/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
  1. 1.
    +4 -1
    Geçenki hava operasyonunda pkklılar 261 leş bırakmış kandille karayılanın karargahıda vurulmuş ama huur cocugu son anda kurtulmuş. Fakat son zamanlardada çok fazla şehit haberi gelmeye başladı.En son bugün Şırnak'ta 3 askerimiz şehit olmuş. Burda TSK nın asıl yapması gerekeni anlatacağım.

    Öncelikle size napalm, misket bombası ve beyaz fosfor hakkında biraz bilgi vereyim.

    Napalm:Belirli sayıda yanıcı sıvıların pelteleştirilmiş benzin ile karışımı ile oluşur.II. Dünya Savaşı'nda, Harvard Üniversitesi'nden Louis Fieser'in başkanlık ettiği bir kimya grubu tarafından geliştirildi. ilk olarak Pasifik'te Tinian Savaşı'nda kullanıldı. Vietnam Savaşı fotoğrafçısı olan Kim Phuc, bir sözünde "Napalm hayal edebileceğiniz en korkunç silahtır. Su 100 derecede kaynar, napalm 800-1200 derece sıcaklık üretir." demiştir. Bazı durumlarda, hızlı öldürdüğünden dolayı kurbanlar fazla acı çekmez. Fakat sağ kurtulanlarda 3. ve 2. dereceden yanık oluşur.ABD, Vietnam Savaşı'nın sonlarına doğru daha güçlü bir Napalm'e ihtiyacı olduğunu, başlıca Napalm tekeli olan DOW Chemical'a bildirdi. Böylece daha korkunç olan Napalm-B karışımı ortaya çıktı. Bu karışımda ana yanıcı madde olarak, geleneksel Napalm'den daha farklı bir yön çizilerek KEROSEN (Uçak Yakıtı jp-4 jp-8 vb.) kullanıldı. Bu da daha yüksek bir ısı ortaya çıkmasını sağladı. Hiçbir uluslararası kanun askeri amaçlı Napalm kullanımını yasaklamıyor fakat sivil halka karşı kullanım 1980 yılında Birleşmiş Milletler kararıyla yasaklanmıştır.

    tam da pkk operasyonlarında kullanılabilecek bir silah. kandildeki tüm ormanların napalm saldırılarıyla yok olduğunu ve içinde yüzlerce pkklı binin yandığını bir düşünün. şimdi soracaksınız TSK napalmı nerden bulsun napalmımızvarmı diye. Evet TSK yıllardır bünyesinde napalm bullunduruyor hatta 1974 Kıbrıs harekatı öncesi ambargo nedeniyle Pakistan'dan napalm takviyesi yapılmış ve kıbrıs'ta kullanılmıştır.Tsk envanterinde bulunur ve üretimi zor değildir.

    Misket bombası:“bomba içinde bomba” olarak bilinen bir çeşit silahtır. Patlayınca içindeki küçük bombalar dağılarak patlar ve bu yüzden de etki alanı çok geniştir.

    israil misket bombasını beyaz fosforla beraber sıkça gazze'de kullanmıştır.

    Tsk'nın yakın zamana kadar ürettiği ve stok yaptığı biliniyor. Toplu pkk hedeflerini yok etmek ve ışid,ypg gibi düz alanda faaliyet gösteren örgütlerin karargahlarını yok etmeye birebir.

    Beyaz fosfor:Duman kamuflajı ve hedef tayininde ve aynı zamanda da bir yangın silahı olarak askeri alanda yaygın kullanım tarzları bulmuştur. Kısaca WP, veya white phos, veya tanımının başharflerinden yola çıkarak, Willie Pete olarak adlandırıldığı olmaktadır. Fosfor dumanının teneffüs edilmesi ciğerlerde ani yaralar oluşmasına ve teneffüs eden kişinin havasızlıktan boğulmasına yol açmaktadır. Hemen sonraki aşamada insan vücudu içten dışa doğru yanmaktadır. Çoğu kez, beyaz fosforla yanan kişinin elbiselerinde fazla iz meydana gelmemekte, yanma reaksiyonu vücut içinden cilde kadar sürmektedir. Beyaz fosfor kullanımı sonrasında çekilen fotoğraflar, kemiklerine kadar yanmış, ancak elbiseleri pürüzsüz kurbanlar bulunduğunu ortaya koymuştur. Yanma reaksiyonu bir kez başladığında durdurulamamaktadır. Nihai etki, napalm bombası nın aynısı, hatta daha kötüsüdür.ABD kaynaklarının vurguladıkları bir husus beyaz fosfor kullanımının uluslararası askerî anlaşmalara aykırı olmadığıdır. Gerçekten de bu madde herhangi bir anlaşma çerçevesinde özel olarak yasaklanmamıştır.

    Sonuç olarak bu pkklı oçlara acınmamalı kandil cayır cayır yakılmalıdır.
    ···
   tümünü göster