/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +86 -26
    Çoğu kişi Rotschild ailesinin adını bile bilmez. Bu ailenin adı, ne Forbes dergisinin düzenlediği “Yılın Zenginleri” bölümünde yer alır, ne de dünya jet-sosyetesinin partilerinde geçer.
    Ancak birçok ülkenin diplomatı bu ailenin adını duydukları zaman beş dakika durmak zorundadır.
    Çünkü bu aile dünya tarihi sahnesinde 1590 yılından beri vardır ve dünya, bu Yahudi ailesinin çok gizli faaliyetleri neticesinde bugünkü şeklini almıştır.
    Çoğu kişi dünyada hiçbir ailenin böylesine bir gücü elinde tutabileceğine inanamaz. Çünkü bir ailenin böylesine siyasi ve ekonomik bir gücü nasıl elde ettiğini bilmiyordur.
    Öncelikle şunu belirtmeliyim ki aile derken üç-beş kişilik çekirdek bir aileden bahsetmiyorum.
    Rotschild ailesinin bugün 1000-1500 civarında ferdi olduğu bilinmektedir. Bu aile fertlerinin her biri, dünyanın gelişmiş yada gelişecek olan ülkelerinde, çok derin faaliyetler sürdürmek üzere dağılmışlardır.

    Edit:bakiyorumda sozlukte merak eden panpalarimi bilgilendirmem bazi huur cocuklarinin zoruna gitmiş. Merak etmeyen okumasin dibina koyim entryde girmeyin atin eksinizi geçin iyi bir sey yapmaya calisiyoruz insanda heves birakmiyorsunuz sizin gibi binler yuzunden gelismiyor dibina kodugumun ulkesi simdi sizin gibiler olmasa diger ulkeler bizi anlatiyor olacakti onun haricinde bu yazilarimin alinti oldugunu kendi yazdiklarima normalde aimdiye gecmis olmam gerektigini ama hevesimi giben muallaklar yuzunden gecemedigimi ve dinleyen panpeytalarimdan ozur diledigimi belirtirim .. saygilar
    ···
   tümünü göster