/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 26.
    +3
    Kardesim once insan! Iyinin kotunun belli bir irki yok. Amma velakin kūrtler durup bi dusunmeli acaba bu millet neden bu kadar dusman kesiliyor bize diye.

    Hakli oldugunuz tonlarca konu var eminim. Hakkinizi arayasinizda gayet dogal ama hak arayis biciminiz yanlis.Sen gider 20 yasinda ki cocuklari dagda pusuda kallesce vurursan bu hak aramaktan cikip, teror olur. Sokaklarda milletin malina mulkune durduk yere molotof atarsan bu da hak arayisindan cikar.Sen 10 cocuk yapip sokaga salarsan,o cocuklarindan 2sinin 3unun kapkacci yankesici olmasini dolayli yoldan desteklersen bu da hakkini arayisinin samimi olmadigini ortaya cikarir.
    Okul cikisindan 20 kisilik gruplar halinda kari kiz kesersen bu tamamen hak arayasinda olmadiginizi tastikler.
    Devir degisti, kimse ciksenlerde ki gibi size suikast falanda duzenlemiyor,kūrtsunuz diye devletin mevkilerinde is vermemezlikte yapmiyor. Kisaca biraz edepli, efendi, toplum normlarina uygun hareket ederseniz kimse sizden nefret etmek icin bir sebeb bulamaz
    ···
    1. 1.
      +1 -2
      yanlış düşünüyosun çünkü tek taraflı bakıyorsun .neden mi?açıklayayım:

      sizin başkannız kenan evren in bir sözü vardı hani :'kürt diye bişey yoktur onlar dağ türkü. dağda kart kürt sesi çıkmış ondan kürt demişler' diyor.sen bir kürt olsan bu lafı duysan düşman kesilmez misin böyle ülkeye, düzene..kesilirsin net!
      pkk nın nasıl kurulduğunu tahmin edebiliyorum .neden kurulduğunu.. eskiden polisin askerin yanında kürtçe konuşmak yasaktı. bigün biri apo yu kürtçe konuşurken görüp tartaklamıştır .o da mahkemeye gidemez .devleti devlete mi şikayet edecek mahkeme de aynı mal.. e bu adam napsın .ölsün mü ?tepki vermesin mi?kürtlerin şu an eskiye göre bu kadar özgürleşmesinin nedeni pkk değil de nedir? devletin kürtleri çok sevdiğini mi sanıyosun... oysa hepimiz beraber kurtarmıştık bu vatanı ,beraber kurmuştuk..ama biz hep üvey evlat muamelesi gördük ..bunadır bu isyan..ama gelinen bu noktada artık silah bırakılması taraftarıyım .çünkü hak hukuk aramak için yollar açıldı. artık silaha gerek yok artık medenice tartışıp ortak bi yol bulma zamanı...
      ···
   tümünü göster