/i/Tespit

  1. 1.
    -11
    başka devletlerin gölgesinde yaşamaktansa kendi devletimde ölmeyi tercih ederim. yazdıklarının aksine araplar kürdlerin düşmanı değildir. suud dahil olmak üzere arap ülkeleri toplandı ve kürdistanın fars ve türk ilerleyişine hançer gibi batacağını belirten bir beyanname ile destek sundular. katar zaten direk bayrağı bile kabul etti.
    ···
    1. 1.
      0
      giberimlan
      ···
    2. 2.
      +7
      katar ? asdasdasdas lan ortadoğu'da ne dönüyorsa suud, türkiye,katar arasında dönüyor(övünmüyorum, müttefikimiz oldukları için utanç duyuyorum hatta)
      bir de hadi bizi durdurdunuz diyelim fars ilerleyişini nasıl durduracaklarmış ?
      ···
      1. 1.
        -4
        panpa öncelikle katarın aynı anda iki devletle de münasebeti olamaz mı yani? arap ülkelerinin böyle bir kararı var bulursam atarım. ha fars ilerleyişine gelince iran topraklarında isyan edebilecek tek halk kürtler. azerilerin çoğu şii zaten ayetullahlık makamı farslar ve azeriler arasında paylaşılmış. şimdi iranda egemenlik kurmak isteyen tüm sünni camia bu suud olur bu ışid olur mutlaka kürtlerden yararlanmalıdır. çünkü irandaki en büyük sünni kesim kürtler. yani kürdler silahlandırılırsa ki kdpi ve pjak var bölgede iranın sınırı tutulmuş olur tampon bir bölge olur anlatabildim mi?
        ···
      2. 2.
        +1
        türkiye mi lan iran da böyle bir şeye müsamaha edecekler.biz de sizin önderim dediğiniz bebek katili krallar gibi yaşıyor orda 2 tane vinçle ibreti alem olsun diye gerdirilip parçalara ayrılırdı. iran'ın gücünü bu kadar küçümsemen gülünç olmuş. kaldı ki türkiye'nin dahi çekindiği bir ülke son tahlilde. pjaka filan yer yok iran'da.azerilere gelince, adamların cumhurbaşkanları azerilere miting yapacakken azerilerden daha iyi türkçe konuşarak gönüllerini almaya çalışıyor, onlarda fars milliyetçiliğini istemiyorlar ama o kadar nüfusa rağmen isyan etmiyor
        ···
      3. 3.
        0
        iran güçlü ama her despotun sonunu yaşayacak. evet vinçle asar ve asıyor da. ama sünniler irana bir ders vermek istedikleri vakit ki suud falan bu konuda kararlı güvenebilecekleri tek azınlık kürtler. iran fars milliyetçiliği şia ekseninde kurulmuştur. buna uymayan tek kürtler var. haa azerice mitinge gelince ne demiştim yavru ayettulahlık koltuğu azerilerle farslar arasında paylaşılmış ki cumhurbaşkanları yanılmıyorsam azeriydi panpa. hamaney mi humeyni mi şimdi hatırlayamadım ikisinden biri azeri diğeri fars.

        not: yanılmıyorsam azeri olan hamaney
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster