/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +14 -12
    ülkesini zor durumda terk edip gitmek korkaklıktır, herkes etrafını düzeltmeye çalışsa düzgün aile kurumları oluşsa toplum olarak da kalkınacağız
    ···
    1. 1.
      +15 -4
      bunlar gelişememiş beyinlerin düşünceleri, bu ülke çoktan bitmiş.
      her köşesi satılmış, işgal edilmiş. insanlar kendi bayrakları var, kendi dillerini konuşabiliyorlar, kendi para birimleri var diye kendilerini bağımsız sanıyorlar.
      Bu ülke bitmiş, avrupa birliği ile arap dünyası arasında tampon olduğu için yıllardan beri kimse dokunmuyor, yakında o da gidecek.
      ···
      1. 1.
        +1
        haklısın kardeşim. bende farklı bi ülkede düzen kurup yaşamak istiyorum ama yurdışına çıkış sıkıntılı. mülteci olarak bile gitmeyi düşündüm ama belli bi süre sonra aileni hiç sayamazsın. ne yapalım deyip devam etmekten başka bi bi şey söylemek zor oluyo
        ···
      2. 2.
        0
        hemen okuyup gidesim var zaten
        ···
    2. 2.
      +2 -1
      aynen panpa sonuna kadar haklısın. sana kesinlikle katılıyorum. bu ülke yaşanılan en iğrenç ülkelerden birisi durumunda. insanların cahilliği inanılmaz yüksek. peki yurt dışında nasıl yaşayabilirim panpa?

      ciddi anlamda iyi derecede ingilizce konuşur yazarım anlarım. bu sene 2. defa erasmus yapacam. bu defa macaristanda. bana biraz akıl ver panpa nasıl cıkılır burdan
      ···
      1. 1.
        0
        böyle bir çıkış yolu bulamazsın. türkiyede sana tavsiye veren çok olur ama birçoğu senin zararınadır. Sana yurtdışına git diyip gözleri gülüp sevinen insanlar senin arkadan her türlü kahpeliği yapar kuyunu kazarlar.
        benim diyebileceğim şey gideceğin yolu kendin seç, maalesef insanlarımız kötü niyetli. kendileri birşeyleri başaramadıkları için başaranıda sevinmiyorlar hatta içten içten kin gidiyorlar.
        Yapacak en güzel tavsiyem budur sana dostum, tek başınasın bunu bil kendin karar ver yanlış yapsan taka batsan da en azından "şunun yüzünden oldu" diyip o hatadan ders çıkarmamazlık etmezsin. hayat senin, hangi yöntem mantıklı geliyorsa, hangisi senin için daha akılca ise onu seç.
        ···
    3. 3.
      0
      mhp gençlik kolları detected
      ···
      1. 1.
        0
        Tavsiye veren çok amk @1
        ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster