/i/Videolar

  1. 1.
    +1 -1
    sen nasıl bir gerizekalısın amk ya oturup mallığına kılıf hazırlamak için copy-paste yapmış adam bir de ahahahahahahahahahahhahahaahahhaahah.

    bak dıbınakodumun zır cahil köylüsü başlıktaki iki ayrı entryde ben ne yazmışım. iyi oku. çünkü belli ki okuduğunu ciddi anlamda idrak edememe sorunun var. anladık heyecanlı bir gençsin.

    marsta dünyadaki gibi mavi gökyüzünü ancak filler uçtuğu zaman görebilirsin cahil ayı.

    -ne demişim? dünyadaki gibi. burada bahsettiğim olay mars'ın dünyada, başlıktaki fake videodaki gibi her gün görmüş olduğumuz mavi bir gökyüzüne sahip olmadığıydı zaten. dünyada diyorum çünkü referans alıp karşılaştırma yaptığımız atmosfer ortamı burası. ki bu zaten curiosity'nin çektiği fotoğraflar tarafından da uzun zamandır bilinen bir durumdu. ama sen anlama yeteneğinden yoksun olduğun için bu fotoğraflara bakmak ve araştırma yapmak yerine küfüre sarılmışsın yine. niteliksiz ayı.

    ''mars'ta dünyadaki gibi atmosfer mi var ki bu fake videodaki gibi gece-gündüz kavramı olsun amk ilkokulluları. mars atmosferi oldukça seyrektir ve bu yüzden gündüzleri turumcumsu bir kızıl gökyüzüne hakim olur. çok güzel yazmışlar bir de ahahahahaha güldüm lan baya. eksi.

    mars'ta görüp görebileceğiniz en iyi ortam şudur: http://www.kozmikanafor.c ... /05/marsopoptunity548.jpg''

    -burada ise zaten olayı detaya girmeden en basit haliyle söylemişim. başlıktaki videoda tamamen dünya ortamında çekilmiş gece-gündüz kavrdıbını anlatan bir tasvir mevcuttu. dünyadaki gibi güneş doğar, gündüz mavi bir gökyüzü olur, ve gün batımından sonra gece de yıldızları ve samanyolu galaksisini görürsün. kusura bakma ama yannanımın başını görürsün. mars'ın demir oksit tozlarıyla kaplı seyrek atmosferinde gündüz gökyüzü turuncuya yakın kızıl bir şekilde görünür, ki genelde puslu daha çok gri, kahverengi tonlarında bir ortamdır bu, dünyadaki gibi mavi değil yani. gün batımı ve doğumu sırasındaki mavi görünmesi olayı ise temel olarak (fotoğrafını yukarıda paylaştığım durum) atmosferdeki mevcut toz partiküllerinin kırmızı ışığı soğurup mavi ışığı saçarak gökyüzünü kısmen de olsa ince bir mavi tona dönüştürmesidir. (ki bu mavinin dünyadaki ile kıyaslanmayacağı malumdur) kısacası anlattığın hikayeler yine benim dediklerimi destekliyor zaten. bu yüzden teşekkür ediyorum sana. taktan bir dille de olsa özetlemeye çalışmışsın mars atmosferini. okuyan olursa silmezsen eğer neyin ne olduğunu görmüş olur ahahahahaaha.

    bu videonun dünya haricinde ne mars ile ne de başka bir gezegen ile örtüştürülmesi de zaten mevcut sahip olduğumuz astronomi bilgilerine aykırı bir olay amk. mars'ın videodaki gibi bir atmosfere sahip olması için dünyadaki atmosfer değerleriyle birebir aynı olması gerekir.

    özetle keşke şu buraya kopyalayıp yapıştırdığın yazıyı göndermeden önce bi okusaydın da rezil olmasaydın amk malı. bu gibik 2 dakikalık her tarafından fake olduğu anlaşılan video üzerinden bile bir salağa bu kadar açıklama yaptığım için kendimden utanıyorum. türk eğitim sistemini özetleyen en büyük durum senin yaptığın şu anlamadan, bilmeden konuşma gerizekalılığıdır. umarım silmezsin de mallığın uzun yıllar arşivlenmiş olur burada.

    neyse zaten bu entryleri de yazmamın nedeni başlıkta paylaşılan bu uydurma videonun gerçek mars atmosferini yansıtmadığını belirtmek içindi. ama senin gibi bi anadolu köylüsü bu yazdıklarıma o kadar içerlemiş olacak kı hırs yapıp yarım saat içerisinde astronomi ve uzay bilimini hatim etmiş gördüğüm kadarıyla. bir köylü için göz yaşartan çabanı takdir ediyorum ve seni geleceğin carl sagan'ı ilan ediyorum.

    http://www.franceinfo.fr/...ource/Aeolis_1_Skypix.jpg

    bu da curiosity'nin yolladığı gökyüzünü görebileceğin fotoğraflardan bir tanesi. baktıkça beni hatırlarsın artık.

    hadi kaybol.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster