/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +1
    "onlar yobazsa sana ne kardeşim, nasılsa toprak olup gideceksin bari onlar senin kelleni uçursun 30-40 yıl erken ulaş yatacağın yere en azından... "
    ···
    1. 1.
      +1
      algı yönetimi 1 numara

      müslüman=kafa kesen yobaz yaratık

      2 numara

      yobaz=kafa kesen yoz yaratık

      3 numara

      inançlar=koyunluk

      çok güzel yönlendiriyorlar sizi aç bak yobazlığın tanımına selefiler ya da hariciler mi yazıyor
      ···
      1. 1.
        0
        hadi gel de bana müslümanların sadece ateist olduğu için adam öldürmediğini söyle, hadi dininizin bunu emretmediğini söyle.

        herhangi bi dine mensup insan sayısı olmayanlardan katbekat daha fazla. saygı duyması gerekenler dinsizler değil. dindarlar dinsizlere saygı duymak zorunda.

        ayrıca nicke bak fikre bak amk, gerçek bir türk atlısı. eğer nickine uygun düşünmen gerekirse islamın araplardan gelen bi din olduğunu bilmen ve ona göre tavır alman lazım.
        sadece kendinden farklı bir milliyete mensup diye, sahibi olduğunu sandığı topraktan onları sürmek isteyen birine göre fazla davetkarsın.
        ···
      2. 2.
        +1
        hani nerde emrediyor bana uydurma hadis kitaplarından örnek gösterme arkadaşım islamda durup dururken adam öldürmek kafir kesmek yoktur. mecbur kalınırsa cihat yapılır

        çoğunluk saygınlık belirtisi değildir. karşılıklı saygı duyulması esastır

        semavi inançların gereği inancın bir ırkı milliyeti olmaz o yüzden sorun değil bölgesel arap kültürüne ve adetlere tepkiliyim ama mesela kara çarşaf arapça Kuran okunması gibi bazı küçük alışkanlıklar

        din konusunda yumuşağım ırk konusunda değil.iki farklı milletin milliyetçilikleri aynı yerde barınamaz.k*rtlerin sürülmesi gerekmektedir
        ···
      3. 3.
        0
        --spoiler--

        bakara 191. ayeti:

        "onları nerede yakalarsanız öldürün. sizi çıkardıkları yerden (mekke'den) sizde onları çıkarın. zulüm ve baskı adam öldürmekten daha ağırdır. yanlız,mescidi haram yanında, onlar sizinle savaşmadıkça sizde onlarla savaşmayın. sizinle savaşırlarsa (sizde onlarla savaşın) onları öldürün. kafirlerin cezası böyledir."

        nisa 89. ayeti:

        "arzu ettilerki kendileri küfre saptıkları gibi sizde sapasınız beraber olasınız.bu sebeple onlar allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. eğer bundan yüz çevirirlerse yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. onlardan ne bir dost edinin ne de bir yardımcı."

        nisa 91. ayet:

        "hem sizden hem de kendi toplumlarından emin olmak isteyen başkalarını da bulacaksınız. bunlar her ne zaman fitneye zütürülseler ona baş aşağı dalarlar (daldırılırlar). eğer sizden uzak durmaz, sulh teklif etmez ve ellerini çekmezlerse onları yakalayın, rastladığınız yerde öldürün. işte onlar üzerine sizin için apaçık yetki verdik."

        tevbe 5. ayeti:

        "haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayın, onları hapsedin ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyin. eğer tevbe eder, namazı dosdoğru kılar, zekâtı da verirlerse artık yollarını serbest bırakın. allah yarlığayan, esirgeyendir."

        --spoiler--

        hepsi de kuran-ı kerim'den dostum. uydurma hadis kitapları yok.

        bana karıya kıza hava atmak amacıyla değil de, gerçekten araştırıp öğrenerek ateist olanlardan bir tane örnek verir misin, başkalarının inancına laf eden. biz zaten saygı duyuyoruz yani. sorun bizde değil sizde.

        laik devletler, beğenmediğin sosyalist devletler (k. kore - çin sosyalist/komünist yapılanmaya sahip devletler değildir, uzaktan yakından alakası yoktur) halklarının din ve vicdan özgürlüklerini tamamen serbest bırakırken * , şeriat sistemine sahip devletler her gün kafir diye insanları katletmekte, kadınların giyimine dahi karışıp her türlü insan hakkını yoketmektedir.
        "kafirce" yönetilen devletler vatandaşlarına sonuna kadar hizmet edip paraya pula göz koymazken, milletin cebinden vergi adı altında milyarlarca dolarlar kaçırmazken, dinle yönetilen devletler altın saraylarda hüküm sürüyor.

        "sağcılar parayı çok sever"
        bu dediğimi unutma. eğer anlamayı becerirsen her yerde karşına çıkar. anlarsın ne demek olduğunu.

        bu arada empati konusunda en ufak bi fikrin olmadığına son derece eminim.
        türk olman senin için üstün bir özellik olmamalı. kimse bu dünyaya gelmeden önce mensubu olacağı milleti seçme hakkına sahip olamadı.
        senin bir kürt olarak doğmuş olduğunu farzedelim. doğduğun günden itibaren etrafındaki herkes sana türkleri kötülüyor. daha sen 11 yaşındayken, sürekli seninle oyunlar oynayan güzel güzel yaşayıp gittiğin abinin türkler tarafından öldürüldüğünü öğreniyosun. o türkler yüzünden senin abin yok artık.
        olayların nasıl başladığını bu saatten sonra öğrensen de, (senin dediğin gibi olsun) ülkeyi senin ırkının işgal etmiş olduğunu, bu yüzden abinin öldüğünü yani haksız olduğunuzu bilsen de, bu senin acını hafifletir mi ?

        bu 11 yaşındaki bi çocuğun abisini öldüren türke öfkesini dindirir mi ?

        2 not eklemek istiyorum;

        1- yukarıda yazdığım hikaye bi gerçeğe dayanmıyo, ve sadece örneklik bir hikaye. bunun dışında çoook daha fazla örnek verebilirim. bu sadece biri.

        2- ırk muhabbetine, ırkçılığa sonuna dek karşı olsam da, teknik olarak soyum tamamen, tamamen türk. yani muhabbetimin sebebi kürt milliyetçiliğinden türeyen bi sosyalizm falan değil, bunu belirtmek istedim.
        Tümünü Göster
        ···
      4. 4.
        +2 -1
        ciddi güzel bir arkadaşsın saygım var çünkü uzun uzun yazmışsın

        Kuran ayetlerini parça parça seçmek olmaz çünkü Kuranın mantığı a+b dir yani hem a numaralı ayet hem b numaralı ayet uygulanır çelişme yoktur

        ilk gösterdiğin ayette sana karşı savaşmadıkça savaşma diyor zaten nitekim de mekkenin fethinde pek kimse ölmüyor zaten

        diğer gösterdiğin ayetlerin ise tefsiri var kısa bir araştırma ile bulabilirsin.o dediğin ayetlerin açıklamasını okumuştum ama aklımdan uçup gitmiş bağışla

        sorun bizde değil deme çok islam düşmanı pekekentler var iki tarafta belli oranda haksızdır. kimse %100 haklı olamaz

        saray konusunda ise çok genel konuştun orda nasıl bir dinin ele alındığı(islam ama 124 farklı islam anlayışı var şimdi)ve devletin yönetimi çok önemlidir. bizde de müslüman geçinen münafıklar var orda olamaz mı

        ırkçılık konusunda ise sonra cevap vereceğim konumuz o değil hem sabah oldu

        fakat şunu söyleyeyim tesadüf diye bir şey yoktur üstünlük meselesi ise aranan ideal tiptir dünyada algılanan üstünlük kavramı vardır. ayrıca her kavmin meziyeti aynı olmaz kimileri çok daha soyludur büyük işler başarır kutlu bir soydandır.her millet farklıdır ve birbirlerine düşmandır. bunu değiştiremezsin milletleri ortadan kaldırmadığın sürece

        kendimi başka bir kavmide doğduğumu farzetmenin bir manası yok beni ben yapan milletimdir hani olası bir durumda o ben o ben olmamış olurdu. çünkü toplum terbiyesi dil kültür her şey farklı

        empati bu sözlük gerekli gereksiz her yerde kullanılıyor. insanı hamlaştırmaması lazım yaptığın empatinin düşman ırk sana arkadan gülüp hehehe enayi türko diyecek sen ise canım kardeşim falan diyeceksin olmaz böyle iş

        dediğin örnek milletlerin birbirlerine düşman olduğunu kanıtlıyor zaten
        ···
      5. 5.
        0
        nası bi örnek bu diğer kominist örneklere gerçek bu değil diye yaklaşırken islam devleti dediklerini esas alıyosun kusura bakma tam bi yobazsın + Kur'an gibi edebi değeri yüksek kitaplarda anlam illa ki açık değil hatta açık zannedilen yerlerde bile başka anlamlar olabilir. Meal okuyup ateist vs. olduysan hiç şaşırmam

        Ve bana seni öldüremeyeceğim hakkında bir dayanak sun senin kendi kabullerinden öte hatta insan hakları diye sihirli kelime olmadan
        ···
      6. 6.
        0
        @sulumaninhurremi o ayetlerin hepsi de açıklandı siz Kur'an'ı bütün olarak okumadığınızdan yanlışa düştünüz ve bunların hepsini açıkladım biraz araştırın cahil kalmayın bu konularda.
        ···
      7. 7.
        0
        @26.1.5 ve @26.1.6 önce size yazayım ondan sonra gerçek bir türk atlısı'na dönücem ona daha uzun yazmam gerekebilir.

        @26.1.5 yıllardır gerçek islam diye saçmalayıp durdunuz ama bize bi gerçek islam örneği veremediniz. varsa yoksa "bu gerçek islam değil" , "bu da değil" , "bu hiç değil" diyip durdunuz.
        lütfen bana şeriat sistemiyle yönetilip insan haklarının çiğnenmediği, baştaki yöneticinin para içinde yüzmediği bir devlet göster.
        kuran-ı kerim'i anlamak için onu arapça okuyacak halim yok, tabi ki anadilimdeki halini okuyacağım anlamak için.
        ek olarak sadece meal okumaktan ötürü ateist olmadım. durumu ve şartları değerlendirip, gerekli araştırmayı yaptıktan sonra tanrı'nın varlığı için yeterli kanıt olmadığını farkettim ve tanrı'nın varolmasını imkansız buldum.

        işin en önemli kısmı da burada yatıyor dostum. ne bu biliyo musun ?
        senin beni öldürüp öldürmemen için dinine, allahına ihtiyacın yok. insan olmak için, doğru-yanlışı (sadece cinayet değil, her konuda) ayırt edebilmen için dinine ihtiyacın yok.
        ama illa da insanları doğruya sevk etmek için yazılmış bir şey arıyosan, bence insan hakları evrensel beyannamesi sana bu konuda yeterince yardımcı olabilir.

        @26.1.6 ben ayetlerin açıklanmasıyla ilgilenmiyorum. fakat ayetlerin açıklanışı, bahsettiğiniz tanrı kavrdıbının üstün bir zekayla size anlayamayacağınız ifadeler göndermesi, bunun üzerine aranızdan "dur ben anladım" diyen herkesin kafasına göre anladığı şeyi yazmasıdır.
        kuran'ı okudum. bütün olarak okumak derken kasıtın nedir anlayamadım ama dediğin gibi bütün olarak okuduğumu düşünüyorum. ve sana göre yanlış yola düşmemin, bana göre ateist olmamın sebebi durumu ve şartları değerlendirip, gerekli araştırmayı yaptıktan sonra tanrı'nın varlığı için yeterli delil olmadığını farketmem ve tanrı'nın varolmasını imkansız bulmamdır. kuran'ı bütün olarak okumamam değil.

        (yine uzun yazdım anasını satayım yoruluyorum bak.)
        ···
      8. 8.
        0
        @gerçek bir türk atlısı
        sağol dostum.

        senin uydurma hadis kitapları dediğin gibi ben de uydurma kuran tefsirleri diyebilirim şu an mesela.
        bak, tefsir dediğin tefsir'i ortaya atan müfessir'in kendine ait yorumudur.
        eğer tanrınız geçmişin geleceğin, her zamanın hükmüne sahipse, belli bir zaman dilimi içerisinde bulunmayıp her şeyi yönetebiliyorsa, o zaman gönderdiği kuran-ı kerim'i yazmadan önce sizin anlamayıp tefsire ihtiyaç duyacağınızı da bilirdi. peki neden daha anlaşılır yazmadı ? madem amacı insanları doğruya sevketmek olan bir kitap var ortada, neden bir takım pürüzlerle anlaşılması ve inanılması zor kılınıyor. bu, kitabın ve yazarın amacına ters düşmez mi ?
        sonuç olarak orada kafirleri öldürün diyor. bu da etraflıca düşündüğünde hiç bir şekilde senin hakkın olamaz. çünkü aynı kuran kan akıtmanın da haram olduğundan bahsediyor.

