/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +5
    Beni Hiç sevmezdi. 4.sınıfa giderken okul genelinde deneme sınavında okul 2.si oldum sınıf 1.si bana kopya çektin muamelesi yaptı. Nasıl yaptın ? diye halbuki derslerim hep iyiydi ama kadın bana takmıştı ya resim, müzik ya da benden dersini 4 düşürüyordu. Hiç 5 olmadı karnem onun yüzünden. Sınıfın zengin çocukları onun gözdeleriydi hiç unutmam sınıf birgün öyle gürültü içindeydi ki sanırsın biri ölmüş yada deprem oluyor. Bende hocanın gelip kızacağını bildiğim için kitabımı alıp okuyordum. Hoca içeri girdi herkesi sıra dayağına geçirdi önüm de de sınıfın en zengin ikilisi oturuyordu onlara Siz konuşmazsınız biliyorum diyip vurmamıştı. Sıra bana geldiğin de içimden Vur huur çocuğu vur dediğimi çok iyi hatırlıyorum o sert bakışmamızı. Sesim dahi çıkmadı elimi vurduğu sopadan çekmemiş irkilmemiştim çünkü o sinirden dolayı acı hissetmemiştim. Bide küçüğüz o zamanlar ben ve bi kaç arkadaşım hocayı sevmiyorduk biliyorduk hocanın ne tak olduğunu.O yaşlarda anlamıştık ama bizimkiler hoca ne derse haklıdır gibi süt çocuklarıydı.
    Birgün 6. sınıfta iş eğitimi dersine giden huur çocuğu hoca herkesin içinde benimle öyle bir konuştu ki yazmaya bile utanıyorum bide o yaşlarda günlerce ağlamış geceleri yatamamıştım okula gitmemiştim bir hafta. Müdüre şikayet etmişlerdi bizimkiler okula gittiğimde ilkokul hoccam beni çağırdıoğlum hocan öyle birşey demez deyip onu savunmuştu. BendeBen sizin 5 yıllık öğrencinizdim o ise 5 aylık öğretmen ben bir hafta okula gelmedim ayrıca hocayı ben değil bizimkiler şikayet ettiiler. Şimdi bana değil de ona inanacaksınız yazıklar olsun hocam dedim. Bu zamana kadar da böyle birşey de hiç bir kere olsun arkamda durmamıştı zaten hep tembel yerine koymuştu dışlamıştı sınıftaki fakir öğrencileri. Bizim tarlalarımız yoktu hocaya her hafta meyve sebze getirecek.
    Neyse Liseye geçmiştim 10. sınıftayken ilkokul arkadaşlarım hocanın ziyaretine gidelim dediler yok falan filan derken zorla benide zütürdüler. Hoca herkesin ismini söyleyerek içten sarıldı bana gelinesenin ismin neydi ?diye sordu. boşverin hocam biz fakir tayfadandık hep. Önemli değil o yüzdendemiştim. Herkes şoka uğramıştı ne dedin sen diye söylenmeye başlamışlardı. Aradan yarım saat geçti hoca sürekli konuşurken durup bana bakardı ismimi hatırlamaya çalışırdı. En sonunda buldu haa sen Dahi amatördün dedi. Bende Tebrikler demiş ordan çıkıp gitmiştim. Beni faceden ekledi ertesi gün takip etmeyee filan başladı. Neyse üniversite sonuçları açıklandığında Bölümümü ve okulumu gururla yazmıştım facebooka çünkü ilkokul arkadaşlarımın hiç biri benden daha iyi bi yere gelememişti benle aynı bile değillerdi hele o zengin tayfa 3 sene hazırlandı üniversiteye girebilmek için. Neyse facebooktaki yazımın altınaOğlum Dahi Amatör Tebrikler çok mutlu oldum böyle güzel bi yere geldiğin için yazmıştı. Bende içimden Senin Sıfatını gibeyim huur çocuğu Diyip Silmiştim.
    Diyeceğim o ki Parasız ne dost kazanabiliyorsun ne sevgi .
    Daha çok var bu parasızlıkla ilgili anılarım.
    ···
   tümünü göster