/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 4001.
    +173 -11
    Bu ayetlerin ve hadislerin ardından biraz da kendi gözlemlerimi yazmak istiyorum;

    Nasıl tarif etsem tam bilemiyorum, umarım benzeterek hata yapmış olmam. Yaratılmışların arasında en güzel dış görünüşlerden birine Hz. Yusuf sahipti, bu çocuk Hz. Yusuf'un soyundan geliyor herhalde diyeceğiniz kadar eli yüzü düzgün adamlar var etrafımda, kesinlikle en ufak harama bile teşebbüs etmeyen, dışarıda gözlerini sakınan çocuklar, kızlar da var. Emin olun istese her gün farklı biriyle yatıp kalkabilecek görünüşte insanlar bunlar, ama yapmıyorlar. Sola sapıp 2 adımda gireceği barda yatamayacağı kız yokken, düz devam edip 50 metre ilerideki camiiye, kendilerine göre en güzel sevgiliyle buluşmaya, giden insanlar tanıyorum.

    Kabul etmeniz lazım ki, bazı insanlar kendileri seçmeden sahip oldukları bazı özellikleriyle çeşitli alanlarda diğer insanlardan üstün olabiliyor; para, görünüş, hitabet, zeka vs..

    Dinin nasıl bir şey olduğunu anlamak için biraz da bu insanları incelemeniz lazım. Çünkü ego ya da nefse sahip bir varlığa herhangi zevkin doruklarına varabilecekken tam tersi ondan uzak durduracak başka bir güç daha ben bilmiyorum, ibret alınması gereken kişiler var.

    Sahip olduğu; parasına rağmen Allah'ın yasak ettiği zevklere dalmayan ya da üstün dış görünüşüne rağmen zinaya düşmeyen ya da zekasıyla veya insanları rahatça yönetebilmelerine rağmen kimseyi kişisel çıkarları için kullanmayan, maniple etmeyen sayısız insan var. Bunların birkaçına birden aynı insan da sahip olabiliyor, buna rağmen yine de dinin emirlerinden bir cm. sapmayabiliyor.

    Ama gelin görün ki kazandığı 3 kuruşun 3'ünü de içkiye, fuhuşa yatıran adamlar, pek de çekici olmayan görünüşlerine rağmen karşı cinsin peşinde koşan erkekler, organlara 2 miligram kan doldurabilmek için o görünüşüne rağmen bende şunlar da var deyip vücudunu sergileyen ve tamamen yaratılıştan biyolojik olarak belirlenmiş ayarlar üzerinden etrafındakileri maniple etmeye çalışan dişiler, yarım aklıyla adam çarpmaya çalışan üç kağıtçılar da var.

    ister istemez gün içerisinde sürekli çeşit çeşit ve birbiriyle taban tabana zıt olan bu insanları gördükçe, kendi kendime Allah katında bu iki grubun değerlendirilmesi mutlaka farklı olacaktır diyorum. Çünkü elinde imkân olmasına rağmen alacağı zevkten feragat edenle, sahip olmadıklarına rağmen sabah akşam şerri kovalayan bir olamaz, olmamalı, vaat edilene göre olmayacak da.

    Mantıklı düşünebilenler için yazıyorum ; her işin karşılığını bu dünyada beklemeyin, tekrar aynı örneği veriyorum; Allah özenerek yaratmış denilen insanların günahlardan sanki verem hastasından kaçar gibi kaçmasıyla, pek de hoş diyemeyeceğimiz kızların-erkeklerin sabah akşam şehvet kovalamasına aynı gün içerisinde defalarca şahit olursanız; siz de bu işlerin sonunda, hak edene, hak ettiğinin geçici olan bu dünyada değil, sonsuz olan ahirette verilmesi gerektiğine inanırsınız. Benim tavsiyem ilk olarak ahiret inancınızı sağlam temellere oturtun. Para ile pul ile veya diğer dünyevi kazançlar ile ödüllendirilmek kendilerini üstünlüklerine rağmen sakınan, zevklerden uzak duran bu insanlar için haksızlık olur beyler, çünkü bazılarında zaten yeteri kadar para, dış görünüş ve bayağı da zeka var. Bu insanların dünyada daha fazla kazanabileceği bir şey yok, zaten bu dünya için beklentileri de yok, hayatlarını ahiret için şekillendirip, ahiret için yaşıyorlar.

    Yazacağım bayağı entry var demiştim, kafamdaki projelerin netleşmesini beklemeden, bir kısmını paylaşmaya karar verdim. Ufak bir parçası bu entrydi, girizgâh mayetinde okuyun, bunun devamı gelecek.

    Sizden bir de isteğim var, bu entryi okuyanlar, okuyup geçmek yerine; şuku ya da çuku ya da cevapla butonu vasıtası ile yorum yapabilirse sevinirim, yani okuduğunuzu bir şekilde belli etmenizi istiyorum. ilk entry kadar son entry de görünürde mi, bunu merak ediyorum sadece. Kısacası çuku da olsa bir işaret yollayın bana.

    iyi bayramlar-Hayırlı cumalar
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +2 -7
      Kardeş bunları nerden buluyosun deep webten falan mı yoksa direk google dan mı bi de saçma olcak ama nasıl araştırıyosun yani ne yazıyosun o internete de buluyosun bunun gibi şeyleri
      ···
      1. 1.
        +1 -1
        yok be tügvadan maaşlı basit bir aktroll huur çocuğu o kadar. 2015-2018 de o vakıf paso ünilileri israile zütürüyordu. ardından türkiyeye dönünce konferans verip yahudileri takluyorlardı üniversitelerde. bu aptal aktroll oç da vakıftan talimat alıp zütünden yahudi takluyor işte.

        2018 de bu vakıfların arpaları kesildiğinden beri de entry girmemiş huur çocuğu. ne kadar para o kadar aktrollük tabi. paralar suyunu çekince arazi olmuş bu da.
        ···
    2. 2.
      +11
      31. şukuya elim gitmedi ama sırf istedin diye verdim kardeş.. biri acil bozsun
      ···
    3. 3.
      +6 -1
      bozdum :D
      ···
    4. 4.
      0
      Aynen nereden ve nasıl buluyosun tüm bunları?
      ···
    5. 5.
      -2
      @1 senin babanı çarptım
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster