/i/Devlet

  1. 1.
    +3
    el salvador, guatemala, güney afrika, tacikistan, sierra leone, sudan, burundi, endonezya, nepal gibi düzgün askeri yapısı olmayan 3. dünya ülkelerini mi örnek veriyosun amk.
    ···
    1. 1.
      +2 -3
      :tiRqiye De 3.DünYa ÜLqeSi AmQ SaLaqI AfRiqAdAN FarQınııZ Yoq
      ···
      1. 1.
        0
        amk 2001lisi yazmayı öğren g*t.
        ···
    2. 2.
      0
      ispanya, kuzey irlanda... vs örnekleri de var. terörü bitirme yolları evrenseldir. kendi kafanıza göre araştırmadan sallamayın gözünüzü seveyim
      ···
      1. 1.
        0
        kardeşim bak tarihe terörü bitirmenin bir çok yolu vardır romadan osmanlıdan örneklerde verebilirim istersen
        ···
      2. 2.
        0
        osmanlı'dan terörü bitirmenin yolunu mu öğrenecekmişiz? :D hani 19. yüzyıldan itibaren kürt isyanlarını hiçbir şekilde doğru düzgün yönetemeyip bugünlere kadar gelmemize sebep olmuş, pkk'nın doğuşunda payı olan osmanlı politikalarından mı bahsedeceksin? isyanı gelip geçici bastırmakla terör bitmez canım kardeşim, öteye aktarırsın, günü kurtarırsın.
        ···
      3. 3.
        0
        kardeşim sana şöyle örnek vereyim yavuzun şiilere yaptığını herkez bilir bebekleri kuyulara attırıp her bir kızılbaşlının katlini vacip kıldığını bu yüzdendirki hala alevilerin yavuzu sevmemesidir istersen başka örneklerde verebilirim bu arada bu pkk olmasında sadece osmanlının suçuda yoktur ismet inönü devrini araştır cevabını bulursun ve bizzat doğuda altın verdiği bir kaç k*rtün torunlarıyla bizzat görüştüm ve altınlarıda gördüm
        ···
      4. diğerleri 1
    3. 3.
      0
      ya ayrıca amk isviçre'de, kanada'da terör vardı da biz mi örnek vermedik. adama bak örnek beğenmiyor. ulan terör buralarda var ben ne yapayım. düşün sende neden var, o ülkelerde neden yok diye.
      ···
    4. 4.
      0
      mına kodumun teröre taviz verirseniz aha böyle tepemize çıkar sonunda itler. abd el kaideyle talibanla çözüm sürecimi yapıyor. rusya dağıstanda çözüm sürecimi yaptı.Eta,Ira gibi örgütlerin arkasında yabancı finansmanlar mı vardı. tanksavarı roketimi vardı amk.sri lankada tamiller nasıl yenilmiş bir bak dıbına kodumun.
      ···
    5. 5.
      0
      bu da cahil çıktı amk. sri lanka'yı aşağıda yazdım, çapın yetiyorsa okursun. daha cümle kurmayı bilmiyor adam, gelip laf anlatıyor :D
      ···
    6. 6.
      +1
      amk k*rt sevicisi

      alıntı:Mayıs 1976'da kurulmasından itibaren Sri Lanka'nın kuzeybatısında bağımsız bir devlet kurmak için hükümete karşı kanlı bir mücadele yürüttü. Bu mücadele, dünyadaki en uzun süren silahlı çatışmalardan biri olan Sri Lanka iç Savaşı'na dönüştü. Savaş, Mahinda Rajapakse hükümeti döneminde, Mayıs 2009'da Sri Lanka Silahlı Kuvvetleri'nin Tamil Kaplanları'nı yenmesiyle sona erdi. Kurulduğu günden itibaren Tamil Kaplanları'nı yöneten Velupillai Prabhakaran da örgütün yenilmesiyle sonuçlanan çatışmalar sırasında hükümet güçleri tarafından öldürüldü.

      liderin öldürülmesiyle örgüt kalkmıştır amk cahili yazmadan önce araştır ki tamil uçağı ve denizaltısı vb. şeyleri olan tek terör örgütüdür. teröre tek çözüm silahtır.100 kişilik etayı ıra yı örnek gösterme bana.
      ···
    7. 7.
      0
      yok kafa çalışmıyor bunun (:
      ···
    8. 8.
      0
      verecek cevap bulamadın galiba.
      ···
    9. 9.
      0
      bir de demiş ki "teröre tek çözüm silahtır.100 kişilik etayı ıra yı örnek gösterme bana."
      herife fmln diyoruz, urng diyoruz, anc diyoruz, btm diyoruz, ruf diyoruz, spla diyoruz, gam diyoruz, maocu cpn diyoruz, bu da gelmiş "etayı, ira'yı örnek gösterme bana" diyor. yaş kaç birader senin? böyle tartışma mı yapılır? bunca örnek sayıyorum, adam gelmiş bana hala 200 yıldır uygulanan politikayı savunuyor. akıl fukarası seni.
      ···
    10. 10.
      0
      yavrum birikim yok birikim, karşımdaki adam bilgisizlikten kıvranıyor, ben ne cevap yazıcam sana? 200 yıllık sorunla tamilleri karşılaştırabiliyorsun. böylesine tarihten yoksun, böylesine tarih okumaktan acizsin. herif geliyor bana wikipedia'dan kopyalıyor. konuyla alakası neyse artık. aşağıda yazmışız, cevap olarak ne yazıyorsun. tartışmanın adabından bihabersin, tarihten, bilimden bi habersin. bunun cesaretiyle salya akıtıp duruyorsun.
      ···
    11. 11.
      0
      ha bir de onca ülkeyi örnek gösteriyorum beğenmiyorsun, sonra da kendin sri lanka'yı örnek gösteriyosun, o da ayrı bir mallık tabii :D
      ···
    12. 12.
      0
      al amın oğlu bak müzakerenin sonuçlarına heryerden şehit haberleri gelmeye devam ediyor. gazinin göbeğinde keleşle geziyorlar.pkk yol çevirmesi yapoyor al sana müzakere. Alooo uyan artık kafanı topla burası Türkiye . gibik sudandaki,sri lankadaki, irlandadaki örgütleri doş güçler beslemiyor. Sizin süreciniz, müzakereniz yüzünden ülke bölünüyor.99da terör bitirilmişti akp gelene kadar. müzakere edip örgütleri meşrulaştırma çabasına girmeyin.
      ···
    13. 13.
      0
      müzakerenin sonuçları mı? :D adam 200 yıldır uygulayıp bir sonuca ulaşamadığı politikayı hala savunuyor. gelip bana iki tarafın da taktan bi şekilde yürüttüğü sözde süreci müzakere olarak görüp, tüm dünyada yıllardır uygulanmış ve sonucu alınmış bir politikayı tümden reddediyor. işte bu cehalet ve muhakeme yeteneğinin gelişmemişliğidir. bir de analiz kasıyor kendince. 99'da terör bitti diyor hala. uzun vadede terörün bitmesi ne anlama gelir idrak dahi edemiyor. yazma şuraya bir daha gözünü seveyim. ayrıca pkk gibi birçok terör örgütünü de dış güçler besler güzel kardeşim, bunları bil lan, yuh artık hani, terör 101 konuları bunlar amk :D
      ···
    14. diğerleri 11
   tümünü göster