/i/İş Güç

İŞLER GÜÇLER
  1. 1.
    +3
    Türkiyenin önde gelen bir firmasında ise girdim. Hem yeni bir kariyer hem de yeni bir iş vs vs.. Süreç 20 mart gibi başladı ve sınavlar mülakatlar ıvırlar derken 9 nisanda iş başı yaptık. Normalde eğitim sürecinde iken asgari ücretin yatması gerekir. Ama firma kıçını iş-kura dayadığından bize 40 iş günlüğü eğitime denk gelen günde 20 tl cep harclığından 800 tl verildi. Eğitim haziran 8'de bitti. Haziran 22 de ise iş başı yaptık. Şu ana kadar elime 1230 tl geçti.
    Genel müdür 18 bin tl
    Müdürler 5 bin tl
    Kadrolular 2 bin tl ve 3 ayda bir 1 maaş ikramiye alıyor.
    Şimdi ben bu firma için nisandan beri koşturuyorum ve birkaç tane iş geri çevirdim.
    Eski işine devam etseydim eğer 7-8 bin tl arası para kazanıcaktım ama dert değildi bu yeni işim gayet güzel olacaktı ve gerçekten çok sevdim yeni işimi.
    içeriden bugün biri geldi iyi ilişkiler kurmuştum kendisi ile ve bana gayette yardımcı oldu bu süreçte bugün abi kendine iş bak dedi. Hayırdır ne oluyor derken anlattı g.müdürlükten işte haber geldi işten çıkarmalara başlıyoruz. Yarın benimle beraber 10 kişi eylül başına kadar da kadrolular hariç herkesi temizleyecekler. Kimseye söyleyemedim bunu, yarın insanlar için şok olcak bende şimdi içiyorum şoku atlatmak için.
    Bu şirketin bana olan zararı inanılmaz ama. Geri çevirdiğim işler kazanamadığım para. Yarın iş-kura gitsek bizi ilgilendirmez diyecekler. iş yerinden ise bir özür dileyip göndericekler.
    Borç ödemek için çekilen kredinin ödenmesi, oturduğun evin kirası, geçindirdiğin ailenin hiç mi hiç önemi olmayacak sonuçta kurumsalız.
    Devlet, hükümet ve iş veren yine işçiyi el birliği ile gibti ve gönderdi. Senin üstünden parayı kazandılar. Senin harcadığın emek kaçırdığın fırsatlar kimsenin gibinde değil olmadı olmayacak.
    Hepsinin dıbına koyayım.
    ···
   tümünü göster