/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 51.
    -5
    puhaha önce türkçeyi öğren sen velet
    eksileyen veletler de türkçe düşmanıdır. dolayısıyla kimliğin kendisine düşmandır. sözde vatansever derler kendilerine fakat kimliklerini ayaklar altına alırlar. kimsenin dilini kullanamadığı bir kimlik yok olur. dolayısıyla hem dilini kullanamayıp hem de millete dayılandıktan sonra sert eleştirilere hazırlıklı olmanız gerekir genç kardeşlerim, bu kadar basit. vatansever olmak istiyorsanız önce kendinizi geliştirin. yoksa kendisini yetiştirip vatana hizmet eden atatürkçü aydınları, yazarları, akademisyenleri ve bilim insanlarını katleden akımlara kendinizi kaptırırsınız, bu da uzun vadede vatana ihanete yol açar. fakat vatan millet edebiyatıyla bunu kendinizce kamufle eder hale gelirsiniz. bu ülkede ümit kaftancoğlu, orhan tütengil, bedri karafakioğlu, orhan yavuz, abdi ipekçi ve daha birçok değerli isim katledildi. bunları görün, olayların nasıl geliştiğini görün, kendinizi geliştirip vatanınıza hizmet edin. ve ayrıca sakın ola ki bana insanlık öğretmeye kalkmayın, kalbinizi kırarım.
    ···
    1. 1.
      +2 -1
      Beynini gibem senin. Sende git insan olmayı öğren anandan seni yetiştirememişler. Yok lan aslında ananda da suç yok. Sen binsen ailen ne yapsın. Seni beynini kullanmaya havale ediyorum. Neyse çok yazdım sana dedektif geçit seninle ahirette görüşmek üzere.. huurrr dedektif
      ···
    2. 2.
      -2
      dil kimliktir, sen dilini koruyamayan zavallının tekisin. dolayısıyla türklük ndıbına konuşabilecek en son insanlardansın. önce kendini yetiştirmeyi bileceksin sonra ona buna salça olacaksın, hadi bakalım bu işler böyle.
      ···
    3. 3.
      +2 -1
      Vatan severlik türkçeyi güzel konuşmayla veya ingilizceyi bülbül gibi söylemeyle olmaz. Bak arkadaşım ben vatanseverliğimi : çevremi koruyarak , insanlara zarar vermeyerek , çevremi rahatsız etmeyerek , israf etmeyerek(ekonomiyi koruyarak nasıl mı? suyumu tasaruf ederim , elektriğimi tasaruf ederim , bir yemeği 2 gün yiyerek veya daha fazla gün vs vs... ) anladın. Dahada sayarım ama zamanım yetmez. Anlayacağın vatan sever insan olmalı ve öncelikle beynini kullanmalı. Tamam mı... Sen daha tolette sıçmayı öğrenirken ben TÜRK bayrağı çizer odama asardım kapişşş..
      ···
    4. 4.
      0
      öfff laflara bak lan, baya velet bu ha. kendisine göre saçma sapan tanımlar yapmış. kendi gibi aptallar da şukuluyor tabii. cehaletin böylesi görülmedi. o halde atatürk'ten gelsin sana en iyisi. beni giblediğin yok anlaşılan.
      "Milletin çok açık niteliklerinden biri de dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve kesinlikle Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, Türk toplumuna bağlı olduğunu iddia ederse buna inanmak doğru değildir.”
      “Türk dili, Türk milleti için kutsal bir hazinedir.Çünkü, Türk milleti geçirdiği nihayetsiz felâketler içinde ahlâkını, ananelerini, hatıralarını, menfaatlerini, kısacası bugün kendi milliyetini yapan her şeyinin dili sayesinde muhafaza olunduğunu görüyor."
      “Türk dili, Türk milletinin kalbidir, zihnidir.”
      sen ise bu dili ucube bir hale getirip atıp tutuyosun. türkçeyi saçma sapan bir hale getiriyorsun, kendini geliştireceğine hala üste çıkmaya çalışıyorsun. her şeyden önce en başta dildir önemli olan, istersen türk bayrağıyla doğmuş ol, gibimde olmaz.
      biraz öğrenmeye açık ol, her şeye karşı çıkma. bir anadil köreldiği ve katledildiği zaman koca bir kültür ve kimliğin içi de boşaltılmış olur. yok suyu şu kadar kullanıyormuş bilmem neymiş, bunlar evrensel insani görevlerindir zaten. iyi bir insan olmaktan bahsediyorsun. ben ise kültürünü, kimliğini korumaktan bahsediyorum. israf yapmayarak kültür mü korunuyormuş? 50-60 sene sonra türkçe diye bir dil bırakmayacaksınız bu şekilde giderse, ucube bir şey kalacak ortada. benim derdim de budur. kimlik dediğin şey ya coğrafyayla ya da dille oluşur. bizim kimliğimiz ise her şeyden önce dille tayin edilmiştir. bunları bilmek ve çabalamak gerekiyor. fakat öyle atarlı, öyle heyecanlı bir gençsin ki okumuyorsun bile, tamamen her şeye karşı konumlandırıyorsun kendini. daha ne desem bilemedim.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster