/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +15 -1
    sen diyelim başkansın TÜRKiYE'nin kimse yok ülkede başkan tek mi durursun yoksa aklın varsa TÜRKler'i TÜRKiYE'ye getirirmisin ? - tabi ki getirirsin bu da öyle sen tek ol gücün sonsuz olsun ne olcak ki o güçten ?
    ···
    1. 1.
      +2
      yazar burda Allah adına konuşmuş yani şirk cehennemliksin buglandın şimdi gibtirgit
      ···
    2. 2.
      0
      insanı yaratmadan önce kainatı dünyayı yarattı. Zaman göreceli bir kavramdır. Yani milyarlarca yıl Allaha göre daha hızlı geçiyordur. Allah sabırlıdır bizim gibi uzun zaman geçince sıkılmaz. Yani her şey bir anda oldu diye de hayal etsek bi şey değişmiyor. Bunu iki türlü izah ede bilirim. 1)Milyarlarca yıl boyunca mevcut olup belirli özelliklere sahip ola bilecek kainat modelini bir anda bile yarata bilir 2) zaman görecelidir. Işık hızına yakın hızla hareket eden cisme göre zaman çok yavaş geçiyor yani bizim için milyon yıllar başkası için çok daha kısa süre ola bilir. Önce napıyordu meselesine gelirsek onu bilemeyiz her şey bizim olduğumuz evrenden ibaret değil belki önceler başka evrenler yaratılmış ve bunlar hepsi kuantum fiziğine de uyuyor.
      ···
    3. 3.
      +1
      TUR SURESiNDE DERKi ; Bismillahirrahmanirrahim : 35. Onlar bir Yaratan olmaksızın mı yaratıldılar? Yoksa kendi kendilerini mi yarattılar?

      36. Yoksa, gökleri ve yeri onlar mı yarattılar? Hayır, onlar kesin bilgiye ulaşmaya gitmezler.

      37. Yoksa Rabbinin hazineleri onların mı yanında? Yoksa kâinatı onlar mı yönetiyorlar?

      38. Yoksa onların yükselmelerini sağlayan bir merdivenleri, kuleleri var da o sayede mi göklerin haberlerini dinliyorlar? Öyleyse o haber dinleyenleri kim ise, meleklerin sözlerini dinlediğine dair kesin bir delil getirsin!

      39. Yoksa kız çocukları O'nun da, erkekler sizin mi?

      40. Yoksa onlardan vahyi tebliğ, risalet ve irşad hizmetlerinden ötürü bir ücret istiyorsun da, onlar ağır bir borç yükü altında eziliyorlar mı?

      41. Yoksa gayba dair bilgiler kendilerinin elinin altındadır da, onlar oradan istedikleri tarzda yazıp kopyalıyorlar mı?

      42. Yoksa onlar bir tuzak mı kurmak istiyorlar? Şunu bilsinler ki: Asıl kapana kısılacak olanlar, o kâfirler olacaklar.

      43. Yoksa onların Allah'tan başka bir tanrıları mı var? Allah onların iddia ettikleri ortaklardan münezzeh ve yücedir.

      44. Şayet kendilerinin kötü bir maksatla istedikleri gibi gökten bir parçanın düştüğünü görseler, inatlarından ötürü "Bunlar üst üste yığılmış bulutlardır" derler.

      45. O halde sen onları, darbe yiyip çarpılacakları güne kadar kendi hallerine bırak! (Bu âyetin işaret ettiği hadiselerin birincisi, Bedir zaferidir.)

      46. O gün hile ve tuzakları kendilerine asla fayda sağlamaz ve yardım da görmezler.

      47. Muhakkak ki o zalimlere bundan başka azap da vardır; fakat onların çoğu bunu bilmezler.

      48-49. Rabbinin hükmü yerine gelinceye kadar sabret. Çünkü sen Bizim himayemiz altındasın. Namaza kalktığında Rabbini hamd ile tenzih et. Geceleyin de, gecenin sonunda yıldızların batışının ardından da O'na ibadet edip tenzih et. (Namaza kalktığında:"Subhanekellahümme ve bi hamdike" demek, mânası mümkün olduğu gibi, "Uykudan kalktığında" veya "herhangi bir meclisten, bir yerden kalktığında" mânasına da gelebilir.)

      Onlar istemeserde zafer, islamın olacaktır.

      Allahın nurunu söndürmeye kimsenin gücü ve aklı yetmez. O ol der ve olur. ALLAHUEKBER.
      ···
    4. 4.
      +5
      helal panpa gel (bkz: kürt nasıl var oldu)
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster