/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 4001.
    +59 -5
    Ahiretle beraber aynı zamanda dünyalık kazançlarınızdan da bahseden birkaç ayet ve birkaç hadis paylaşmak istiyorum, tek tek okuyun;

    "inanan ve sâlih amel işleyenler/yararlı iş yapanlar için güzel bir gelecek ve mutluluk vardır."(Ra'd 29)

    "inanmış olarak, kadın-erkek kim sâlih amel işlerse / yararlı iş yaparsa ona güzel bir hayat yaşatacağız ve onların mükafatlarını yapmakla olduklarının en güzeli ile vereceğiz." (Nahl 97)

    "(Allah), inanan ve sâlih amel işleyenleri mükâfatlandıracaktır. Onlar için mağfiret / bağışlanma ve güzel bir rızık vardır.” (Sebe'4)

    "... faydasız bir şeye rastladıkları zaman, yüz çevirip vakarla geçerler"(Furkan 72)

    "iman eden ve sâlih amel işleyenlere mağfiret ve bol rızık vardır." (Hacc 50)

    "inanıp, sâlih amel işleyenleri karanlıklardan aydınlığa çıkarmak üzere, size Allah'ın apaçık ayetlerini okuyan bir peygamber göndermiştir. Kim Allah'a inanır ve sâlih amel işlerse Allah onu, içinde ebedî kalınacak, altlarından ırmaklar akan cennetlere koyar. Allah ona gerçekten güzel rızık vermiştir." (Talâk 11)

    "inanan ve sâlih amel işleyenler (var ya), Rahman onlara bir sevgi yaratacak."(Meryem 96)

    "... Müminlerin Allah'ı sevmesi ise daha kuvvetlidir... " (Bakara, 165)

    "Ancak kim tövbe eder, salih amel işlerse, işte onların kötülükleri iyiliklerle değiştirilir.” (Furkân 70)

    "Kim tövbe eder ve sâlih amel işlerse, o, gereği gibi Allah'a yönelmiş olur." (Furkân 71)

    inanan ve sâlih amel işleyen ve Rabb'leri tarafından, gerçek olduğu halde, muhafazid'e indirilene inananların kötülüklerini de (Allah) örtmüş ve hallerini düzeltmiştir." (muhafazid 2)

    "Sizi, toplama gününde, bir araya getirdiği gün işte o (gün), kimin aldandığının ortaya çıkacağı gündür. Kim Allah'a iman eder ve sâlih amel işlerse (Allah) onun kötülüklerini örter ve onu içinde ebedî kalacağı, altından ırmaklar akan cennetlere koyar. Onlar orada ebedî kalırlar. işte büyük kurtuluş budur." (Teğabun 9)

    "inanıp, sâlih amel işleyenler, namazı kılıp, zekâtı verenlerin Rabb'leri katında mükafatları vardır. Onlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir." ( Bakara 277)

    "Ancak tövbe edenler, kendilerini düzeltenler, Allah'a sarılanlar ve dinlerine Allah için bağlananlar (varya), işte onlar müminlerle beraberdir. Allah da yakında müminlere büyük bir mükafat verecektir." (Nisa 146)

    "Ne mallarınız ve ne de evlatlarınız size katımızda bir yakınlık sağlamaz. Ancak inanan ve sâlih amel işleyenler başka. Onlara yaptıklarının kat kat fazlası mükafat var... " (Sebe'37)

    “ iman edip Salih ameller işleyenler ise cennetliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır.” (Bakara 82)

    "Asr'a yemin olsun ki hiç şüphesiz insan hüsrandadır Ancak iman edip salih amel işleyenler birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesna" (Asr 1-3)

    "Muhakkak ki iman edip salih amel işleyenler, yaratıkların en hayırlısıdırlar" (Beyyine 7)

    "Kadın, erkek iman etmiş olarak kim salih amel islerse ona güzel bir hayat yaşatacağız Ecirlerini yaptıklarından daha güzeli ile ödeyeceğiz " (Nahl 97)

    "iman edip salih amel işleyenlerin kötülüklerini örteriz Onları yaptıklarından daha güzeli ile mükâfatlandırırız" (Ankebût 7)

    "inanıp salih amel işleyenler, Cennet bahçelerindedirler Rablerinin katında onlara diledikleri verilir işte büyük lütuf budur" (Şûrâ 22)