        "bana karıya kıza hava atmak amacıyla değil de, gerçekten araştırıp öğrenerek ateist olanlardan bir tane örnek verir misin, başkalarının inancına laf eden." diye belirtmiştim zaten. aklı başında olup ateist olan insanlar, yani bunu hava atmak-ilgi çekmek için değil, harbiden imkansız olduğunu düşünüp araştıran insanlar zaten islam düşmanı, yahudi düşmanı, hristiyan düşmanı, budist düşmanı vs. olamaz. şüphesiz ki onlar -din düşmanı ateistler- ad kirletmekten başka işle uğraşmazlar.
        şaka bi yana, kuran'ın gerçek olmadığını ve muhafazid tarafından yazıldığını sana bir çok şekilde kanıtlayabilirim. deneme sürümü olarak şunu bırakayım ;

        "şüphesiz allah ve melekleri peygamber'e salât ediyorlar. ey iman edenler! siz de ona salât edin, selam edin." (ahzab 56)

        ben yüce bir yaratıcı olucam, her şeye ben hükmedicem, ama tutup kendi yarattığım güçsüz bir yaratığa salat edicem, yok daha neler.

        lütfen bana islamla yönetilip doğru şekilde yönetilen bir devlet örneği ver.
        çok sevdiğiniz osmanlı'dan bahsedeceksen, osmanlı sizin yaptığınız gibi azınlıkları aşağılamayan, sürmeye kalkmayan, üstüne onlara belli haklar veren ve ayrımcılık yapılmasına izin vermeyen bir devlet anlayışına sahipti.
        ek olarak osmanlı kesinlikle doğru yönetilmiş bir devlet değildir. doğru yönetilmiş olsa şu an batmış olmazdı.
        mesela sen şu anda 8-10 kuşak öncesinden bir dedenin kürt olup olmadığını bilmiyosan, bu osmanlı yüzündendir. zira türkiye'de secere ya da soyağacı çıkartmak istediğinde cumhuriyet öncesi döneme ulaşman (hanedan mensubu değilsen) çooooook zordur, hatta imkansızdır.
        fakat ingilizler şu an en kötü ihtimalle 1400'lerdeki dedelerine kadar ulaşabiliyor. çünkü her türlü doğum, ölüm kayda alınmış.

        tekrar sorayım, bana islamla, şeriatla yönetilip doğru yönetilebilen bir devlet söyler misin ?

        senin şu an türk olarak varolmuş olman tamamen tesadüftür, ingiliz, fransız, somalili ya da kürt olabilirdin. unutma bunu sen tercih etmedin, tercih etme hakkına sahip bir kimse de yok.
        her ırk soyludur. soylu kelime anlamı olarak bir soydan gelen demektir, ve her soydan iyi işler başarmış müthiş insanlar çıkar. sadece senin soyundan insanlar güzel işler başarmış diye senin klimalı evinde bilgisayar başında oturup oyun oynayıp inciye takılman (yanlış yapıyosun demiyorum, örneklendirme sadece, hayatın hakkında bir fikrim yok) soylu bir davranış olamaz.
        üstelik sen bu şekilde rahat rahat yaşarken diğer ırktan bir kimse bu sıcakta bütün gün senin girmeye korkacağın yerlerde yok pahasına tüm iş gücünü sarfederek çalışıp, ailesine bakmaya çalışırken onun soysuz bir pislik, seninse soylu muhteşem insan olman hiç mantıklı bir düşünce olamaz.(tekrar belirtiyorum sana laf atmak için değil ama senin görüşündeki insanların %70'i böyle, kusura bakma. bana kalırsa artık türklüğünüz haricinde farklı bir özelliğinizle ön plana çıkmalısınız. çünkü emin olun bir insanın kendi becerileriyle kazandığı bir yeteneğiyle ön plana çıkması, onun doğuştan sahip olduğu özelliğiyle ön plana çıkmasından bin kat daha asil bir harekettir.)

        milletlerin birbirine düşmanlık etmesi bize ölümden başka ne kazandırır ?
        milletleri ortadan kaldırıp insanları sadece nasıl insanlar olduğuna göre yargılamak daha mantıklı olmaz mı ?
        seni sen yapan milletin değil, insanlığın olsun. karşındakinin tıpkı senin gibi bi insan olduğunun farkına var ve millet kavrdıbının ne kadarda aptalca olduğunu hisset. karşındakini milletine göre yargılama, insanlığına göre yargıla.

        empati insanı hamlaştırmaz, tam tersine geliştirir.
        bu türk- kürt kavgasının devam etmesinin engellenmesi gerektiği kesin. ırkçılığın yanlış olduğunu sadece sana değil, her iki tarafa da söylüyorum.

