/i/Tespit

  1. 1.
    0
    Aslında düşündüğünün tam tersi oyun sektörü gün geçtikçe yaygınlaşıyor ülkemizde. Daha geçen gün haberlerde oyun tasarımı bölümü açıldığını gördüm bir üniversitede.

    Ayrıca emin ol ki bu bahsettiğin veledolar dünyanın genelinde yaygınlar. Sadece onları görecek veya anlayacak bir yabancı dil seviyesine sahip olmuyor olabiliriz.

    Oyun sektörünün iyice gelişmesi için TaleWorlds, Crytek gibi veya buna benzer sağlam fikirleri ve adımları olan firmaların, grupların işini Avrupa'da değil de Türkiye'de yapması. TaleWorlds karı koca hobi olarak başlayıp şimdi herkesin bildiği bir firma haline geldi. Ama kısa sürede avrupaya açılıp paradox ile beraber çalışmaya başladılar.

    Bahsetmek istediğim Türk yapımların tamamen Türk yapımı olması, bu oyun sektörünü geliştirir.

    Oyunculuğun gelişmesi için oyun sektörünün gelişmesi gerekir. Çoğumuzun yabancı dil seviyesi çok ileri düzey olmadığı için malesef insanlara mesaj vermeye çalışan veya bilgi dolu oyunlar sıkıcı geliyor (anlamadığımız için). Bu yüzden volftimci metinikici veletler ortaya çıkıyor.

    Türkçe oyun sayısı arttıkça daha kültürlü oyuncuların ortaya çıkacağı görüşündeyim.
    ···
    1. 1.
      0
      Sende haklısın en mantıklısı oyun sektörüne bilgi dolu oyunlar kazandırabilmek veyada oynamaya teşvik etmek aslında
      ···
    2. 2.
      0
      istanbul Hikayeleri diye bir türk oyunu vardı zamanında bayağı takip etmiştim de iptal olmuştu sanırım (Oyun çıktı mı noldu bilmiyorum) atmosferi vs. güzeldi, bu tarz oyunlar oyuncu kitlesini geliştirebilir. Mesela türk yapımlarından Kabus22 çok sevdiğim bir oyundur. Hikayesi insanı oyuna bağlayan bir etken. Bu tarz oyunlar yaygınlaştıkça insanların çocuksu amaçsız oyunlara pek yaklaşacağını düşünmüyorum.

      ingilizcesi how are you where are you from'dan ibaret olan kesime sen gidip Mass Effect, Heavy Rain, Assassin's Creed ( Oynasa bile anlamaz konusunu) Europa Universalis gibi oyunlar oynatamazsın, oynatmamalısında. Bunun alternatifi olarak bu oyunlar türkçeleştirilebilir veya benzerini üretebiliriz.

      Mesela Mount & Blade serisinin oyuncu kitlesine baktığım zaman bahsedilen tarzda veletlerle karşılaştığımı söylersem yalan olur. Mount & Blade oynayan bir oyuncuyla rahat bir şekilde oyun ve oyunculuk hakkında fikir alışverişi yapılabilir diye düşünüyorum. Ama iş Wolfteam'e gelince orada bir dur derim :D
      ···
   tümünü göster