/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +42 -17
    Hani inançlara saygı vardı
    K*fir lütfen
    ···
    1. 1.
      +18 -7
      sen kimsende birine kafir dersin. bi soz vardir bilirmisin eger birine kafir dersen o iki kisiden biri kafirdir diye. ona gore birinin imani hakki da bilip bilmeden yorum yapamassin
      ···
    2. 2.
      +15 -2
      "inancını gibtimin" diyosa aynı dinden olurlar mı sen müslümana inancını gibtim diyosan müslüman mı olursun
      ···
    3. 3.
      +3 -1
      @1 hayat bu ne olacağı belli olmaz elinde olmayan bir sebepten dolayı bu suçlardan birini işlediğini düşünsene. işte o zaman ararsın adaleti
      ···
    4. 4.
      +8 -6
      Bu ülkenin hristiyanlık ile yönetilmesi senin hoşuna gider mıydı acaba? Müslüman olmayan çok sayıda insan var onlara neden bunu yaşatmak istiyorsun? Ki müslüman olanlardan da çok doğal bir şekilde istemeyenler olabilir. Eğer her insanın özgür olmasını istiyorsak devletin dininin olmamasını destekliyor olmamiz lazım.
      ···
    5. 5.
      +6 -3
      1. Hep itirazlar şu kalıpta "Hoşuna gider mi" yahu zaten benim duygularıma müraacat edeceksen bu konu hiç açılmaz, insanın nefsi niye şeriatı istesin. Ama bu akıllı bir sorgulama değil. Hoşuna gidermiydi? gitmezse yanlış düşünüyosun gibtir ordan.

      2. Htirstiyanlar tarafından yönetilmesini istemeyen varsa savaşır. Bak şunu kulağına küpe yap %100 diyalog diye birşey yok. Şu sözünün anlamından bile belli zaten, "hristiyan ile müslüman benim dediğim olcak diye kavga etmeyin, gelin dinsiz devlet olsun. "E şimdi sen ne dedin onlardan farklı birşey mi?

      3. Namaz kılmak müslümana farz 80 yıl sonra müslüman olmuş adam o 80 yılın kazasını yapmak zorunda değil. O namaz vakitlerinde farz emrine muhattab değildi. Bunun gibi düşün şeriat diğer dindekileri bağlar mı. Bağladığı kadarı toplumsal kısımlarıdır herhalde. Nitekim Osmanlı zamanında Gayrimüslimler kendi kadılarına gitmemiş miydi?
      ···
    6. 6.
      -1
      ananı gibtim. korkum ondan panpa
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster