/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +12
    Sen bu yazdığın alıntıların Kuran-ı Kerim de yazdığına emin misin? incil ve Tevrattan alıntılanarak yapılan Holywood filmlerini yorumlamışsın... Tek tek cevap veriyim güzel kardeşim.
    1-Nuh tufanı bütün dünya üzerine değil Hz Nuh un gönderildiği kavim üzerine kopmuştur.Bu cezaya çarptırılma sebepleri Hz Nuh a inanmayıp iman etmeyip hatta dalga geçmeleridir.(Bebeklerin mesul olmayıp cennete gittiğini belirtmeme gerek yok herhalde)
    2-600 yaşında bir adamın yaşlı olduğunu varsayarak gemi yapamayacağını da kendin yorumlamışsın... Allah ol dediği şey oluyorda,sen sadece gemi yap dediği zaman peygamberine neden yardımcı olmasın?Hz Nuh dünyadaki bütün hayvan çiftlerini toplamadı. inananlarla yaşamlarını sürdürebilmeleri için hazırlıklı olarak yanlarına hayvancılık yapabilecekleri hayvanları aldılar veya ziraat yapabilecekleri bitkileri.
    3-2 de bunun cevabını verdim zaten.
    4-Eskiden buzdolabı mı vardı diye soru sorarlar sana.
    5-Yanına etçil hayvan aldığına dair bir ibare yok. Alsa bile doyurması hiçte zor olmasa gerek.
    Son sorunun cevabınıda bu ayet açıklıyor sanırım: (25/FURKÂN-53: iki denizi birbirine salıveren O'dur. Şu tatlı, yürek tazeler, şu da tuzlu, çorak; aralarına da bir berzah (dil) ve bir hicri mehcür (kıstak) koymuştur.)
    ···
    1. 1.
      -1
      "Allahın ol dediği şey olur"bu cümle varken ateistlerin inananlara üstün gelmesi gibi bi durum söz konusu değildir çünkü onlara ne derseniz diyin önlerine nekanıt sunarsanız sunun allahın gücünün sonsuz olduğunu söyleyeceklerdir çünkü allahı sınırlandırmazlar o her şeyi yapabilir ve yaptığı veya yarattığı şeylere mantık gerekmez fakat ben mantığa inanırım allah gibi bi düşüncenin mantıkla uzaktan veya yakından bi alakası yoktur hem allah sadece bir düşüncedir ve düşünceleri sadece mantıkla kanıtlayabilirsin hatta mantık hatası bulup allahı buga bile sokabilirsin örneğin allah kaldıramayacağı bir taş yaratabilir mi veya allah sonsuzdan gelip sonsuza gidiyorsa bizi ne zaman yarattı ve bizi yaratmadan öncede sonsuza kadar gidiyorsa aslında bizi hiç yaratamadı çünkü bizi yaratması için önünde sonsuz bi zaman var ama bu gibi örneklerde o nu sınırlandırmaya yetmez çünkü o bizim cevap veremediğimiz sorulara mantıksız olayları ol diyince olduran sıfatıyla cevap verir hayal dünyamızın sınırı olmadığı için allahıda sınırlandıramazsınız
      ···
      1. 1.
        0
        Bu söylediğin paradoxlar seni buga sokar kardeşim. insanın kapasitesinin üstündeki bilgiler o bilgiyi mantıksız yapmaz. Sadece sana mantıksız gelir. Burda devreye inanç giriyor. Herşey mantıkla çözülseydi en zeki adamlar sadece cenneti hak ederdi. Zekayı verende Allah orası ayrı bi konu. Burda ölçülen, sınanan senin kapasiten değil senin, seni yaratana saygı duyup duymayacağın...
        ···
      2. 2.
        0
        Zaman kavrama sadece bu boyut icindir olunce zaman ve boyut kavrama degisie
        ···
   tümünü göster