/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +19
    =>BAKARA SÜRESi

    1. Elif. Lâm. MÎm.

    2. O kitap (Kur'an); onda asla şüphe yoktur. O, müttakîler (sakınanlar ve arınmak isteyenler) için bir yol göstericidir.

    3. Onlar gayba inanırlar, namaz kılarlar, kendilerine verdiğimiz mallardan Allah yolunda harcarlar.

    4. Yine onlar, sana indirilene ve senden önce indirilene iman ederler; ahiret gününe de kesinkes inanırlar.

    5. işte onlar, Rablerinden gelen bir hidayet üzeredirler ve kurtuluşa erenler de ancak onlardır.

    6. Gerçek şu ki, kâfir olanları (azap ile) korkutsan da korkutmasan da onlar için birdir; iman etmezler.

    7. Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır.

    8. insanlardan bazıları da vardır ki, inanmadıkları halde "Allah'a ve ahiret gününe inandık" derler.

    9. Onlar (kendi akıllarınca) güya Allah'ı ve müminleri aldatırlar. Halbuki onlar ancak kendilerini aldatırlar ve bunun farkında değillerdir.

    10. Onların kalblerinde bir hastalık vardır. Allah da onların hastalığını çoğaltmıştır. Söylemekte oldukları yalanlar sebebiyle de onlar için elîm bir azap vardır.
    ···
    1. 1.
      -1
      kardeş çok doğru bi yoldasın ama dikkatli ol dininden şaşman an meselesi o yüzden artık sadece kurana inanman gerek diğer hadia kitaplarını ilmihalleri hatta bildiğin çoğu şeyin yanlış olduğunu göreceksin ama bu senin suçun değil çünkü hz Muhammet sav. vefatından sonra onun soyundan olanlar ve birçok hadis kitabı değiştirilmiş. sana sadece şu kadarını söyliyi kuranı kerim derki siz sadece bu kitaptan sorumlusunuz ama bi hocanın bi imamın sadece kuranı bilmesi yetmez çünkü çok uzun zamandır din üzerinden para kazanıyor insanlar. bu devirde imamların %80i maaşını almazsa işini yapmaz neyse kardeş bu konu uzar ben hiç kimsenin kafasını daha fazla bulandırmadan gidiyorum
      ···
    2. 2.
      0
      olayı başka yere çekme benim söylediğim olay farklı ilmihaller hadis kitapları ne kadar güvenilir sence sana tek bir şey soracam bak adam oraya yazmış fatiha suresinin manasını ölmüş bi insanın arkasından bu surenin okunmasının amacı ne olabilir sence anldıbını okuduğunu düşün
      ···
   tümünü göster