/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +4 -1
    Öncelikle eğer kaliteli bir Türkçü olsan Türkçülerin dine bakmayacagını bilirsin. Dünya üzerinde hristiyan şaman musevi Türklerde var. Sen hiçbirisini Türkçülük den atamaz çıkaramazsın. Din vicdan meselesidir ve Türkçülük Turancılık davasında ayrım yaratacak konulardan degildir. Türkçü olmak için Türk olmak yeterdir. Buyrun size Atsız Atadan bir makale vereyim:
    “Milleti yapan unsurlardan biri de din olduğuna göre, Türklerin dini üzerinde de durmaya mecburuz. Hiç şüphe yok ki, Türklerin dini müslümanlıktır. Eski dinimiz olan şamanlıktan da bazı unsurlar alarak bir Türk müslümanlığı haline gelen bu din, on yüzyıldan beri bizim milli dinimiz olmuştur. Bununla beraber Türk olmak, için mutlaka müslüman olmaya lüzum yoktur. Çünkü bu günkü Türkler arasında birkaç yüz bin şaman, birkaç yüz bin hıristiyan ve hatta birkaç bin Musevi Türk (Karayımlar)de vardır.
    Din ayrılığı yüzünden bunları Türklükten çıkarmaya hakkımız yoktur. Zaten, hıristiyan Türkler olan Gagavuzların Türkiye’de yerleşenleri, çoğunlukla müslüman olmuşlardır.
    Onlar bunu, Türklüğün vazgeçilmez bir şartı saydıkları için yapmışlardır.
    Öyle görünüyor ki bir Türk birliği gerçekleştiği takdirde bütün bu şaman ve hıristiyan Türkler müslüman olacaklardır. Onun için onları şimdiden zorlamaya bir mecburiyet yoktur.
    Eskiden Türkler arasında bir ayrılık konusunda sünnetlik-şiilik meselesi de artık bahis konusu sayılmaz. Bunların hepsi müslüman Türktür ve müslümanlığı anlayıştaki içtihat farkları, artık Türkler arasında ikilik doğuramaz.” (18 Ocak 1952)
    Lakin haklı olduğun bazı konular varki onlarda arapca kelimelerin dilimizde çoklugu. Ama bunu aşmakta basit. 4 5 nesile arapca kuran degilde meal okutursun ( ki arapca okuyup ne gib anliyorlar onuda anlamiyorum. Meger okuyorsun meal oku kurani hayatina yansit.) 4 5 nesil sonra artik insanlar bismillahirrahmanirrahim yerine rahman ve rahim olan tanrinin adiyla derler. Elbette tum arapca kelimeleri cikarman imkansiz. Bir tek arapca degil fransizca ingilizce vs.
    Saygilarimla
    ···
   tümünü göster