/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +40 -8
    duygularından uzaklaşarak. insan vicdanını sattı para için, gösteriş için, üstünlük için.
    Ne olurdu ki müslüman olsa? Ne olurdu ki ateist olsa? Ne olurdu ki eş cinsel olsa? Ne olurdu ki kilolu olsa? Ne olurdu ki zayıf olsa? Ne olurdu ki fakir olsa? Ne olurdu ki zengin olsa? Ne zararı vardı farklı düşüncelerin var olmasında? Ne zararı vardı sana dış görünüşünün kötü olmasında? Ne zararı vardı inançsız olmasında? Seni boğan başkalarının düşünceleri değil kendi düşüncelerin dostum. Çünkü hiç bir zararı yoktu, asıl her şeyi bozan şey bir şeye bağlanmak değildi istediğin şeye bağlanmayanların ruhlarını sömürme isteğiydi.
    Etrafınızı sessizce izlediniz mi? Gördünüz mü gruplaşmaları. Herkes kendi görüşüne uygun insanlar ile konuşuyor sadece, diğerlerinin hiç bir önemi yok. Tek rengiz artık. Siyahsak siyah, beyazsak beyaz. Gökkuşağı gibiydik önceden. Şimdi teker teker ayrılıyoruz renklerimize. Bundan daha da kötüsü vicadımızdan da ayrılıyoruz.
    Her gece yatmadan önce arkadaşlarının iyi olası için dua eden çocukta değil rengarenk, biliyorum çünkü ben her gün her insanın mutlu olması için dua ediyorum. Şimdi size sesleniyorum. Kim istiyor ki savaşı? Kim istiyor insanların canının yanmasını? Var mı aranızda isteyen? Eğer evet diyorsanız tebrik ediyorum duygularınızdan yoksunsunuz. Tahminimce evet diyen olmayacak ya da olabildiğince az olacak. Şimdi hayır diyenlere sesleniyorum. Biliyorum düşüncelerim dünyayı değiştirmeyecek fakat barışı istemeyen birkaç insanın üstesinden geleceğimize inanıyorum. Lütfen artık bu oyunlara kanmayın. Hepimiz insanız, hatta canlıyız. Bunu din, dil, ırk değiştiremez. Sizinle bunu paylaşmak istedim. Çünkü, hormonlarının işleyişi farklı olan insanın suçu yok. Kendini irade ile bulmamızı istediği Allah'ın ve ya tanrının (inançtan inanca faklılık gösterir) kulunun bir suçu yok. Adaptasyona inanan insanın suçu yok. Ailesin siyahi olan birinin suçu yok. Ölen masum çocukların suçu yok. Suçlu olan katiller, hırsızlar, merhametsiz vicdansız insanlık taşımayan varlıklar. Çin'deki katliamlar, Lgbt her şey üst üste geldi.
    Hele ki Çin'in katliamı aklı almaz bir acımasızlık. Masum insanları öldürmek... insanların yaptığı merhametsizce davranışlar artık tak etti.
    Hepimiz farklı doğduk. Hepimiz farklı öleceğiz. Bari mutlu ölelim.
    ···
   tümünü göster