/i/İnanç

İnanç
  1. 101.
    +6
    ALLAH yoksa Hz. Musa mucizesi ne ? ALLAH yoksa Hz. SÜLEYMAN mucizesi ne ? ALLAH yoksa evreni kim yarattı ? ALLAH yoksa sana akılı kim verdi ? ALLAH yoksa PEYGAMBERLER yalancıysa MELEKLER niye dünyaya geldi ? ALLAH yoksa seni kim yarattı
    ···
    1. 1.
      +2
      Öncelikle deistim ve Tengri inancım var. Belirtiyim dedim.

      Musa mucizesinin herhangi bir kanıtı var mı?Din kitapları haricinde bilimsel çalışmalar kayda geçilmiş mi?Libya'da basit bir kabilenin bile hareketlerini kayda geçiren Mısır'ın bir kitabı veya bir yazısı var mı bunun hakkında?

      Süleyman Filistin denilen bölgede yaşamış Yahudi bir kraldır.Ya kral Din'i kullandıysa? Bunun örnekleri Yahudilerde olmasa da diğer dinlerde gayet rastlanıyor. Sonuçta adam kral.

      Evren'in öncesi bilinemez. Belki bizden katmilyarlarca büyük canlıların laboratuvarda üretilmiş prototipleriyiz? Olasılıklar bu konuda sınırsızdır.Ucu bucağı yoktur.Biz yapmıyor muyuz laboratuvarlarda yapay yaşam alanları?

      Bu akıl doğal seçilim yoluyla da gelebilir. Dediğim gibi burada da olasılık var.Bir canlı neye ihtiyaç duyarsa ona göre evrimleşir.

      Dünya'ya gelen meleklerden 1 örnek bile veremessin. Hiç bir yazılı kaynak yok.

      Kendim de oluşabilirim. Cansızlardan tek farkım çevreye tepki vermemdir.
      ···
    2. 2.
      +8 -3
      1. soruya = var hemde dolu firevun kızıl denizde bulunda daha ne istiyorsun mk çocuğu.

      2. soruya = mk evladı Hz. Süleyman'ın çok kanıtı vardır Azrail (A.S) ve Cinlere sor

      3. soruya = yo yapmıyoruz seni ben yaptım ama xd

      4. soruya = hmm sen demekki yarağa ihtiyaç duyuyordunki yarak kafalı oldun

      5. soruya = yazılı değil zaten videolu kaynak var KABE görüntülerini izle HIZIR ALEYH SELAM videolarını izle

      6. soruya = ananı gibince niye tepki vermedin ?

      lan huur çocuğu adam ol zütünü bile giberim senin mk deisti dinsiz oç
      ···
    3. 3.
      +5 -1
      işte aramızdaki fark...

      Ben seni inancından dolayı sorgulamadım. Mantık çerçevesi altında aklın sınırlarını zorlayarak sana düşüncelerimi beyan edip sorular sordum. Soru basitti; bana sadece inandığın varlığın kendine göre kanıtını gösterecektin veya söyleyecektin.

      Ama gittin kitaptan dini hikayeler anlattın.Ben sana sadece Allah'ı sordum sen Allah haricinde her şeye cevap verdin.

      Yine de hoşgörülü davranarak senin sorularına cevap verdim kendi inancıma göre.

      Ama yine yüzsüzlüğünü göstererek çirkin ithamlarda bulundun. Benim babam olduğunu ileri sürdün fakat günde 7-8 posta atan adamdan benim gibi biri çıkamayacağını anlamalısın. Seni küçümsemiyorum yanlış anlama. Sorun altyapında sadece.

      Şimdi senin kafa kesmenin yasak ve büyük bir suç olduğu islam'a kafa keserek hizmet eden IŞiD'den ne farkın kaldı? Daha tanımadığın adamın anasına küfretmeye senin dinin ne der? Hadi git cami hocasına sor anaya küfrün hükmünü.

      Ama yine de senin annene veya babana küfür etmeyeceğim.Çünkü bu kadar karaktersiz bir evlat yetiştirdiklerini farketmiş olamazlar. Neyse Cehennem korkusu yüzünden iman eden liseli kardeşim git 31'ini çekip yat, erken kalk.Bu entry sana insanlık dersi olsun. Dinini öğren ve ona uygun bir şekilde yaşa.

      iyi akşamlar.
      ···
    4. 4.
      0
      her yerde 4 suku almıs ben bu oyunu bozarım 5liyorum bi kacını
      ···
    5. 5.
      0
      abico burda modcazh gibi kaba olmucam sana tek kanıt yetmezmi kuranıkerim aslında her şey senin elinde şimdiki kuran napıcam diyebilirsin Allahın kuranı kıyamete kadar koruyacağını kendisinden biliyoruz müzelerdeki 1000 yıl öncesine ait kuranlara bakarsak şimdikilere bakarsak bir fark yok ayrıca kuranı değiştirmeye kalkanlar da boşa kürek kazacaklardır bence bu bi kanıttır ikna olman için kendin araştırman lazım
      ···
    6. 6.
      0
      Ya Kuran-ı Kerim nasıl bir kanıt olabilir ben kitap yazsam al bu allahın kelamı desem şimdi kanıt mı oluyo
      ···
    7. 7.
      0
      Simdi ben cikip ben peygamberim . Allah bana hergun bi sayfa kitap yollayacak bende onu size ileticem . Bana inanmazsaniz cehnneme gideceksiniz . Inanirsaniz cennete gideceksiniz . Ve allah hepinizi bu dunyada imtihan edicek desem bana inanir misiniz ?Tabi ki hicbiriniz inanmaz . Bu arkadasida hepiniz kucumsemissiniz . Yeteri kadar mantikli sorular sormus . Bu huur cocuguda devamli kufur ederek guya cevap vermis . Biride kuran yazmis . Lan kurani kendisi yazamaz mi ? Adam diyor ki kurani allahin yolladigini kanitlayin inanicam diyor . Bu kadar basit . Ve ayni seyi bende diyorum . Kurani allahin yolladigini adam akilli aciklayin bende tamamiyle inanicam
      ···
    8. 8.
      -2
      Son peygamber hz Muhammad olmasaydı sorgulayıp inanırdım
      ···
    9. diğerleri 6
   tümünü göster