        (ekgibler-yanlışlar ve imla hataları olabilir. editlersem yanlış anlama)
        Tümünü Göster
        ···
      9. 9.
        0
        Öncelikle Kuran bizim sorgulamamızı düşünmemizi emreder yani tefsirler doğal olarak olacaktır. Kuran bize tefsir çıkarma dememiştir. Kuranın bütününe ana fikrine bakılır düz selefi mantığı ile bakarsan mesela gördüğünüz yerde öldürün kelimesini alıp sadece ona göre davranırsan pek doğru olmaz.ona bakılırsa Allah'ın eli var o mantığa göre

        Kuran her şeyi açıklayan bir angiblopedi değildir arkadaşım.o zaman sınav mantığının bir anlamı kalmazdı. ancak Kuran rehberdir. Allah istese hiç yanlış anlaşılmaya mahal vermeyecek şekilde indirirdi. dediğim gibi o zaman hak ile batıl ayrımı oluşmazdı. realite de münafıklar müminler ve kafirler vardır

        islamla yönetilen gelişin medeniyetler vardı mesela Hz.muhafazid zamanı ve 4 halife zamanı Selçuklu Endülüs Devletleri gibi

        sonradan islamın içine yabancı unsurlar sokularak yozlaştırıldı. bozuklukların sebeplerinden biri de budur

        ayrıca sizin gibi derken ne demek istiyorsun. azınlıklara ayrıcalık verdiğimiz için yıkıldık zaten. şeriat sadece kafa kesmek kol koparmak demek değildir

        soy ağacı konusunda durum o kadar da umutsuz değil bildiğim kadarıyla Osmanlının arvişleri var

        tesadüf diye de bir şey yoktur sadece sebep sonuç ilişkisi vardır. tercih etmedik diye boşverecek değiliz aileni de boşver o zaman.şu olsaydın bu olsaydın gibi argümanlar çok gereksiz

        atalar toplumsal meziyet kültür dil bunlar çok önemlidir şimdi yavşak olabilirsin normaldir modernizm insanların çoğunu huur çocuğu yapmıştır fakat bu insanların dedeleri büyük işler başardı çok çalıştı oluk oluk kan akıttık bu kutlu topraklar için

        10 larca devlet kuran kutlu bir milletle devlet kuramamış sürekli isyan çıkaran bir milletle kıyaslama yapmak mantıksızdır çünkü kulvar farkı var

        insanın kendiyle övünmesi egoist felsefeye dayanır. kibirden başka bir şey değil ferdiyetçi övünme değil fedakarlığa dayanan kolektif bilinç ve atalarımızın kıymetini bilmek lazımdır

        70 yıl yaşayıp ölen bir insanın 2-3 kuruşluk beşeri kazancı ve başarısı ile övünmesi küçüklüğün bir göstergesidir büyük insan işi değildir

        esas olan bir kişinin çıkarı değil milletimizin dirliğidir

        yetenek meziyet sahibi olup Türklüğü yaşatmaya çalışırsın orası ayrı insanlar sen istemesende sana saygı duyacaktır kutlu insanlar zincirinde yer alıyorsun çünkü tarihimiz böyle fedakar insanlarla dolu olduğu için minnettarım atalarımıza layık olmak için fikren sonra da teknik olarak çalışmak esastır. neden ecnebilerden iyi olmayalım ki bir zamanlar her türlü üstündük şimdi de gayemiz budur

        insanlar ölmesin diye milliyeti silip atacak değilim böyle bir dünya yok. hadi diyelim sen sildin karşındaki silmeyecektir üstüne çullanırlar

        dünyaya toz pembe bakmayın
        Tümünü Göster
        ···
      10. diğerleri 7
   tümünü göster