/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +50 -24
    üstünlük yalnızca allah katındadır. allah bütün insanları eşit yaratmıştır.
    ···
    1. 1.
      +9 -1
      Bamya detected
      ···
      1. 1.
        0
        editleyip bamya detected yaz ben de sileyim bu entry mi de güzel bi @2 görelim amk
        ···
      2. 2.
        0
        hahahhahahaha koyduğumun veletleri capsi aldım merak etmeyin editleyerek et2 olunmuyor soktuğumun salakları sizi
        ···
    2. 2.
      +12
      sorunsal ifadesi Türkçeyi sonradan öğrendim ve eziğim demektir
      ana dili Türkçe olan kimse bu ifadeyi kullanmaz,
      inci sözlükte sorunsal falan istemiyoruz
      ···
    3. 3.
      +22 -8
      Panpa soruyor; "zenciler beyzlardan neden daha kaslı?, doğuştan bir atletiklik avantajına sahipler diyor."
      diğeri de "Allah bütün insanları eşit yarattı" deyip işin içinden çıkıyor aklı sıra. halbuki inandığını dahi anlamıyor. Bu konu için örnek verilecek bir "söz" değil bu.
      -Allah bütün insaları eşit yarattıysa; neden özürlü bir çocouk doğuyor ve sağlıklı insanlarla arasında bir gram eşitlik bulunmuyor ?
      -Zencilerin gibi neden büyük oluyor ? Bütün insalar eşitse ver 21cm'i millete herkes rahatlasın a.q.
      -Bitin insalar eşit yaratıldıysa; kadınlar erkeklerden niye güçsüz ?
      Bu liste uzatılabilir... Şimdi "Allah bütün insanları eşit yarattı" diyen panpam bir düşünsün ve varsa bir cevabı versin lütfen.
      Ayrıca "üstünlük yalnızca allah katındaysa" bir dini lider müridlerinden daha üstün haklara neden sahip ? Güçlü bir erkek bir kadından neden üstün ? iri doğmuş hatta normal doğmuş bir insan daha zayıf ve bir özürle doğmuş insandan niye üstün ?
      Buna da "insanlar Allah'ın suretlerinden yaratılmıştır üstünlük suretinin yansımaları insanlarda görünebilir" diyerek cevap verme. Gerçi aklına gelmeyecekti bile ben yazmasam bu kadar ince bir cevap...
      Özetle şu dini ulu orta yerde kullanmasanız ne güzel olacak. Anlasanız önce ne güzel olacak ! işin kolaycılığında değil kendi nefsinizi korumada, kendinizi geliştirip donatmakta, etrafa faydalı olmakta kullansanız şu dini keşke. Ama olmaz o işler meşaketli din dediğini "ille" kolaycılıkta kullanacaksınız yoksa çıkarınız ve sizin üstünlüğünüz sizin gördüğünüz saygı nasıl oluşsun !
      ···
      1. 1.
        +5 -4
        en basitinden peygamberlerle bile eşit değiliz onlar direk cennete biz sorgulanacaz e benide peygamber olarak göndereydi o zaman
        ···
      2. 2.
        +8 -3
        Seni peygamber yapsin millete din yerine gibis ogret pekekent
        ···
      3. 3.
        +4 -2
        @redorgreenapple şimdi panpa çok saçma şeyler söylemişsin belli ki açık bir sapkınlık ve isyan içindesin ve hayat karşına istediğin şeyleri çıkarmıyor. Allaha sığın derim. herkes eşit standartlara sahip olsaydı bu dünyadaki sınavın bir anlamı olmazdı. Hayat zaten gelip geçici sana tavsiye sabretmen olurdu. şimdi Güçlü bir erkek bir kadından neden üstün? demişsin. o zaman herkes kadın gibi olsaydı bende kadın yerine seni gibseydim? ayrıca özürlü doğan insanlar sınav aracıdır. onlar vesilesiyle sen ve daha birçok kişi sınava tabi tutulur, özellikle bu konuyu uzatırdım ama üşeniyorum.

        asıl konumuza gelecek olursak sana sorum aslan ile aslanın avladığı hayvanlar(antilop, bufalo vs.) eşit yaratılmışlar mıdır? önce bunun cevabını ver ..
        Belirttiğin yüzeysel sebeplere göre hayır.
        ama aslında eşit yaratılmış olmasaydılar ikisinden birisinin nesli tükenirdi. Yani ortada bir dengesizlik olsaydı ya aslan aç kalır neslini devam ettiremez ya da çok iyi yiyecek bulabildiği için populasyonu artar ve avladığı hayvanların nesli tükenirdi.
        Demek ki eşit yaratılmışlar.
        Şimdi insanlar da öyledir. kimimizin bedensel kabiliyetleri iyi iken kimimiz beynimizi değişik alanlarda iyi kullanabiliriz. örnek vermek gerekirse kimi futbolcu olacak kadar yetenekli iken kimisi kimya mühendisi olup atom bombası yapabilir. bunun hakkında birçok örnek verebilirim. ama unutulmaması gereken insanların kendini her alanda geliştirebileceğidir. Yaratan, insanları en üst zirvelere ulaşabilecek kapasitede yarattığını Kuran'da belirtir. Eşitlik kavramı kendini burada belli eder.
        eğer senin dediğin gibi bu gelip geçici ve anlamı olmayan dünyada her şey aynı olsaydı bu dünyanın tadı tuzu ve tabi tutulduğumuz sınavın bir anlamı olmazdı. hadi ben kaçtım daha öğle namazını kılmam lazım.
        bi yanlışım varsa Allah affetsin. ademoğluna apaçık düşman olan şeytanın basit oyunlarına gelip onu kendine güldürmemen dileğiyle, kal sağlıcakla.
        ···
      4. 4.
        -1
        entry yazalı 1 dakika olmadı okuyup anlamadan cugu basmıs bi ateist..
        modeme res atmıştım beyler o yüzden geç geldi bu entry:D
        ···
      5. 5.
        +1 -1
        3.3.4 demek istediklerimin yazıya dökülmüş hali.
        ···
      6. 6.
        0
        hayvanlar aleminden verdiğim örneğin zihinle ne alakası varda dediklerimi zihnen kelimesi içine sığdırabiliyorsun? senin zihin sınırlı galiba?
        ···
      7. 7.
        0
        u mad bro?
        ···
      8. 8.
        0
        yanlışsın dediklerime cevap veremiyosun ve ebilememek senin sinirlenmene sebebiyet veriyo
        ···
      9. 9.
        0
        "bütün insanlar eşittir"den çıkan tartışmada hayvanlardan örnek verip; onlar da eşittir dedikten sonra "Şimdi insanlar da öyledir" diyen birine cevap vermekten kolay ne var lan !
        "laf salatası" bile senin tespitlerinden daha lezzetlidir lan !
        Ne dediğini bil anlatmadan önce. neyi tartıştığını bil. hatipoğlu sosuna bandırılmış lavaş olmaya çalışma lan !
        dediklerin mi var da cevap vereyim. iLGiNÇSiN !
        ···
      10. 10.
        0
        aksine ben seni ilginç sanmıştım ama malmışsın panpa . mademki o örneği anlamadın bana şunun cevabını ver ki sana detaylı açıklama yapayım ''aslan ile aslanın avladığı hayvanlar(antilop, bufalo vs.) eşit midir?
        ···
      11. 11.
        0
        Panpa zihinsel engelliler direk sorgulanmadan cennete gitcekler
        ···
      12. diğerleri 9
    4. 4.
      +4
      Panpa engelliler yaradılış buğu mu oluyor o zaman ?
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster