/i/Saçmalamaca

Bu altincide saçmalamak serbest !
  1. 1.
    +3
    Sevin bu vatanı dedik sevmediler. gibe gibe sevin biz sizi seviyoruz dedik o da olmadı. Artık ak kara ortada. Ya gibtirolup gidecekler ya da devlete millete biat edecekler.
    ···
    1. 1.
      -5
      öfff kim nereye gibtir olup gidiyo, bu ne medeniyetsizlik. kürtlerin istediği kanton-özerk bölgesel yönetim modelidir tıpkı isviçre‘deki gibi.

      aslında gayet demokratik bir yönetim isteniyor ve bu yönetim her anlamda türklere de yarayacaktır.
      çünkü senin kararın doğudaki adamın yaşdıbını etkilemezken onun kararları da senin yaşdıbını etkilemeyecektir. tıpkı gezi‘de savunulan öz yönetim modeli gibi.
      ···
      1. 1.
        +1
        Senin gibi bir gerizekalıya yavaş yavaş açıklayayım bunu. Birincisi ben de bayılmıyorum Kürtlere bu kadar laf soylenmesine zira istemilenin tam tersi etki yapıyor. Kafalarda bölünüyor insanlar.

        Öncelikle isviçrenin konumu ile turkiyenin konumunu bir tutan zekan olayım. Avrupanın ortasında ekonomik olarak bir liman gorevi gören, dunya savaşlarında bile isagle uğramayan bir ulke ile Ortadoğunun en taktan yerine binlerce kilometre siniri olan, komsularinin hepsiyle zayif iliskileri olan bir ulkeyi karşılaştırmak ne kadar aptalca bir sey.

        Ikincisi, isvicredeki 3 tane resmi dil var. Bunun sebebi 3 farklı etnik kökenden gelen insanlar var. Isvicreli diye bir ırk yok. Ama bir millet var. Dolayısıyla isvicre bir ulus devlet modeli ile zaten kurulmamis. Ekonomik stabilitenin getirdiği bir refah ve beraber yasayabilme olanağı var. Isvicrenin ekonomisi birazcik bozulsa bu refah durumu ortadan kalkar ve ekonomisi zayif her toplum gibi kendi icinde suclular armaya baslar ve çatır çatır parcalanir. Ancak turkiye bir ulus devlettir. Her ne kadar ekonomisi duzgun olmasa da birbirine aynen fakir bir aile gibi tutunur. Birakmaz birbirini. Cunku ortadoguda kucuk ulkelerin yok olup gidecegini bilir.

        Burada millete gerizekali diyecegine azıcık kendine bak amk kızı
        ···
    2. 2.
      0
      Yüce Başbuğumuz bize bir ulus devlet bırakmıştır. Dünya düzeni ulus devlettir. isviçrelinin ne millet olduğu belli değildir yapay kanton düzendir. Ordusu paralı askerdir. Bizim onlara verebileceğimiz sadece toprağın altıdır.
      ···
    3. 3.
      0
      ya siz gerçekten iyi değilsiniz.
      ···
    4. 4.
      +2
      Isvıcrenın dınamıklerı ıle Turkıyenın dınamıklerının aynı oldugunu sanıyor. Ozerk bolge ısvıcrede uygulanabılır .yapısı, kulturu, tarıhı, cografyası, ınsanı musaıttır ama turkıyenın dınamıklerınde getırecegı sey bolunmedır
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster