/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +48 -29
    madem bir kelime cok anlama gelebiliyor , madem ki kurani okuyan herkes anlayamaz , madem ki onu anlamak icin alim olmak gerek , neden bu ayetler gelmis amk ? nerde aciklik ?

    Hac(*) Sûresinin 16 . Ayetinde Böylece biz Kur’an’ı apaçık âyetler halinde indirdik. Şüphesiz Allah dilediğini doğru yola iletir.

    Nûr(*) Sûresinin 1 . Ayetinde Bu, bizim indirdiğimiz ve (hükümlerini) farz kıldığımız bir sûredir. Düşünüp öğüt almanız için onda apaçık âyetler indirdik.

    Ankebût Sûresinin 49 . Ayetinde Hayır, o, kendilerine ilim verilenlerin kalplerindeki apaçık âyetler dir. Bizim âyetlerimizi ancak zalimler inkâr eder.

    Şu’arâ Sûresinin 2 . Ayetinde Bunlar, apaçık Kitab’ın âyetleridir.

    Bakara(*) Sûresinin 99 . Ayetinde Andolsun, biz sana apaçık âyetler indirdik. Bunları ancak fasıklar inkâr eder.

    Zuhruf Sûresinin 2,3 . Ayetinde Apaçık Kitab’a andolsun ki, iyice anlayasınız diye biz, onu Arapça bir Kur’an yaptık

    Sebe’ Sûresinin 3 . Ayetinde inkar edenler, “Kıyamet bize gelmeyecektir” dediler. De ki: “Hayır, öyle değil, gaybı bilen Rabbime andolsun ki, Kıyamet size mutlaka gelecektir. Ne göklerde ve ne de yerde zerre ağırlığında bir şey bile ondan gizli kalmaz. Bundan daha küçük ve daha büyük ne varsa hepsi apaçık bir kitaptadır.”

    Mâide(*) Sûresinin 15 . Ayetinde Ey kitap ehli! Artık size elçimiz (muhafazid) gelmiştir. O, kitabınızdan gizleyip durduğunuz gerçeklerden birçoğunu sizlere açıklıyor, birçoğunu da affediyor. işte size Allah’tan bir nur ve apaçık bir kitap (Kur’an) gelmiştir.

    Yâsîn Sûresinin 69 . Ayetinde Biz o Peygamber’e şiir öğretmedik. Bu ona yaraşmaz da. O(na verdiğimiz) ancak bir öğüt ve apaçık bir Kur’an’dır.

    Nisâ(*) Sûresinin 174 . Ayetinde Ey insanlar! Size Rabbinizden kesin bir delil (Hz. muhafazid) geldi ve size apaçık bir nur (Kur’an) indirdik.

    Duhân Sûresinin 2,3 . Ayetinde Apaçık olan Kitab’ aandolsun ki, biz onu mübârek bir gecede indirdik. Şüphesiz biz insanları uyarmaktayız

    Yûsuf Sûresinin 1 . Ayetinde Bunlar, apaçık Kitabın âyetleridir.
    Hicr Sûresinin 1 . Ayetinde Bunlar, kitabın ve apaçık olan Kur’an’ın âyetleridir.

    Neml Sûresinin 1 . Ayetinde Bunlar Kur’an’ın, apaçık bir kitabın âyetleridir.

    Kasas Sûresinin 2 . Ayetinde Bunlar apaçık Kitab’ın âyetleridir.

    Mücâdele(*) Sûresinin 5 . Ayetinde Allah’a ve Resülüne düşmanlık edenler, kendilerinden öncekilerin alçaltıldığı gibi alçaltılacaklardı r. Oysa biz apaçık âyetler indirdik. Kafirler için alçaltıcı bir azap vardır.

    Bakara(*) Sûresinin 213 . Ayetinde insanlar tek bir ümmetti. Allah, müjdeciler ve uyarıcılar olarak peygamberler gönderdi ve beraberlerinde, insanların anlaşmazlığa düştükleri şeyler konusunda, aralarında hüküm vermek üzere kitapları hak olarak indirdi. Kendilerine apaçık âyetler geldikten sonra o konuda ancak; kitap verilenler, aralarındaki kıskançlık yüzünden anlaşmazlığa düştüler. Bunun üzerine Allah iman edenleri, kendi izniyle, onların hakkında ayrılığa düştükleri gerçeğe iletti. Allah dilediğini doğru yola iletir

    Âl-i imrân(*) Sûresinin 105 . Ayetinde Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanıp ayrılığa düşenler gibi olmayın. işte onlar için büyük bir azap vardır.

    Not: dindar arkadaşlar kiziyorlar neden boyle basliklar var , inanmiyorsan inanma neden bizi de yoldan çevirmeye calisiyorsun filan diye. Ben de eskiden boyleydim ve neden boyle yapıyorlar diyordum. Nedeni şuymuş ; şimdiye kadar din sacmaliklariyla kandirildik bari yeni nesil duzelsin istiyorum. Ne zarari var diyene AKP , hacli seferleri , diğer birçok din savaşları vs. Ornek verebilirim. Ve arkadaşlar benim bu isten bir kazancim yok. Dindar olan arkadaşlar belki sevap point kasiyorlardir ama benim öyle bir durumum da yok. Sadece bilgi veriyorum. Ayrıca ben ateist değilim agnostigim. Belki bir tanri olabilir ama bu kesinlikle muhafazidin tanrisi değil.
    ···
   tümünü göster