu ülkedeki insanların güvenliğini sağlamaktır, fakiriyle, zenginiyle. onun yerine ülke içerisinde beş adet bombalı aracın dolaştığını öğreniyoruz, metroya, otobüse tırsarak biniyoruz. şimdi üstüne "gelin asker olun, feda edin kendinizi!" mesajları veriyosun. hali vakti biraz yerinde olan insanlar bedelli yaptı zaten, milletvekillerinin oğulları zaten koşarak yaptı bedelliyi.
    peki kim yapmıyor bedelli mesela? şu fotoğraftaki fakir ailenin binbaşı oğlu misal. sonra gidip ölüyor. ne için ölüyor, o da ayrı konu. erken seçimlerden sonra tekrar barış sürecine döneceğimizden de adım gibi eminim. akpliler son günlerde televizyonlarda üstüne basa basa "süreç aslında bitmedi, ara verildi sadece" diyip duruyor. 2012'de de yaşadık benzerini. saf, cahil, fakir fukara insanların hassasiyetleriyle, değerleriyle bu denli oynanmaz be abi.
    şimdi soruyorum size, şu ülkeye gelmiş en ağır ulusalcı mümtaz soysal'ın oğlunun komando olarak van'da pkk'ya karşı savaştığı gibi kaç milletvekilinin, siyasetçinin oğlu savaşabilir?
    ···
   tümünü göster