/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +8 -2
    gunes kadar acik bi gercek..

    bu dallamalarin dunyadan hic haberleri yoktur, cobanlar tarafindan kendi dar akillarina verilen deli gomleklerini bi guzel giyerler.. dunyanin en kolay manupile edilen seyi olan 'bilime' adeta taparlar. onlari gorenler sanar ki tum deney ve gozlemi gerceklestiren onlardir oyle savunurlar.. bilmezler ki bilimin sistemi bi oncekini yanlislama uzerinedir, suan genel gecer hersey yarinlarda yanlislanacakdir..her bilim adamini kendileri gibi ergen ateist sanarlar bilmezler ki onlarin en buyugu positivmin rasyonelizmin babasi newton kendi deyimiyle butun bilimsel calismalarini tanriyi anlayabilmek icin yapmistir ve kutsal kitaplar uzerine calismalari vardir.
    çünkü newton'a göre bilim, tanrı'nın eserlerinden biridir ve "tanrı ancak eserleri aracılığıyla bilinir'

    her taka evrim yeaaaaa darwin yeaaaa ,melek seytan ne la hahaha materyalistiz bizzz yeaaa diye kendilerini hayati sorgulamis cozmus bitirmis gorurler. koskaca felsefe tarihinden bitek marxsi bilirler(isim olarak) onlara gore entel gozukmek ,felsefe =marx-darwindir gerci marxi bilmek kim bunlar kim amk bilim kim bular kim..ne platonu bilirler ne spinozayi ne hegeli.. bikac populer olmus adamin tanri hakkindaki mottolarini paylasip tatmin ederler kendilerini, bunlar asla degismez koskaca dunya tarihinde sadece bu adamlari tanirlar cahilliklerinden.bu kadar dar goruslerinin icinde ergen kibirleriyle dovunur dovunur dururlar.. herkesi kendi gibi dar goruse cagirirlar 'olm hayvansin iste yeaaa, tesaduff olm yeaaaa'' diye anirirlar ,bilmezler ki 'tesaduf' sadece insanin cozemedigi seylere taktigi bi sifattir..

    seytan, melek,cin ve paranormal olaylarin felsefi aciklamalarini cozemezler, bikere o deli gomlegini giymislerdir. pgibolojinin en buyuk 2. adami kabul edilen (bana gore 1.dir) carl jungun bu gibi kavramlar(cin, seytan, melek v.s) acikladigi arketip kuramlarindan habersizdirler. anlatilmak istenen soyut biseyin(cennet, melek,cin v.s) somutlardan ornek verilmesinin gerekliligini akillari alamaz. ,cahilliklerinin kokusu 10 kmden belli olur ve bu koku 17 yasinda hayati cozdugunu sanan atarli ergen kokusudur,pis kokar...

    sonuc olarak ateistler gerizekalidir ama turk ateistleri daha da gerizekalidir..
    ···
   tümünü göster