1. 26.
    +19 -1
    Adam haklı beyler. O çok sevdiğimiz, övündüğümüz Osmanlı; askerini Anadolu'dan aldı, tarımını Anadolu'dan yaptı ama yatırımını Balkanlar'a yaptı, yöneticisini devşirmelerden yetiştirdi, padişahlar avradını gavurlardan seçti. Ticareti Ermeniler ile Yahudiler sirküle etti. Yani Osmanlı'da ezilen kısım Anadolu halkı, Türk halkıydı. Osmanlı ne zaman Türkmenleri kendine küstürdüyse o zaman devlet ilerlemesi yavaşlamaya başladı.
    Mesela size bir örnek veriyim, benim memleketimde hiç Osmanlı eseri yoktur. Camiler, medreseler hamamlar hep Selçuklu, Karamanoğulları ve hatta Rumlardan kalmadır. Osmanlı'ya ergenliğimde körü körüne bağlıydım ama bu gerçekleri fark edince daha objektif bir bakış açısına sahip oldum.
    ···
    1. 1.
      +6 -2
      Osmanlının amacı senin köyüne hamam yapmak değildi kardeş. islamı yaymaktı. ingiltere ,Hollanda gibi ülkeleri sömürseydi öyle hoşunuza giderdi sizin. Afrika bu gün kimin yüzünden aç. Ortadoğudaki bu olaylar kimin yüzünden. Adamlar kahpe diye bizdemi kahpe olalım.
      ···
    2. 2.
      +1
      Karaman köy mü yarram. yaklaşık 400 yıl hüküm sürmüş bir tane bile cami hamam yapmamış, halkını topraklarının dört bir yanına sürmüş (Atatürk de Karaman'dan göç ettirelen bir ailenin soyundan gelir). Ben Balkanları sömürsün, balkan halkını sefalet içinde bıraksın demiyorum, sadece keşke biraz daha eşit davransaydı. Anadolu'da okuma yazma oranı kaçtı acaba Osmanlı zamanında, neden hiç yatırım yapmadı, Anadoludaki Türk halkını cepte görüp fazla iplememiş gibi. Türklerin hünkara olan bağlılık özelliği suistimal edilmiş.
      ···
   tümünü göster