/i/İnanç

İnanç
  1. 76.
    -1
    bilader yazmışsın bende okudum boşuna okumayın güneşin balçıkta battığı yer diyor. yani güneş sanki balçık içinden batıp başka yerden çıkıyor gibi bir tasfir var. ayrıca doğduğu yeride tuhaf ve bilime uymayan bir şekilde tasvir etmiş . + hz muhafazid için keyfi sureler ve ayetler + kadına şiddetin önünü açan bir cümle geçiyordu. sizi dinlemezler ise kadınlarınızla yataklarınızı ayırın işe yaramazsa iz bırakmayacak şekilde vurun diye. bu tamamen bilime akla ve medeniyete uygun değildir. HER DiNiN OLDUĞU GiBi kuranında kendine özgü sembolleri ,betimlemeleri vardır. şahsıma sorarsanız tamamen muhafazid ve arkadaşları tarafından yazılan bir toplumu hizaya sokma ve itaat ettirme kitabıdır emin olun hz muhafazid mütevazı yaşamadı emin olun muhafazid çok rahattı emin olun o dönemde arab yarımadasında yine aç insanlar vardı + muhafazid domates bile yemedi . inanığım yüce allah kitap gönderseydi bizim önümüzü açardı. açmadımı bizim önümüzü açmadı kitapları ile o zaman yaradan/allah neyse kötümü ?. tamamen şiirsel tamamen incil tevrat vs neyse aynı + dinlere dikkat ederseniz kitap iniş süreleri logaritmik artar 3-9-27- gibi ve bu fark şuan 1500 sene oldu incil ile kuran arasında 500 sene olduğunu tevrat incil arasında 700 sene olduğunu görürsünüz fark gittikçe açılıyor . ve tahminimce bir 5000li yıllara kadar bir daha din vs görmezsiniz. KiTAPLARA GÖRE DÜNYA 7 GÜNDE YARATILMIŞTIR iNANMAYINIZ AKILLA VE BiLiMLE KALINIZ EFENDiM
    ···
    1. 1.
      0
      Akılla bilimle kal diyorsun . Hz.muhafazid mütevazi yaşamadı diyorsun . Kendi ve arkadaşları yazdı diyorsun . Allah kitaplarla önümüzü açmadı diyorsun .
      Ulan azıcık Tarih okuyan biri Hz.muhafazidin çekdiği zorlukları bilir . Hangi insan 40 yaşından sonra durduk yere toplumu hizaya sokmaya çalısır hadi soktu diyelim kimse bu zorluklara katlanmaz . Eğer ki bir düzen olusturmaya çalıssaydı bunun ona ne gibi bir yararı olurdu ? Sakın bana ilerisi için demeyin hangi fani insan kendi göremeyeceği bir iş için ugraşır ? Savaş dışında ? 23 sene boyunca zorluk çeken biri ve bakarsan asla fazlasıyla istememiş azıyla yetinmis biri . Allah kitaplarıyla önümüzü açmadı diyorsun ? Ulan Kitabı dogru düzgün yaşasak önümüz açılır emin ol . Osmanlı yaşadı Önleri açılmadı mı ? Şuanda kim var Düzgün yaşayan ? Hangi ülke Şeriatla Yonetiliyor ? iran filan deme Şii olduklarını biliyoruz . Kitabı yaşada ondan sonra konuş . Ayrıca iniş senelerini yazmışsın evet Fark gittikçe kapanıyor farkettiysen son peygamber geldi . Bu nedemek kıyamet hiç olmadıgı kadar yakın ? anladın mı ? Ayrıca kitaplara göre 7 günde yaratılmış diyorsun ama bu hangi zaman göre 7 gün bilinmiyor diye biliyorum ? Sadece meal değil Tefsir ve Hadis okusanız daha iyi kavrarsınız .
      ···
    2. 2.
      0
      o değilde türbanlı ferresi varmı
      ···
   tümünü göster