/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    -1
    Sacmalamis bakma sen bu elemana. Benimde bölüm hedefim yoktu ama şuan gayet memnunum yerinden sen bana bölümünü netlerini ve sıralamanın şöyle panpa
    ···
    1. 1.
      +1
      ezbere okuyorsun şu anda. yukarıdaki adam hiç de saçmalamamış kardeşim. 4 sene ezbere okuyup 35 sene çalışıp da sonunda naptım ben diye kendinize sövecekseniz başkasının kuklası olarak bir ömür harcamaya değer mi?
      amk dünyasında bu kapitalist düzende diplomalı köle olarak yaşamayın. hayalinizin peşinden gidin, yaşayacak 1 tane hayatınız var. şimdiye kadar bir hayalin idealin olmadıysa bu da senin hatan 18 seneni ezbere yaşamışsın, ne anladın bu 18 seneden? bütün hayatın böyle mi devam etsin?
      edit: alelacele yazdım, istiyorsan pm at bu mevzuları konuşuruz panpa
      ···
    2. 2.
      +1
      yaprak değilsiniz rüzgar nereye eserse gitmek ya da koyun değilsiniz birisi şuraya git dedi diye okul okumak dünyanın en aptalca davranışı bence. arkadaş saçmaladığımı söylemiş ama asıl kendi saçmalamış ve saçma sapan yaşamaya mahkum kalacak. sonra da ee okulu bitirdik iş yok ee işimiz var sendika bize haklarımızı vermiyor ee özel sektör bitti ee devlete sırtımızı dayamak eskidendi gibi kalıplaşmış şeylerle 65 yaşına kadar kıt kanaat çalışmak bana hiç de akıllıca ggelmiyor. yaptığın işi severek yapmadıktan sonra isminin başındaki statünün ya da aldığın maaşın bence zerre önemi yok.
      ···
    3. 3.
      0
      iki tane fail cevap gelmiş ilk elemana cevap vermeye tenezzül bile etmicem. @2.2.2 Sen adama bu saatten sonra git sanayiye kaportaci ol demissin sanki artık bölüm seçmesinin hiç anlamı yokmuş gibi. O yaşlarda zaten geleceğine dair kesin bir ideale sahip olman ilerde bunu yaşayacağın anldıbına gelmiyor. Hatta ilerde bunu isteyecegin anldıbınada gelmiyor. Çünkü daha toysun ve fikirlerin değişebiliyor. isteyerek bi bölüme girip yarıda bırakan çok sayıda insan var. Bu yüzden bölüm kaygısı çokta olmaması lazim. Ayrıca bana saçma sapan yaşamaya mahkum kalacak demissin daha nerde hangi bölümü okudugumu bilmeden . bölümünden de memnunum yazmıştım zaten ama kendi çapında kafanda birşeyler kurmuş sıkıyorsun etrafa. Acaba burda ben mi ezbere konusuyorum siz mi? Bu arada @2.2.1 normalde cevap yazmicaktimda ne gore 18 yıl demissin acaba onuda merak ettim Asi ergencim. Kendi kendinize benim ilerde sürüncegimi kurgulamissiniz.
      Çok fazlada takilmamak lazım aslında kedi uzanamadigi cigere mundar dermiş diyelim...
      ···
    4. 4.
      0
      ilk cümle dışındakiler sana değildi ki...
      keşke belirtseydim ama alelacele yazdım demiştim.
      10 yaşındayken de sorduklarında cevap verdiğim mesleğin eğitimi alıyorum şu anda. 50 yıl sonra geriye döndüğümde kendime sövmemek için adımlar atıyorum ve hala hayalimin peşindeyim.
      çok zengin bir hayat sürebiliriz ama hayatı "yaşamaya" çalışmalıyız, sürmeye değil. tek anlatmak istediğim buydu.
      ···
    5. 5.
      0
      @2.2.3 bir söz var ağaçtaki elmayı istersem gökteki yıldızı kendime hedef seçerim diye. evet senin de dediğin gibi seçtiğin ideali yaşayacaksın diye bir kural yok en azından idealindeki hayata yakın birşeyler yaşarsın demek istiyorum ben. idealsiz bir şekilde hayata yön vermektense toyken yaptığımız seçimleri yaşamak daha iyi olmaz mı? en ezından ileride mecbur kaldım da yaptım demek yerine ben seçtim bu hayatı diyebiliriz değil mi?
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster