/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 126.
    0
    AVM kapitalist düzenin bir parçasıdır küçük işletmeleri söndürmek için yapılan bir düzendir insanları tüketime sürüklemek için yapılan ruhsuz betonarme yapılardır.

    şimdi bilgisiz panpalarım diye bilir ekonoiy katkısı var sonuçta alış veriş oluyor ama yanlış bir düşüncedir bu iki türkde ülke vardır dünyada ekonomisini yürüten.
    1 aşırı üretim yapıp ülkesine sıcak para sokan yani üreten ülkeler
    2 aşırı miktarda tüketim yapıp sagdece gerekli olan dövizi ülkesine sokmak için bir miktar üretim yapıp ekonomisini yürüten ülke.

    biz 2 numaralı ülkeyiz yani tüketim odaklı farkındaysanız ülkemizin en büyük çalışma gücü ve parası olan ekonomik odagı tüketimi esas alan hizmet sektörüdür yani ali ile mehmet i düşünün ALi bimde almanaydan gelmiş bigibleti MEHMET e satıyor mehemt aliye para ödüyor ali ise bigibletten düşen para ile mehmetin çalıştgı kafeye gidip fıransadan gelmiş kahveyi içiyor ona kahveyi getiren ise alidiri yani bir birimize hizmeet ediyoruz.

    işte bu çarkta AVMler tüketim ülkelerinin işleyen çarklarının en önemlilerindendir.

    beyler şunu sakın unutmayın kapitalizim her zaman parayı düşünür insanın bir degeri yoktur paradan başka hiç birşey degerli degildir dünyada, ve kapitalizim in bir sınırı yoktur dünyada kesilen son agaç tan çıkarılan son kömür e kadar her şeyi kullanıp tüketime sunar yani ekonomilerin iyi gitmesi dünyanın sonunun yaklaşması demektir
    ···
   tümünü göster