/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +4 -9
    veletler ne kadar da gaz. günün birinde bu gazları öyle bir sönecek ki görecekler. çocuk oyuncağı zannediyorlar şunu hala. yok "biz sünniyiz, bize bi şey olmaz", yok efendim "bize saldırmak züt ister"... vs. kocaman bir hasgibtir çekiyorum size.
    dönüp pakistan'ı hatırlayın önce kafanız alabiliyorsa. pakistan da kendisinin beslediği, kendisine zarar gelmeyeceğini düşündüğü örgütlerin canavarlaşması sonucu bu hale geldi. bunu bir kenara koyun. hani "biz sünniyiz, bize bi şey yapmazlar" bakış açısını baştan elemiş olalım.
    türkiye de aynı pakistan gibi. "bize bir şey yapmazlar". yok içinde bilmem kim var, bilim ne gibim yaptı, şundan oldu falan hikayelerini geçersek. elimizde dört saldırı var ışid'in adının geçtiği: reyhanlı, niğde, diyarbakır, suruç. ha bir de sultanahmet var hani. durmadan da tehdit sallıyorlar. dolayısıyla ülkene dadandılar zaten. kaldı ki en son bayram toplanmasında onların taraftarları, basın ayağını oluşturan tipler istanbul'da açık açık bu hükümeti tehdit dahi etti.
    her şeyi geçtim günlük hayata da bakalım. bağcılar'a, güngören'e falan bir git de bak. birkaç saat bir caddede durduğunda illa ki ışid'in o meşhur şarkısını bir arabadan duyma imkanına sahip olabilirsin. hücreleri de olduğu, adam toplamak adına kurulmuş olan derneklerin de olduğu bilinen bir gerçek. dolayısıyla büyük kentlerdeki yapılanmaları bir hayli gelişmiştir. ayrıca ışid belli ideolojilerinin esiri olan gerizekalılar tarafından destek de görüyor. devlet gibi işleyen bir örgütten bahsediyoruz. böyle bir örgüt olmadı daha önce, bildiğin kendi içerisinde devlet düzenini benimsemiş, milyonlarca destekçisi olan bir oluşum için "türkiye'ye saldırmak züt ister" demek için mal olmak lazım. nitekim saldırdı da. ülke içerisinde öyle ya da böyle destek görmesi ya da kendisine karşı müslümanlardan çok ciddi bir tepki gelmemesi kendilerinin buradaki etkinliklerini de genişletebilecektir, süreci hızlandıracaktır.
    bugün ışid istanbul'da güçlü bir eylem yapmıyorsa sadece keyfinden dolayı yapmıyor. yapmak istese anında yapabilecek konumdalar. bana hikaye anlatmayın. anca dünyadan bihaber takılan veletlere anlatırsınız bu hikayeleri. doğanın kanunu işliyor şu anda. bir terör örgütünü büyüttüğünde gelir seni bulur, bu kadar basit. her yerde böyle olmuştur, türkiye'de de böyle olacaktır. sen hala yok sünniyiz, yok kürtler mürtler falan diye konuş. 5-10 sene sonra konuşuruz. senin sünniliğinin kıymeti falan yok o adam için, külahıma anlat bunu sen. akıl tutulmasından çıkmanız dileğiyle, alayınıza gömüyorum
    edit: bu eksileyen salakların verebilecek cevapları yok galiba. anca eksilesin akıl fukaraları. iki düzgün cümle kuramayacak kadar aptalsınız siz.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      ee amk bu adamlar sadece karmaşanın olduğu ülkelerde yok mu? nasıl bu kadar güçlendiler suriye ve ırak'a tamam güçleri yetiyo bizim elimiz armut topluyo o zaman. 75 milyonluk devlete nasıl saldıracaklar. benim korktuğum şey küçük çaplı eylemlerde bomba patlatıp olay çıkarmak.
      ışid bile istediğini ypacaksa bu ülkede bitmişizdir zaten
      ···
      1. 1.
        0
        ulan ülkeyi işgal mi edecek diyoruz. savaşa mı girecek diyoruz? eylemden bahsediyoruz zaten. daha önce 5 defa olan şeyin tekrarlanarak daha da artmasından bahsediyorum.
        ···
      2. 2.
        0
        evet veletler buyrun dadanır mı dadanmaz mı diye şimdi düşünün bi de. daha 2 gün önce neler yazmışım okuyun, pakistan örneğini de vermişim. eksiye tuttunuz beni. bugün pikapla 10 kişi gidip türk askerine saldırabiliyor ışid. nedir sözleriniz?
        ···
    2. 2.
      0
      özet geç huur
      ···
      1. 1.
        0
        özeti bugünkü çatışma ve ışid'in askerlere saldırısı kardeşim
        ···
      2. 2.
        0
        Kardeş sınırda olay çıktı her an sakat olabilir
        ···
   tümünü göster