/i/İnanç

İnanç
  1. 76.
    -1
    inanmayın olum böyle şeylere kitap işte. Zekice yazılmış kitap. bir sürüde çelişki barındırıyor. deden duyma din yaşayan bir toplum olduğumuz için korkuyoruz sorgulamaya. Ölmekten korktuğumuz içinde inanıyoruz. Öldükten sonra bi gibim yok gençler hepimiz toprak olcaz çürücez gitcez. çok takılmayın böyle şeylere.
    ···
    1. 1.
      0
      Sen öyle san sana göre bu kitabın yazarı muhafazid çok zekice davranmış çıkarları için yazmış değil mi yanılıyorsun bro, o kitapta Adem den bu yana tüm büyük peygamberlerin kıssaları genişçe anlatılmıştır ve içinde Allah ı tasdik eden bolca deliller içermekte. Kalbinde eğrilik olanlar lafı hep zütünden anlıyo eşek hoş laftan ne anlar misali
      ···
      1. 1.
        0
        din toplumların birarada tutan sözlü ve yazılı kurallar ile belirlenmiş bir kültürdür aslında. Tüm kutsal olduğuna inanılan kitaplarda da geniş kültürel değerlere yer verilmiştir. Sadece muhafazidin çok zeki olmasıyla alakalı değil. Müslümanlığın yayılmasında muhafazid’in; evlendiği haticenin kuzeni “varaka bin nevfel” sayesinde din müslümanlık bu kadar yayıldı. Allahın olduğun ıspatlayacak bir şey söyle bana kurandan. Bu gezegen elbet bir gün duracak ve yaşanmaz bir hale gelecek ama ozamnki nesiller yaşayacak başka gezegenler bulacak ve yaşam hiç bitmeyecek kardeşim. ölenlere geçmiş olsun tabi. ayrıca hücrelerin genleriyle oynanarak ölmemesini buldu bilim adamları ölümsüzlükte yakındır. *
        ···
      2. 2.
        0
        Ölümsüzlük mü ahahhaa güldürme lan beni . Daha ÇOĞU HASTALIGA ŞiFA BULAMAYAN BiLiM ADAMLARI HÜCRELERiN ÖLMEMESiNi SAĞLADI ?
        Ayrıca evet Din insanlara kurallar veren kültürdür . Hayvanlaşmanı engeller düşünmeni sağlar . Ayrıca ölümün son olduguna inanmanız acizliğinizden emin ol . 60 sene yaşa ortalama sonra öl yaptıgın da yanına kaldı yapmadıgında ? olum yaşadıgınız hayata bir bakın bu kadar kolaymı lan oyun gibi zaten öldük bitti mi buna aklım ermiyor nasıl bitebilir ?
        ···
    2. 2.
      0
      Bilimi küçümsüyorsun. Hastalıkların çözümlerinin bulunmadığını bilemezsin sana kim ne gösteriyorsa ona inanıyorsun. asıl acizlik bu olabilir mi? Sen kendini dünyada niye bu kadar üstün görüyorsun ki senin ne ayrıcalığı var insanların? Ben deistim. Bu düzeni yöneten olabilir diye düşünüyorum fakat bizim bu döngüde hiç bir rolümüz yok. türümüz tükenene kadar yaşayacak insanoğlu.
      ···
   tümünü göster