/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +1 -1
    "müslümanlar cahildir icat yapamazlar" düşünüşüne katılan cahil topluluğu http://www.sabah.com.tr/f...20-icadi?tc=39&page=1
    al biraz oku sonra konuş
    ···
    1. 1.
      -1
      ulan mal. yeter artık amk.
      sus ve yalamaya devam et amk.
      ateist ve beyinsizsin anladık !

      sabun 1811 de icat edilmiş miş
      ulan dıbına koduğum az araştırsan 40 yerde şunlar yazıyor:
      --- --- --- --- --- --- --- --- --- -- --- --- --- --- --- --- --- --- --- -- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --
      Sabunla ilgili ilk yazılı belge ise, Mezopotamya'da M.Ö. 2.000 li yıllardan kalan kil tabletleridir. Bu tabletlerde, potasyum ve yağ ile karıştırılarak elde edilen bir maddeden söz edilmektedir.

      Sabunun gerçekte nasıl keşfedildiği kesin olarak bilinmemesine rağmen bu konuda pek çok efsane vardır.

      Bir roma masalında sabunu ilk defa kadınlar bulmuş. Eskiden Romalıların hayvanları kurban ettiği Sapo Kağı'nın kıyısında Tiber Nehri'nde kadınlar çamaşırlarını yıkarlardı. Yağmurdan sonra çamaşırlarını yıkarken daha az çaba gösterdiklerini farkeden kadınlar. Yağmurla birlikte gelen hayvan yağı ve küllerinin çamaşırları yıkamasını kolaylaştırdığını farkederler.

      Sabun ilk olarak 7. yy'da Avrupa da meslek haline gelmiş, sebze ve hayvan yağlarına bitki külleri ve koku vermesi amacıyla güzel kokan bitkilerden üretilip çamaşır yıkama ve banyo yapmak için kullanıldı.

      Türkler 11. yüzyıla kadar sabun yerine sulardaki soda, çöven, saparma, zabun otu, süt kökü, kaşık otu, acı ağaç, kılaya kavuğu, tavşankulağı, hint kestanesi gibi maddeleri ve külü kullanmıştır. Belgelere göre bugünkü sabunun ilk şekli Araplar tarafından ilk çağlarda yapıldı. Ortaçağda ise islam ülkelerinde gelişmiş bir ticaret şeklini almıştır.
      --- --- --- --- --- --- --- --- --- -- --- --- --- --- --- --- --- --- --- -- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --
      kaldı ki bu konu çok tartışma zütürür. ama sabunun 1811 e kadar olmadığını savunmak için harbi harbi mal ve ötesi olmak gerekir. senin gibi !
      ···
      1. 1.
        +1 -1
        Şuanda kullandığın sabun 1811'de icat edildi. Diğerlerinin kullandığı ise başka temizleme aletleriydi. Mesela deterjan olmadığı için Roma Cumhuriyeti'nde(imparatorluğu demiyorum) dölle su karıştırılarak kıyafetler yıkanır, aynı şekilde diş fırçalanırdı.
        ···
      2. 2.
        +1
        @eben tanir beni LAN amk bunu diyor Eski Mısır'da da sabun vardı ancak Araplar bitki yağlarını karıştırarak modern anlamdaki sabunu oluşturdu. Şampuan da bir Arap icadıdır. Şampuan ilk kez ingiltere'ye 1759'da gelmiştir. ne diyon lan
        ···
    2. 2.
      0
      Lan amk şuan kullandığın sabun bu mal mısın amk arap sabunu ne amk kör cahil amk
      ···
    3. 3.
      0
      BEN Mi ATEiSTiM AMK BEN ATEiSTSEM KiM MÜSLÜMAN AMK BURDAKi SAYILI MÜSLÜMANLARDANIM AMK NE DiYON YARRAM
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster