/i/İnanç

İnanç
  1. 51.
    +4
    panpa gönderilmiştir ama ileri zamanda ya da kısa zamanda deforme olmuştur gönderilen peygamberin söyledikleri.
    örn; türkler gök tanrıya inanır. belki o dönemde türklere gönderilmiş ve peygamber elini açıp dua ederken " heee amk adam elini göğe açıyo demek ki tanrı göktedir " demiş olabilir.
    mesela yunanlıların savaşlarını düşün amk savaşları askerler kazanıyo ama homeros tanrıları savaştırıyo sonraki nesiller de her taka tanrı üretiyo bunun gibi gün geçtikçe peygamberleri kahramanlaştırıyım filan derken inançları deforme olmuş olabilir.
    bak elimde kaynak var kesin bu şekilde deforme olmuştur demiyorum, ama sen de bazı kavimlere gönderilmemiştir diyemezsin elinde net kanıt yok.
    hatta çok net bir örnek vereyim benim okuduğum dönemde bize Osmanlı'nın ilk parasını Orhan Gazi bastırmıştır denilmişti hep böyle öğrendik. Sonra bi kazı sırasında Osman Gazi'nin bastırdığı gümüş gibke bulundu. yani Yarın bi gün bi kanıt bulunabilir o zaman daha rahat konuşuruz.Ha niye sadece belli bölgelerdeki peygamberlerden bahsetmiş dersen o konuda çeşitli görüşler mevcut.
    ···
    1. 1.
      +2
      Çöl fırtanısında dolayı araplar sarık kullanırlar kum fırtınasında yüzlerini kapatır buyüzde bölge halkı böyle giyinir muhafazid peygamber de haliyle bundan dolayı böyle giyinmiş sonucta adam pazarda ne bulduysa onu alıp giymiş olayın bukadar basit oldugunu anlamayıp sarık cübbeyi dini bir tak sanan 2015 türkiye halkına bakınca gök tanrı teorin gayet makul, verdim şukunu
      ···
   tümünü göster