/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1.
    +180 -13
    selamlaar yine ben yine hayvanlarla ilgili farklı bir maceram.

    bahçe ile bir olan terasımızın üzerine kumru yuva yapmış 2 tane yavru vardı. bir gün terasa çıktığımda yavrulardan birinin çamaşır ipliğinde olduğunu

    diğerinin ise bahçede tavuklar tarafından dayak yediğini gördüm. hemen tavukları kovalayıp aldım kumruyu elime. yuvasına geri koydum



    bu çamaşır ipindeki kumru




    bu da tavukların arasından alıp yuvasına geri koyduğum kumru.




    anneleri o anda ağacın dallarındaydı. mümkün olduğunca beni görmemesini sağlıyordum. sanırım gelecekti yavrularının yanına.
    ertesi gün yine kumruların yuvadan çıktığını fark ettim. tavukların gagaladığı kumru terasın içindeydi bu sefer ve sadece çırpınıyordu. kanat çırpıyordu fakat havalanamıyordu. yine aldım yuvasına geri koydum.

    bir sonraki gün köpeklerin sesine uyandım. köpeklerim o zamanlar tellerle çevrili kafesin içindeydiler ve kuş fare tavuk affetmiyorlardı öldürüyorlardı hemen. kumru yavrusu bu sefer kafeslerinin dibine düşmüş birazcık ilerlese canından olacaktı. camdan görüyordum bunu tabiki bi koşu bahçeye çıktığım gibi yavruyu kaptım eve zütürdüm. diğer türlü olmuyordu çünkü tehlikeliydi onun için.

    hemen bir kutu hazırladım birazcık buğday koydum bir tas su koydum yanına da. buğdayların üzerine yattı gidip iştahı da yerindeydi yem yiyordu. bu iyiye işaretti çünkü yem yemeyen hiç bir hayvanı hayatta tutmayı başaramamıştım.




    videosu burada: https://www.youtube.com/watch?v=pwaYvBZf_-g

    hiç bir şekilde yürüyemiyordu. olduğu yerde delice kanat çırpıyordu sadece. insana alışmaması için fazla yaklaşmıyordum elime almıyordum. çünkü iyileşince salacaktım ve kötü insanların, çocukların vs. eline geçmesini istemiyordum.

    sürekli pencerenin önüne koyuyordum onu dışarıyı görsün diye. sonra bir şey fark ettim annesi gelip durmaya başladı fotoğrafını çektim hemen.





    maalesef annesine geri veremiyordum çünkü yürüyemiyordu uçamıyordu. dışarısı tehlikeliydi onun için. 1 ay boyunca annesi geldi durdu pencereye. annesi için de yem bırakıyordum pencerenin dışına gelip yiyip gidiyordu.

    uçabilmeye başlamıştı biraz. yere koyduğum bir gün uçarak yatağıma çıkmıştı yine fotoğrafını çektim





    3 ay boyunca baktım ona. iyileşiyordu yürümeye başlamıştı. ev sahibinin bıraktığı tavşan kafesi vardı. onun içinde bakıyordum sürekli güneşe çıkartıyordum kemiklerine iyi gelsin diye.

    3 ay sonunda tamamen iyileşmişti odanın içinde uçarak turluyordu. pencerenin kenarına konup dışarıyı izliyordu. bir gün kafesi ile birlikte balkona çıkarttım. kafesini tamamen açtım. özgürdü hemen uçmadı. birazcık bekledi ve balkonun mermerine çıktı uçarak. sonra karşı evin çatısına uçtu bir kez arkasına baktı ve bir daha bakmamak üzere uzaklara uçtu gitti. umarım iyidir her gün balkonuma yem koyuyorum gelirse yesin diye. o hariç bir çok hayvan faydalanıyor

    kertenkeleler bile *



    ···
   tümünü göster