    “Eğer inkâr ederseniz şüphesiz ki Allah, sizin iman etmenize muhtaç değildir. Fakat Allah kullarının inkâr etmelerine razı olmaz. Eğer şükrederseniz sizin için buna razı olur.” (Zümer 7)

    “Kim inkâr ederse, inkârı kendi aleyhinedir. Kim de (iman edip) salih amel işlerse, ancak kendileri için (cennette yer) hazırlamış olur. Bu hazırlığı Allah’ın; iman edip salih amel işleyenleri kendi lütfundan mükâfatlandırması için yaparlar. Şüphesiz Allah, inkâr edenleri sevmez.” (Rum 44-45)

    “Nefsini (şirk, küfür, nifak ve isyandan) arındıran kimse kurtuluşa ermiştir. Nefsini bunlarla kirleten kimse de ziyana uğramıştır.” (Şems 9–10)

    "Allah, iman edip sâlih amel işleyenleri... Cennetler'e koyar" (Hac 14)

    "inanan ve sâlih amel işleyenler... Cennetler'e koyulurlar... " (ibrahim 23)

    "inanan ve sâlih amel işleyenlere... Cennetlerin kendilerine ait olduklarını müjdele" (Bakara 25)

    “Ey müminler! Hep birlikte tövbe ediniz, ta ki kurtuluşa eresiniz.” (Nur, 31)

    “Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü o, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” (Zümer, 53)

    "inanan ve sâlih amel işleyenlere gelince, Rabb'leri onları rahmetine dahil eder. işte apaçık kurtuluş budur." (Câsiye, 45/30)

    “Kim bir kötülük yapar yahut kendine zulmeder, sonra da Allah'tan bağışlama dilerse, Allah'ı çok bağışlayıcı ve çok merhamet edici bulur.” (Nisa, 110)

    Kim iyi iş yaparsa faydası kendinedir, kim de kötülük yaparsa zararı yine kendinedir. Sonra Rabbinize döndürüleceksiniz. (Casiye, 15)

    “Canım kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki, eğer siz günah işlememiş olsaydınız Allah sizi yok eder, başka bir kavim getirirdi. Onlar günah işlerler, hemen günahlarının bağışlanmasını dilerler, Allah da onların günahlarını bağışlar.” (Müslim, Tevbe, 11)

    “Âdemoğlunun hepsi günahkârdır. Günah işleyenlerin en hayırlıları ise tövbe edenleridir.” (ibn Mâce, Zühd, 30)
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +8 -36
      bütün hikayenin özeti : 31 çekmek günahtır ferre izleyen cehenneme gidecektir
      ···
      1. 1.
        0
        dıbına koduğumun evladı milletin paralarını dernek vakıflarda yani tügvada çar çur edip tel avivde otel tutmuşlar bir de burada millete ahkam kesiyor aq :D

        anasının gibtiminin çakal 2 yüzlü huur evladı :D
        vakıflarda para 2018 yılında bittiğinden beri 2018den beri entry de atmamış kodumunun aktrollü.
        ···
    2. 2.
      +7 -2
      O degil caya dusen sinek 31 çeker ve bütün enerjin giderlerse iyilik yapmazsın! bırak iyilik yapmayı hayatın şerden başka bir şeye dogru yol almaz. sapıtır yolunu bulamazsın. gittigin yol yol degil. inanmıyorsan inanma bırak dıbına koydugumun mahluku! gözlerin kör olmuş senin neden karalıyon? neden illa bir çıkar vardır diye düşünüyorsun. özet 31 çekmek günah ferre izleyen cennete giremez olsa bile. kötümü ? adam sana kötülükmü etmiş oluyor öyle diyince? Adım gibi eminimki anası bacası ergenligini 7/24 kendini gibtirerek geçirmi bir solcu zihniyetin ürünüsün sen! salcılar iyi kusursuz solcular ölsün demiyorum dikkatini çekerim. sadece diyorumki özet o olsa bile kötü bişey yapmış sayılmaz. kötü birşey yaptı gibi algılama. illa bir kötülük arıyorsan. ananın babana vermeden önce üzerinden geçen izmirin yarısında ara :P good bye canım <3 <3
      ···
    3. 3.
      0
      (Ankebût 7) de kaldım
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster