/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    düzen ile akıl arasında kurduğun mantıksal bağlantı nedir acaba ?
    yani demek istediğim, dünyanın bi düzenle işleyebilmesi için bunun ardında üstün bir akıl olması gerekliliğine nerden bağlandın ?
    zaten sen bu düzenin içerisinde varolmuş bi canlısın. sen bu düzene ait bir şekilde düşünebiliyosun. bahsettiğin eksen eğikliği (aslında sandığın kadar hassas olmasa da) 1 derece aşağıda ya da yukarıda olsaydı zaten tıpkı içinde bulunduğun sistem gibi, sen de varolmayacaktın. nasıl oluyo da bu sistemin sana özel yaratıldığını düşünebiliyosun ?

    ben de sana şunu yönelteyim mesela ( ek olarak ) ;
    inandığın yaratıcı, geçmişin geleceğin hükmünü veren, şeklini anlayamayacağımız, hiç bir özelliği insana benzemeyen tamamen doğaüstü bir varlık. ("hiç bir özelliği insana benzemeyen" kısmını aklında tut)
    peki yaratıcının insanı yaratma sebebi nedir hiç düşündün mü ?
    herhalde şunu düşünürsün, insanın itaatini test etmek için, çok kudretli olduğu için, canı sıkıldığı için, yapabileceği ve yapmak istediği için.

    bu sebeplerden hangisi geçerli olursa olsun, bu yaratıcının egoya sahip bir kişilik olduğunu gösterir. ego ise, insana ait kötü bir özelliktir.
    bu noktada teizm kendi kendini çürütür.

    bu arada kardeşim, bundan sonra umarım ateistlerden bi şey kanıtlamasını istemezsiniz, çünkü ateizm kanıtlamak zorunda değildir. bir inanca sahip olmak için o inancı kendine kanıtlamak zorundasın. müslümanlar için bu kanıt kuran-ı kerim dir.
    ama ateizm bir inanç değil, inançsızlık durumudur. bir şeye inanmamak için kanıtlamak zorunda da değilsin.
    ···
   tümünü göster