/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
  1. 1.
    +21 -7
    Ortodonti kelimesi, Yunanca'da ortho düzgün ve odons diş kelimelerinden oluşmaktadır.

    Ortodonti anabilim dalı, dişlerin diş kemikleri (alveolar kretler) üzerinde düzgün şekilde yerleşmesi ve yüz düzensizliklerinin teşhis ve tedavisi ile ilgilenen Diş Hekimliğinin bir uzmanlık dalıdır.

    Her ne kadar düzgün diş anldıbına gelse de, kelime anldıbını aşan Ortodonti bölümü, günümüzde sadece dişleri değil, alt ve orta yüz düzensizliklerini de tedavi etmektedir. Ortodonti dalı, alt ve üst çenenin kafa kaidesine ve birbirlerine göre konumunu ve dişlerin ilişkilerini üç boyutlu olarak inceler.

    2000'li yıllarda ortodontide yeni gelişen uygulamalarla; bir çok tedavi için artık yaş sınırı ortadan kalkmıştır. Yetişkin hastalar için de tedavi seçenekleri olmakla beraber, estetik yaklaşımlarla hasta memnuniyeti ve konforu ön plana alınarak, ortodontik tedaviler başarıyla gerçekleştirilmektedir.

    _____________________________

    2 yıl diş teli kullandım. ilk doktorla görüşmede para işini konuşuyorsunuz.(Benimki özel klinikti.Devlette sıra beklersin) Diş bozukluğuna ve tedavi süresine göre 3600 gibi bi fiyat çizdi. ilk üst çeneme braket ve tel takıldı. Eğer tedaviye yeni başladıysanız doktorun bütün dediklerine uyun.

    Damaklarınız sürekli ağrıyacaktır. Bu braketler dişlerin boyutuna göre birbirine simetrik bir biçimde bağlanır. Ve bunu gerdiren iple orta hat sağlanır. Dişler oynamaya başlar. iki çenenizde de bu uygulama bittiğinde eğer çenenizde önde veya arkada kalmıyorsa birbirleriyle uyumluysa lastik işlemine başlanır.

    O dişlerinizin ortasına takılan braketlere lastikler takılır ve her yemekten önce çıkarır sonra dişlerinizi fırçaladınktan sonra aynı noktalara takarsınız. Bunda devamlılık esastır. Doktorunuz zaten iki çenenizin birbirine anahtar kilit uyumu gösterecek şekilde olması için uygun yerleri size gösterir.
    http://img.youtube.com/vi/1XmF2prw1Fc/0.jpg

    Bu lastik tedavisinden sonra çenelerinizde birbirine oturur. Dişlerinizin arasında boşluk kalmaz ve insanlar arasında en sağlıklı ve düzgün dişlere sahip olursunuz.(Tabi fırçalamayı düzenli yaparsanız.)

    Bundan sonra ise tedavinin en zor kısmı plak takma kısmıdır. Diş braketlerinin çıktığı gün damaklarınızın 3B planı alınır ve şeffak damaklık üretilir size özel. Bunu yaklaşık 2 yıl kullanacaksınız. Dişler hala oynak olduğu için eski haline gelmeye çalışacaktır. Ancak aldığınız kalsiyum ve fosforun dişlerinizi oraya sabitlemesi için düzenli olarak bunu kullanmanız lazım. 2 yılın sonunda diş tedavimiz bitti. O kadar para baydık ama gidin bi adamın elini öpün eyvallah falan deyin.

    iyi gülüşler inci sözlük ailesi..

    Soruları alabilirim

    Edit:
    http://www.imgim.com/image/dhvleb8.jpg/
    Dişlerimin üstünde bi diş daha vardı. Doktor bunun altında yay yardımıyla yer açtı sonra bu dişi bu boşluğa indirdi yani ortodontide imkansız yoktur.(Bu sadece üstteki dişimi göstermek içindi diğer yerler de bozuktu)
    ···
   tümünü göster