/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 26.
    +30 -4
    tamam para önemli fakat asıl önemli olan sağlık ve mutluluk..Çok şükür şu an evliyim maddi durumum çok iyi..Ama hala aşırı lüks yaşamıyorum alışmamışım çünkü..bir kota 300 lira vermiyorum telefon 2000 lira vermiyorum.. Bunları rahatlıkla alabilirim almıyorum ama yine mutluyum.. insanın belli bir standartları olur ona göre yaşar.. Madem durumun iyi değil(ki ben de zengin aile çocuğu değildim) ona göre arkadaşların olur durumunu bilen sevgilin olur öyle bir düzen kurarsın.. illa parayla eğlenilmez ki bilader..Ben kardeşim dediğim adamlarla 2.5 lt kola ve çerez alıp sahilde ne eğlenceli akşamlar geçirmişimdir.. Veya aldığım 10-20 liralık bileklikle mutlu olan manitalarım oldu..
    Kusura bakma ama sen hayatı yaşamayı beceremiyorsun.. bu kafayla gidersen paran olunca da mutlu olamazsın çünkü devamlı yukarıdakilere bakıyorsun ..zenginliğin de sonu yok.. Bir de senin yerinde olmayı isteyecek insanları düşün pampa .. Bu açıdan bakarsan hayata mutlu olabilirsin..
    ···
    1. 1.
      +22 -5
      Para önemli değilden sonrasını okumadım
      ···
    2. 2.
      +2 -1
      Panpa bende zaten şuan senin gibiyim evliyim durumum iyi bendr standart bi hayat yaşıyorum ama grçmişe bakınca şıanımı o günlerle kıyaslarsam çok çok iyiyim tabiki herşey para değil ama düşünüyorum şuan bu yazdığım durumlarda olan büssürü genç delikanlı var ona üzülüyorum işte
      ···
    3. 3.
      0
      MAASIN KAC PNP
      ···
    4. 4.
      +1
      lan taytlı pezo benim olduğum yerde sen fakir huur çocuğu olarak kalırsın
      ···
    5. 5.
      +1
      la oglum bi yuru git hakikaten. senin problemin fakirlik degil senin kendi karkterin. cok acilar cektik ama azimle butun acilari gectim edebiyati yapmissin ama eminim simdiki hayatinda da mutlu degilsindir, onu da baska bir zamanda; evlilik cok kotu veya iste patron ebemi gibti diye basliklar acip agliyorsundur ama dedigim gibi problem sende. isteklerin zaten gibtiritaktan seyler. hadi cocukken ozendin, ama ben cocukken ne salakmisim diyecegine hala daha bu gibko seylere ozeniyorsun. bir insan ben icki icemedim diye, masaya araba anahtari , cuzdan koyamayip, gosteris yapamadim diye uzulur mu. veya ben kucukken kaliteli sigara icemedim, benimkiler hep ucuz sigaralardi ne demek amk. 6 ay boyunca ayni ayakkabi ile idare ediyorum mevzusu ise tam komedi. aslinda okurken her satir sacma sapan geldi ama vakit kaybetmeyecegim. sen zorluk gormussun ama zorlugun ne oldugunu anlamamissin. zaten senin hayatinin taktan olmasinin sebebide bu idrak ekgibligi. yoksa benim cocuklugum sana gore cok daha gibintiliydi ama herseye ragmen bence cok gunleri cok guzeldi diye hatirlarim.
      oylesindir yada degilsindir ama anlattiklarindan gozumde canlanan; ailesinin durumu olmadigi icin surekli onlari fakir olmalariyla suclayan biri canlandi.
      sozun kisasi surekli senden zengin olanlarin yaptigi gerzekce musrifliklere ozenmissin. boyle yasarsan hayatta mutlu olamazsin.
      burada bu kadar suku almanda seni motive etmesin. buradaki ergenler daha tecrubesiz. bu yaslarda fakir edebiyati yapan herkesi desteklenir. ne gariptir ki kendileri surekli zengin olma planlari yaparken, tam tersi fakir olmakla ovunurler. hadi bunlar lise talebesi yada universite 1-2, ama sen kazik kadar adam olmussun amk. kendini toparla biraz. onlara bakma, basarisizliklarinin sucunu fakirlige atma
      ···
    6. 6.
      0
      moralim bozuldu lan biz ne kadar israfçıymışız
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster