/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +6
    Bundan 500 sene öncesine kadar k*rt diye bişey yoktu. Kendini avut k*rt.
    ···
    1. 1.
      -3
      hasstir ordan oruspu çocuğu. o zaman ksenephenonun kitabında geçen karduklar kimdi? ya da qutiler . sen öyle san ve şimdi gibtir git it soyu
      ···
    2. 2.
      +3
      kart kurt diye ses çıkaran primat sürüsü olabilir belki .
      ···
    3. 3.
      +1
      ben burda türklere laf atmayacam türk kardeşlerim üzülmesin diye. seni de ırkçılığından dolayı Allaha bırakıyorum. söyleyeceğim şey şu ki bahsettiğim gibi sen türkler hakkındaki ilk belgeyi getir. m.s. 5. yüzyılda çin kaynaklarında bulunuyor. şimdi git bir evliya çelebi oku kürtleri en eski kavim kabul eder. ama günümüzde tam kabul haliyle modern kürtlerin ataları olarak karduklar kabul edilmiştir( ki bu bile sizden eskidir) ama bu ilerde daha eski bulgularla birleştirilecek ve kürtlerin tarihi tam olarak ortaya çıkacak.
      ···
    4. 4.
      +1
      Kürtler, Lurlar,Osetler, Peştunlar,Zazalar hepsi aslında farstır. Kürt diye bir ırk yoktur. ancak fars ırkının yan kollarından biri olabilir.
      ···
    5. 5.
      -2
      fars ırkı aslen kürtlerin yan kolu olabilir. med kralının damadının ihaneti sonucu kurulan pers imparatorluğu med kültürünü hiçbir zaman aşamadı çünkü kendi kültürleri eriyip kaybolmuştu. bu yüzden kürtlerle akraba olmasa da bize benzediler. zazalar ve lurlar kürdlerin bir koludur
      ···
    6. 6.
      +1
      he amk oğlu şimdi bütün farslar kürt değil mi .amk bigibtir mağarana git.
      ···
    7. 7.
      -1
      farslar kürt değil ama kendi kültürlerini kaybettiler. farsça kürtçeden beslenen bir dil. zerdüşt de ha keza kürdistandan çıktı ve kürtçenin zaza lehçesinden biri kelime kelime dinleyerek anlayabilir zerdüştün kitabını. yani farsa ait sanılan ne varsa artık kürtlerin bir yansımasıdır. fars ayrıdır kürt ayrıdır.
      ···
    8. 8.
      +1
      şimdi sen farsmısın, kürtmüsün,medmisin nesin ?(büyük ihtimal Türk düşmanı k*rtleşmiş ermeni tohumusun). ne derdin var lan Türkle Türklükle . Kürtler bu kafada olmasaydı, bölünme istemeselerdi, dağda kalleşçe askerimizi şehit etmeselerdi,10 çocuk yapıp devletten geçinmeselerdi, adam akıllı fatura ödeselerdi kimin k*rtle derdi olur soysuz.
      ···
    9. diğerleri 6
   tümünü göster