/i/Müzik

Müzik, ancak hissedebiliyorsan gerçektir
  1. 1.
    +1
    Kardeşim 9 yıldır gitar çalıyorum 6 yıl klagib gitar çaldım klagib şarkılarla başladım sonra flamenko çalmaya başladım. 3 yıldır elektro gitar çalıyorum. Kardeşim öncelikle çalmak istediğin tarza göre değişir. Ve solo gitarist mi yoksa ritim gitarist mi olmak istediğine karar vermen lazım. Solo gitarist olmak istiyorsan bol bol parmak hareketleri yapman lazım bunları internetten bulman kolay burdan anlatmak zor. Pena kullanıyorsan sweep picking felan öğren. Pentatonik yap sürekli. Kahvaltı yaparken bile gitarı elinde tut. Gitarın için de üzülme geliştirdikçe iyileşir. Ama nothing else matters stairway to heaven falan diyorsun sende benim gibi rock seviyorsun gibi. Elektroya geçmeni öneririm. Öyle bir planın olursa da haberim olsun gitar önerisinde bulunurum. Başka sorun olursa ulaşırsın.
    ···
    1. 1.
      0
      hocam rock şarkılarını çok severim açıkçası. ama elektroya geçmem 2 yıl içinde mümkün değil. o yüzden 2 yıl zaafında ne kadar geliştirirsem kardır. açıkçası fingerpicking yapmak istiyorum mesela bu videodaki gibi. ( https://www.youtube.com/watch?v=rfEwjvCJpfI ) şu an için gözümü çok korkutuyor bu çünkü çok ileri seviye gibi geliyor. ben de buna benzer olarak çalmak istiyorum akustik gitar ile. neler önerirsiniz en azından internetten böyle çalmaya ulaşmak yolunda hangi kaynaklar ile çalışabilirim ?
      ···
    2. 2.
      0
      izledim videoyu çok zor şeyler yok. Ama seviyenin ileri olmadığını düşünürsek bol bol çalışman lazım. internetten hiç öğrenmediğim için çok yorum yapamıycam ama araştırırsan bulursun. Nothing else matters falan çalıyorsan arpej olayını çözmüşsündür zaten. Şarkı öğrenmek istiyorsan bi kanal var Cifra Club diye youtube da ispanyolca ama zamanını ayırırsan şarkı öğrenebilirsin. Bol bol çalış.
      ···
      1. 1.
        0
        evet hocam cifra clubu biliyorum oradan bazı şarkıları çalıyorum. arpej yapmasını hallettim fakat fingerpickin hakkında pek bir bilgim yok onlara da çalışacağım. sizin de önereceğiniz başka siteler videolar tablar geliştirmem için pratikler varsa lütfen bildirin
        ···
      2. 2.
        0
        Sungha jung videosu atmışsın o çocuk 5 yaşından beri ileri seviye öğretmenlerle eğitim alan bir çocuk şu an da 18 yaşında yani eğitim+yetenek+çalışma her şeyi sağlıyor.

        Bir gitar metot kitabımda şöyle bir söz var ; Pratik(Çalışma) Mükemmelliği yaratmaz, mükemmel pratik mükemmelliği yaratır.
        Asla bir şarkıyı %100 olarak çalmadan yenisine geçme.
        Klagib gitar üstüne bilgim oldukça geniş, eserler olsun, composerlar olsun, seviyende eserler önerebilirim sana pm'e gelirsen.

        Fingerstyle çalmak istiyorsan yine elimden geldiği kadar yardımcı olurum klagib kadar bilgim yok onda ama.
        ···
   tümünü göster