/i/Tespit

  1. 1.
    +5 -3
    Baştan belirtiyim hemcislerime karşı ilgi duymuyorum hemen sövmeye başlamayın
    Önce şu önyargılarınızı bir kenara koyun ve bu yazıyı objektif bir şekilde okuyun.
    Şimdi panpalarım hepinizin bir görüşü var.Her konuda olduğu gibi bu konuda da var. Kendinizle aynı fikirde olmayanlara hemen karşı çıkıyorsunuz.Gay ,lezbiyen ve biciksüel olanlara sırf kendi görüşünüzle zıt düştüğü için küfrediyorsunuz.
    Peki bu bi görüş mü?
    işte asıl sorun burda. Değil.Aynı zamanda seçebileceğiniz birşey de değil
    Kimse doğmadan önce ailesini hayatını seçemiyor. Aynı cinsiyetini seçemediği gibi. Geçmişte pgibolojik bir rahatsızlık olmadığı zaten kabul edildi. Annenin hamileyken salgıladığı hormonlar yüzünden olabiliyormuş. Başka nedenler de var tabi. Yani cinsiyetinizi seçemediğiniz gibi gay olmayı da seçmiyorsunuz.Şöyle düşünün:
    Normal bir insan niye böyle bişey istesin? Etraftan gelicek o kadar hakareti nasıl göze alsın?
    Empati yapın.Şimdi erkeklerden hoşlanmanızın doğal olarak karşılandığı bir dünya düşünün.Ama kızlardan hoşlanıyorsunuz. Birisine söylediğinizde tepki alıyorsunuz. Sizi aşağılıyor. Hakaretler ediyor.Bu duruma katlanabilir misiniz? Belki de dünya sizin için yaşanmaz olur ve intihar ederdiniz. Halbuki varsaydığımız bu dünyanın insanları tabularını yıksaydı ve böyle bir şeyi doğal karşılasaydı her şey daha adaletli ve daha güzel olmaz mıydı? Sizin ve sizin gibilerin bu önyargıları yüzünden kaç kişi intihar ediyor hiç düşündünüz mü?
    Belki siz gay falan değilsiniz.Çevrenizde de böyle birisi yok.Ama ileride tanışacağınız arkadaşınız sevdiğiniz insan, ileride doğacak çocuğunuz siz istemeseniz de lezbiyen gay veya biciksüel olabilir. Ozaman tükürdüğünüzü yalamak zorunda kalırsınız.
    Velhasıl kelam büyük konuşmayın, insanların elinde olmayan nedenleri eleştimeyin, saygılı olun, empati yapın.
    ···
   tümünü göster