/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +13 -4
    Turancıyım panpa ama Alparslan Türkeş'in Turancılığından, Saygıdeğer Atsız hocam biraz aşırıya kaçmış.
    Bir ara da Türk-islamcılık ile Türkçülüğü kıyaslarız.

    edit: bu günkü kemalistlerin dıbına koyum, Atatürk sizi görse bırak suratınıza tükürmeyi işerdi
    ···
    1. 1.
      +1
      Atsız mesela nasıl aşırıya kaçmış örnek verebilirseniz çok iyi olur
      ···
    2. 2.
      +2
      din konusunda aşırıya kaçtığını düşünüyorum, Turancılığın fikir babasıdır ve Başbuğun akıl hocasıdır ama Başbuğ Türk-islam derken Atsız hocam Türkün dini gök tanrı inancıdır demiştir, yanlış bilmiyorsam Atsız hocam öldüğünde küslerdi.
      ···
      1. 1.
        +5
        “Milleti yapan unsurlardan biri de din olduğuna göre, Türklerin dini üzerinde de durmaya mecburuz. Hiç şüphe yok ki, Türklerin dini müslümanlıktır. Eski dinimiz olan şamanlıktan da bazı unsurlar alarak bir Türk müslümanlığı haline gelen bu din, on yüzyıldan beri bizim milli dinimiz olmuştur. Bununla beraber Türk olmak, için mutlaka müslüman olmaya lüzum yoktur. Çünkü bu günkü Türkler arasında birkaç yüz bin şaman, birkaç yüz bin hıristiyan ve hatta birkaç bin Musevi Türk (Karayımlar)de vardır.

        ATSIZ
        ···
    3. 3.
      +8 -1
      Atsız Türkün dini gök tanrıdır filan dememiştir Türkçü maskesi altında kemalistlik, ateistlik yapan gavatların uydurması bunlar. Tamtersi birgün Turan kurulursa çogunluk Türk müslüman oldugu için diger dindeki Türkler müslümanlıga yakın olmalı hatta müslüman olmalı bile demiştir. Atsız müslüman degildir ama islam düşmanı filanda degildir tamtersi korkunç bi saygısı vardır .
      ···
      1. 1.
        +1
        o zaman yanlış bilgilerimden ötürü özür diliyorum, Atsız Hocamı daha detaylı araştırmaya başlıyorum, aydınlatmaların için de teşekkür ediyorum?

        peki Başbuğ ile neden darıldılar? o da mı uydurma?
        ···
      2. 2.
        +1 -1
        ne demek panpa benim de yanlışım varsa bilen arkadaşlar dogrusunu yazsın gocunmam. Atsız ahlaklı bi adamdır herşeyden önce asla milletinin degerlerine dil uzatmaz bugun bazı Türkçüyüm diyen dallamalar adını kirletiyor islam düşmanlıgı millet düşmanlıgı osmanlı düşmanlıgı yaparak. Atsızın böyle bi tutumu yoktur ama tabi ki ülkücülükten ayrılan yönleri vardır dini algılayış bakımından eleştirileri de vardır bu da kabul edilebilir.

        Siyaset biraz karışık iş bence girmemesi daha hayırlı olmuş Atsızın bu işe fikir adamlıgı zarar görürdü siyaset biraz oynaklık gerektirir kişilikten ödün ister.
        ···
      3. 3.
        -4
        hasgibtir lan ordan atsız gayet islamiyet düşmanı bir adamdı zütünden element uydurma
        ···
      4. 4.
        +2
        Mhp nin kurulduğunda ideoloji Türkçülüktü beyler atsız ata ve türkeş yol arkadaşıydı Atsız islam düşmanlığı yapmadı aksine Türklük kader islam seçimdir dedi her zaman bunları birbirinden ayrı tutmak gerektiğini savundu Turanı istedi Türkeşde arap yalakalığı yapmaya başladı Atsız atayı sattı dergilerini yasaklattı oy birliğiyle partiden kovdurdu Alparslan Türkeş Atsız ataya ihanet etti
        ···
      5. 5.
        0
        @5.3.4

        en iyi açıklama bu oldu
        ···
      6. diğerleri 3
    4. 4.
      0
      3 mayıs ırkçılık davasında türkeş özür dilemiştir hapisten çıkmıştır sonrasında parti kuruyolar bunlar atsızda var islamı sözü bile geçmezken birde türk islam sentezini benimsiyolar atsız buna karşı çıkıyor ve araları açılıyor
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster